Home » opleiding Journalistiek

Opleiding: opleiding Journalistiek

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Journalistiek


De volgende praktijkgerichte onderwerpen komen o.a. aan bod:
Kranten & organisatie van dagbladenRedacties en beleid, persbureaus, freelance journalistiek, organisatie van het nieuws, enz.
Online journalistiekNaast de schrijvende journalistiek en de radio- en televisiejournalistiek heeft een nieuwe vorm zijn intrede gedaan: Online journalistiek. Met aandacht voor 'nieuws vinden' en 'schrijven voor het internet'.
Journalistiek denken en werkenNieuwsgierigheid, kritische vragen, enquetes en opinieonderzoeken, waarnemingen, congressen en persconferenties, persberichten, automatisering op de redactie, enz.
Nieuws, nieuwsbronnen en nieuwsgaringHet wie, waar, wanneer, waarom en wat van het nieuws. Hoe verricht je research.
Nieuwsberichten en nieuwsverhalenAan welke eisen moet een nieuwsbericht voldoen, openingszinnen, overgangen, stoppers en kortjes, tips voor een goed nieuwsbericht, aanpak bij het schrijven van een nieuwsverhaal en veel praktijkvoorbeelden.
Verslag en interviewSoorten verslagen en veel praktische tips voor het schrijven van een verslag. Soorten interviews, een interview maken, communicatie, uitwerking, telefonisch interview, enz.
Reportage en achtergrondverhaal en genresMet ruim aandacht voor het schrijven volgens het zevenstappenplan.
Koppen, bijschriften en illustratiesKoppen maken, soorten koppen, foto's, infographics, quotes, enz.
Recht en ethiekRechtsnormen en -regels, fair play, onafhankelijkheid, vrijheid van meningsuiting en beroepsnormen.

Je kunt de cursus afsluiten met een officieel instituutsdiploma of een getuigschrift. Dankzij de praktijkgerichte aanpak krijg je snel alle kennis en vaardigheden onder de knie, waardoor je op een breed gebied aan de slag kunt in de journalistiek.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vijf uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf439,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusZit je graag bovenop het nieuws? Kies de cursus Journalistiek


Droom je van een baan als journalist? Of werk je als verslaggever of redacteur en wil je kennis bijspijkeren? De praktijkgerichte cursus Journalistiek legt de perfecte basis voor een uitdagende journalistieke carrière.


Wie, wat, waar, waarom, wanneer en hoe? Dat zijn de magische vragen waar journalisten mee werken. Nieuws is altijd en overal om ons heen. Via kranten, bladen, internet, radio en tv laten journalisten ons weten wat er in de wereld speelt.


Van lokale autobrandjes tot internationale conflicten en van sappig nieuws uit de filmwereld tot serieuze economische ontwikkelingen. 
Complete cursusElke dag bovenop het nieuws zitten? Regionaal, nationaal of internationaal? Dan is de cursus Journalistiek je op het lijf geschreven. Je leert de vaardigheden voor een uitdagend, dynamisch en inspirerend beroep.
Beginnend of ervarenDe cursus Journalistiek is afgestemd op de meest recente ontwikkelingen in het journalistieke vakgebied. De lesstof is geschikt voor beginnende journalisten, maar ook voor mensen die al langer actief zijn en werken voor een nieuwsmedium, bijvoorbeeld een dagblad, regionale omroep of huis-aan-huisblad.


Van nieuwsberichten schrijven tot reportages en werken bij een krant, magazine of website: een journalist is van alle markten thuis en kan zo objectief mogelijk verslag doen van gebeurtenissen en ontwikkelingen.
Alle journalistieke vaardighedenDankzij de praktijkgerichte aanpak krijg je met de cursus snel journalistieke vaardigheden onder de knie. Je vergaart bovendien een flinke dosis kennis.


Na afloop van de cursus Journalistiek heb je voldoende bagage om je weg te vinden in het brede journalistieke werkveld.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
25Ae5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren