Home » Bloemist

Opleiding: Bloemist

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Bloemist


Deze veelzijdige cursus start met zestien vakgerichte lessen die worden afgesloten met theorie- en praktijkopdrachten zodat je stap voor stap kunt controleren of je de stof volledig beheerst. In de hierop volgende lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Zoals kostprijsberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.

De modulaire opzet zorgt ervoor dat de cursus gevarieerd en boeiend blijft. Binnen de cursus wordt ook aandacht besteed aan jouw eigenheid en kwaliteiten. Je bouwt stap voor stap jouw kennis uit, wat jouw groeiproces als persoon, maar ook als ondernemer ten goede komt.

Het studieprogramma Bloemist bestaat uit zestien lessen, met de volgende onderdelen:
assortiment en bloemenkennis;
speciaal bloemwerk;
plantenkennis en verzorging;
gebruik van het juiste gereedschap;
winkel, locatie en interieur;
etaleren en presenteren;
organisatie en inkoop;
inhaken op de seizoenen;
mooie verpakkingen;
klantbenadering en service;
de bloemenbranche.

De cursus wordt afgerond met tien boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf.


 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.


 


Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 559.00 euro

Bijzonderheden

Succesvol naar een eigen bedrijf, Gratis ondernemerscoach, Studeer in jouw eigen tempo

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Een bloemenzaak starten? Volg de cursus BloemistBloemen houden van mensen en mensen... Heb je de ambitie een bloemenzaak te beginnen? Geef je leven kleur en kies voor de cursus Bloemist. Na negen maanden ben je in staat om een florerende bloemenzaak te runnen.


Een bloemenwinkel beginnen? Ga vooral goed voorbereid van start. Natuurlijk, je hebt kennis van bloemen en planten nodig als je wilt verkopen aan consumenten en bedrijven.


 


Verzorging van bloemenJe leert in de cursus Bloemist alles over de soorten, de assortimenten en de verschillende seizoenen. Ook weet je welke verzorging bloemen en planten nodig hebben.


Hoe maak je een creatief bloemstuk en wat is een aantrekkelijke manier van etaleren en presenteren? Ook krijg je tips over het verpakken van de bloemen waarbij je verschillende materialen gebruikt.


 


Klanten adviserenDagelijks komen mensen in de winkel die advies vragen. Je luistert naar alle vragen en wensen. Je stelt voor hen een zo mooi mogelijk boeket samen.


Altijd sta je klanten vriendelijk en professioneel te woord. Je weet: de klant van vandaag is de klant van de toekomst.


 


Bloemenwinkel in hartje stadEen eigen bloemenwinkel in hartje stad, zie je het al voor je? Denk ook aan andere verkoopkanalen zoals markten, internet en social media.


Bied daarnaast bijbehorende producten aan zoals vazen, kaarten en cadeauartikelen. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens feestdagen en themadagen.


 


Geen voorkennis benodigdVoor de cursus Bloemist heb je geen speciale voorkennis, vooropleiding of vaardigheden nodig.


Je leert in de cursus Bloemist heel praktisch met bloemen en planten werken, zelfs als je dat nog nooit hebt gedaan.


 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png? [klik hier voor het telefoonnummer]''in tien stappen naar je eigen bedrijf''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E0E10 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren