Home » opleiding Bloemist

Opleiding: opleiding Bloemist

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Bloemist


De veelzijdige opleiding Bloemist start met 16 vakgerichte lessen die worden afgesloten met theorie- en praktijkopdrachten zodat je stap voor stap kunt controleren of je de stof volledig beheerst.


In de daaropvolgende lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij het starten en runnen van een eigen bedrijf. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld kostprijsberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie op het ondernemen vergroten.


De modulaire opzet zorgt ervoor dat de cursus gevarieerd en boeiend blijft. Binnen de cursus wordt ook aandacht besteed aan jouw eigen kwaliteiten. Je bouwt stap voor stap jouw kennis uit. Dit komt jouw groeiproces als persoon, maar ook als ondernemer ten goede.
 


StudieprogrammaHet studieprogramma Bloemist bestaat uit 16 lessen, met de volgende onderdelen:

assortiment en bloemenkennis;
speciaal bloemwerk;
plantenkennis en verzorging;
gebruik van het juiste gereedschap;
winkel, locatie en interieur;
etaleren en presenteren;
organisatie en inkoop;
inhaken op de seizoenen;
mooie verpakkingen;
klantbenadering en service;
de bloemenbranche.

De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf. Zo ben jij helemaal klaar voor een nieuwe avontuur. Jouw avontuur als bloemist in je eigen bloemenwinkel!
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduurDe opleiding Bloemist duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf526.15euro

Bijzonderheden

Succesvol naar een eigen bedrijf,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Een bloemenzaak starten? Volg de opleiding BloemistHeb je de ambitie om een bloemenzaak te beginnen? Geef je leven kleur en kies voor de opleiding Bloemist. In deze cursus leer je alles over bloemen en planten en leer jij hoe je mensen blij maakt met de mooiste bloemstukken. Na negen maanden ben je al in staat om een florerende bloemenzaak te runnen.


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  met begeleiding van een ervaren docent 
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  inclusief gratis boek over kamerplanten
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">  start al na 9 maanden jouw eigen bloemenzaak


Een bloemenwinkel beginnen? Ga vooral goed voorbereid van start. Natuurlijk heb je kennis van bloemen en planten nodig als je wilt verkopen aan consumenten en bedrijven. Dit ga je dan ook leren tijdens de opleiding. 


Ook leer je alles over de inkoop van je producten, een van de belangrijkste onderdelen van het werk van een bloemist. Al deze kennis doe je op in de opleiding Bloemist van NHA! 
 


Opleiding Bloemist: leer alles over de verzorging van bloemenJe leert in de cursus Bloemist alles over bloemsoorten, de assortimenten en de verschillende seizoenen. Ook weet je na afloop precies welke verzorging bloemen en planten nodig hebben.


Hoe maak je een creatief bloemstuk en wat is een aantrekkelijke manier van etaleren en presenteren? Ook krijg je in de Bloemist opleiding tips over het verpakken van de bloemen waarbij je verschillende materialen leert gebruiken.
 


Leer klanten adviserenDagelijks komen mensen in de winkel die jou om advies vragen. Je luistert naar alle vragen en wensen en stelt voor hen een zo mooi mogelijk boeket samen.


In deze opleiding leer je alles over klantbenadering en service. Altijd sta je jouw klanten vriendelijk en professioneel te woord. Dat is erg belangrijk, want je weet: de klant van vandaag is de klant van de toekomst. 
 
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Inclusief gratis kamerplanten boekBij de opleiding Bloemist ontvang je gratis het boek De Kew Gardener's gids voor Kamerplanten.


In dit prachtig geïllustreerde boek leer je meer over de verzorging van cactussen, vetplanten, luchtplanten, bladplanten en bloeiende planten. 
 


Eigen bloemenwinkel in hartje stadJouw eigen bloemenwinkel in hartje stad, zie je het al voor je? In de opleiding Bloemist leer je meer over de indeling van een bloemenzaak en denk je na over het interieur. Zo zorg je ervoor dat jouw bloemenwinkel schoon blijft, want de materialen moeten goed tegen vocht kunnen. Tegelijkertijd wil je jouw producten aantrekkelijk etaleren.


Een fysieke winkel is niet de enige manier om jouw bloemen en planten te verkopen. Denk ook aan andere verkoopkanalen zoals markten, internet en social media. Naast bloemen en planten kun je ook bijbehorende producten zoals vazen, kaarten en cadeauartikelen aanbieden. Laat je creativiteit de vrije loop tijdens feestdagen en themadagen.
 


Bloemist opleiding zonder voorkennisVoor de cursus Bloemist heb je geen speciale voorkennis, vooropleiding of vaardigheden nodig. Je leert in de cursus Bloemist heel praktisch met bloemen en planten werken, zelfs als je dat nog nooit hebt gedaan.


In de opleiding Bloemist leer je alles wat je moet weten om succesvol jouw eigen bloemenzaak te starten. Schrijf je in en ga direct aan de slag!
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png? [klik hier voor het telefoonnummer]''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E2A8A Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren