Home » cursus Alles over de Hond

Opleiding: cursus Alles over de Hond

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Alles over de Hond


Leer jouw hond begrijpenEen hond lijkt op z'n baasje. Of is het andersom? In het deel "Gedrag" van onze cursus leer je het typische gedrag van jouw hond te begrijpen. Ontdek de vele menselijke eigenschappen van jouw hond; dat zijn er meer dan je denkt.


Met de juiste achtergrondinformatie, een stukje geschiedenis en rassenkennis, leer je karakteristieken van jouw huisvriend beter begrijpen. Alleen zo leer je de vele leuke kanten van jouw hond kennen.


Heb je een wat oudere hond gekocht of vertoont jouw pup ondanks alle training toch nog ongewenst gedrag? Leer met deze praktische cursus over rangorde-, socialisatie- en opvoedingsproblemen.
Training in jouw eigen omgevingDe cursus Alles over de Hond bestaat niet alleen uit statische informatie, maar laat je ook handige praktijkopdrachten doen. Je leert jouw hond zich te gedragen op commando en hoe je dit gedrag  corrigeert en beloont.


Van zindelijkheidstraining tot clickertraining ga je aan de slag met speelse trainingstechnieken die je in jouw eigen vertrouwde omgeving kunt uitvoeren.
Wanneer naar de dierenarts?Net als de mens hebben ook honden last van kwaaltjes. Onze cursus Alles over de Hond leert je de verschillende ziektebeelden te herkennen en hoe ermee om te gaan. De meest voorkomende ziekten en afwijkingen komen aan bod.


We leren je in te schatten wanneer je de dierenarts moet raadplegen en welke behandeling nodig is voor gewrichten, ooraandoeningen, hartafwijkingen, gebitsverzorging, nier- en blaasproblemen, oogproblemen en maag- en darmproblemen.


Ook een stukje E.H.B.O. ontbreekt bij deze cursus niet. Daarbij worden belangrijke vragen beantwoord als "Hoe vervoer ik een gewonde hond? Hoe behandel ik brandwonden en botbreuken? Hoe spoel ik een vervuild oog uit?" Op deze manier kun je snel en gemakkelijk de pijn van jouw huisvriend verzachten.
Na afloop van de cursusDe makkelijk te volgen cursus Alles over de Hond leert je alles over het leven en de opvoeding van jouw hond. Er zijn echter ook hondenliefhebbers die specifieke vervolgcursussen willen volgen met en voor hun hond.


Je leert Alles over de Hond! Met de kennis uit deze cursus begrijp je jouw hond en word je beste maatjes met jouw trouwe viervoeter.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduurDe cursus Alles over de Hond duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf161.10euro

Bijzonderheden

Begeleiding van hondenspecialist,Van gedrag tot medische kennis,Studeer in je eigen tempo

Algemene informatie over de cursusCursus Alles over de Hond: een perfecte band tussen hond en baasEen hond is vaak hét lichtpuntje binnen het gezin. Met voorsprong is de hond het populairste huisdier. De cursus Alles over de Hond is perfect als je een hond wilt of als je al een hond hebt.
Handige, overzichtelijke cursusWaar let je op bij de aanschaf van een hond? Welke ‘hondenpersoonlijkheid’ past het beste bij jou? Welk geslacht heeft je voorkeur en wat kost een hond eigenlijk?


In de eerste lessen vind je handige tips om je vragen snel en eenvoudig te beantwoorden. Zo ontdek je snel welke hond het beste bij je past. Of bij je gezinssituatie.
Voor nieuwe en ervaren baasjesIn de cursus is er speciale aandacht voor puppies. Jonge hondjes ontdekken de wereld. Door op een leuke manier met puppies bezig te zijn, leren de jonge dieren spelenderwijs gehoorzamen.


Ook als je al een trotse hondenbezitter bent heb je veel profijt van de cursus. Je leert over voeding en verzorging, loopsheid, erfelijkheid, drachtigheid en ouderdom.
Corrigeren en belonenHeb je een wat oudere hond of vertoont je pup ongewenst gedrag? Naast informatie over rangorde en opvoedingsproblemen bevat de cursus handige praktijkopdrachten.


Met praktijkopdrachten leer je:

  • de hond commando’s geven;
  • ongewenst gedrag corrigeren;
  • goed gedrag belonen.
In de cursus is er ook uitgebreid aandacht voor zindelijkheidstraining en leer je meer over de gezondheid van jouw hond.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
818aF Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren