Home » opleiding Kinderpsychologie

Opleiding: opleiding Kinderpsychologie

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Kinderpsychologie


Bijzonder heldere Kinderpsychologie opleidingIn heldere taal maak je kennis met het gedrag van kinderen en leer je waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen. Hoe verandert hun leefwereld en hoe worden ze gevormd tot de volwassenen die zij zullen worden? Wil je weten wat kinderen nodig hebben voor een goede ontwikkeling? Kies dan voor deze waardevolle cursus Kinderpsychologie.


De teksten zijn helder geschreven en daardoor voor iedereen toegankelijk. Op een prettige manier wordt de algehele ontwikkeling van een kind behandeld, van geboorte tot volwassenheid. Zo krijg je meteen inzicht in het totale vakgebied van de Kinderpsychologie.
De ontwikkeling van een kind in elke nieuwe faseIn de cursus Kinderpsychologie leer je wat de basis is van een goede opvoeding. Je ontdekt hoe het gedrag van het kind verandert in iedere nieuwe fase van zijn ontwikkeling.


Wat kun je bijvoorbeeld verwachten wanneer een kind voor de fase van de puberteit staat? Juist deze belangrijke fase, waarin een kind op de grens naar volwassenheid staat, is een periode die grote spanningen met zich mee kan brengen. Is een puber moeilijk, of hééft een puber het moeilijk?


Deze nuttige cursus Kinderpsychologie versterkt jouw zelfvertrouwen en helpt je in te spelen op de gedragingen en gevoelens van een kind op iedere leeftijd.
Antwoord op al jouw vragenIn de opleiding Kinderpsychologie behandelen we alle belangrijke onderwerpen. De eerste les gaat over de wetenschap van de kinderpsychologie zelf en de belangrijkste visies daarin.


In de daaropvolgende lessen krijg je antwoord op talrijke vragen:

 • Hoe ontwikkelt een kind zich in de baarmoeder?
 • Wat betekent die eerste glimlach van een baby?
 • Wanneer en aan wie hecht een baby zich, en waarom?
 • Hoe belangrijk is aandacht en liefde voor de ontwikkeling van een kind?
 • Hoe leert een kind eigenlijk praten?
 • Hoe moet een ouder omgaan met een kind met een ontwikkelingsstoornis?
 • Hoe belangrijk zijn complimentjes?
 • Waarom bedenken kinderen monsters?
 • Hoe kan ik zelf een kindertekening duiden?
 • Wat is de rol van humor bij de opvoeding en wat kan humor voor een kind zelf betekenen?
 • Hoe leert een kind op school; wat is de invloed van een echtscheiding, of van de dood?
 • Wat gebeurt er allemaal tijdens de puberteit?
 • Hoe wordt iemands persoonlijkheid bepaald?
 • En ten slotte: hoe volwassen is een volwassene?

Meer inzicht in jezelfDeze leuke en leerzame cursus Kinderpsychologie geeft je op veel vragen antwoord. Je leert het gedrag van kinderen begrijpen en herkennen op verschillende leeftijden en hoe je hier op kunt reageren. De lessen geven je nieuwe inzichten in de levensloop van kinderen. Je leert deze inzichten meteen in de praktijk te brengen.


Je leert ook jouw eigen levensloop beter kennen: situaties die in de lessen beschreven worden zul je niet alleen herkennen, maar kun je nu ook bewust plaatsen in jouw leven. Je brengt ze in verband met wie en wat je nu bent. Het begrip van kinderen dat je tijdens de cursus Kinderpsychologie verwerft, maakt dat je nog meer van hen kunt genieten.
 


Combinatie opleiding Kindercoach + KinderpsychologieNaast de bovengenoemde onderwerpen van de opleiding Kinderpsychologie, ga je met de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie dieper in op de volgende onderwerpen:

Coachen algemeen
In deze drie lessen staan vooral de attitudes en vaardigheden van de coach voorop.[/li]
 • Gesprekstechniek
  Hierbij krijg je onder meer inzicht in verschillende technieken die je kunnen helpen om kinderen en jongeren blijvend te motiveren en om ouders zo goed mogelijk te begeleiden in het opvoedingsproces.
 • Ontwikkeling van het kind
  In de module ontwikkeling van het kind nemen we jou in vier lessen mee door de psychologische en cognitieve ontwikkeling van het kind en de theorieën die daar rond werden ontwikkeld.
 • Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen
  In de module opvoedings- en ontwikkelingsproblemen gaan we in op allerlei mogelijke oorzaken van afwijkende ontwikkeling. We bekijken wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe we ermee kunnen omgaan.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Kinderpsychologie duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4  uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 


Combinatie opleiding Kindercoach + KinderpsychologieVoor de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer of sneller kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf289,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusKinderpsychologie: de kunst van het opvoeden


Soms zijn kinderen vertederend. Soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig en soms gedragen ze zich onverwacht. Waarom doen kinderen soms zo moeilijk met eten en aankleden? De opleiding Kinderpsychologie biedt je meer inzicht.


Wil je kinderen en hun gedrag beter begrijpen? Volg dan de Kinderpsychologie opleiding van NHA. In deze psychologiecursus leer je wat kinderen bezighoudt. Handig als je veel met kinderen werkt, bijvoorbeeld als onderwijzer of als pedagogisch medewerker.


Waarom gedragen kinderen zich zoals ze zich gedragen? Hoe verandert hun leefwereld? Welke obstakels overwinnen ze van hun geboorte totdat ze volwassen zijn? Na de cursus Kinderpsychologie kun je deze vragen zelf beantwoorden.
 


Bestudeer de ontwikkeling van een kindDe psychologiecursus behandelt de gehele ontwikkeling van een kind: van de geboorte en de kindertijd tot en met de puberteit. De opleiding biedt inzicht in het totale vakgebied van de kinderpsychologie.


Tijdens de cursus Kinderpsychologie bestudeer je de opvoeding. De kennis, aanwijzingen en tips maken het makkelijker om met een opgroeiend kind om te gaan. Je leert kleine en grotere hindernissen voorkomen en valkuilen ontwijken. Ontdek zelf hoe het gedrag van een kind bij iedere levensfase verandert.
 

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
DcF32 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren