Home » cursus Antiek en Oude Kunst

Opleiding: cursus Antiek en Oude Kunst

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Programma Cursus Antiek en Oude Kunst


Een reis door de tijd



In de uitgebreide en veelzijdige cursus Antiek en Oude Kunst worden alle perioden vanaf de prehistorie besproken. Je maakt een reis door vele eeuwen en culturen heen. Egyptenaren, Grieken en Romeinen maakten duizenden jaren geleden al indrukwekkende kunst en architectuur. Denk maar eens aan de piramiden in Egypte met hun kostbare inhoud.

Natuurlijk komen onder andere de gotiek, renaissance, barok, neo-classicisme, jugendstil en hun boeiende schilderkunst, architectuur en beeldhouwkunst aan de orde. Voor de antiekliefhebber worden van elke stroming de gebruiksvoorwerpen (de kunstnijverheid) onder de loep genomen, zoals Griekse vazen, Venetiaans glas en Delfts blauw.




Een andere kijk op jouw omgeving



De cursus Antiek en Oude Kunst is vooral een praktische cursus. Dit wil zeggen dat je alles wat je leert tijdens deze cursus onmiddellijk in praktijk kunt brengen! Wij laten je bijvoorbeeld kennismaken met verschillende bouwstijlen in de geschiedenis van de architectuur. Verder leer je iets over architectuur door de eeuwen heen.

Al snel herken je welk gebouw uit welke periode stamt. Zo kun je zelf jouw vrienden en familie rondleiden en uitleg geven.




Oude tijden herleven




In deze antiek cursus wordt ook aandacht besteed aan de achtergrond(en) waartegen de kunstwerken ontstaan zijn. Het wordt je duidelijk wat de relatie is tussen denkbeelden, rituelen, gebruiken en kunstuitingen in verschillende tijdperken. Zo kun je na enige tijd een bepaalde stijl plaatsen in een tijdsbeeld. Omdat je weet hoe de mensen leefden in de tijd dat iets gemaakt werd. Je gaat niet alleen kritischer kijken, maar ook met veel meer plezier.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur



16 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf259,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Reis door de eeuwen met de cursus Antiek en Oude Kunst


Gek op musea, oude steden, kunst- en antiekbeurzen en het programma Tussen Kunst en Kitsch? Dan wil je vast weten wat de achtergronden zijn van kunstvoorwerpen en gebouwen. Met de cursus Antiek en Oude Kunst maak je uitgebreid kennis met deze inspirerende wereld.  

Tijdens deze antiek cursus doorloop je alle perioden van de prehistorie tot aan het jaar 1900. Naast de machtige culturen van de Egyptenaren, Grieken en Romeinen komen ook de gotiek, Renaissance, barok, neo-classicisme en jugendstil uitgebreid aan bod.




Een andere kijk op de omgeving



De cursus Antiek en Oude Kunst is vooral een praktische cursus. Dit betekent dat je alle opgedane kennis direct in de praktijk brengt.

Je maakt kennis met verschillende bouwstijlen en de geschiedenis van de architectuur.

Al snel herken je tijdens stadswandelingen welk gebouw uit welke periode stamt. Dat kan natuurlijk in Nederland, maar ook in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens een citytrip in Europa of een verre vakantiebestemming.




Oude tijden herleven



De cursus besteedt ook aandacht aan de achtergrond van kunstwerken.

Zo leer je wat de relatie is tussen denkbeelden, rituelen, gebruiken en kunstuitingen in verschillende tijdperken en leer je in de cursus antiek herkennen.

Na een tijdje plaats je moeiteloos een kunststroming in een tijdsbeeld. Kunstvoorwerpen komen echt ‘tot leven’ en krijgen een extra betekenis.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
46B96 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren