Home » Bloemschikken

Opleiding: Bloemschikken

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Bloemschikken


De cursus bestaat uit een ideale combinatie van theorie en praktijk. Naast de praktijkopdrachten zul jij je bij de theorie kunnen verdiepen in de volgende onderwerpen:

 • gereedschap en hulpmiddelen;
 • technieken;
 • stijlen van bloemstukken;
 • op draad zetten van materialen;
 • soorten bloemen;
 • ondergronden;
 • verzorgen van snijbloemen;
 • bijmaterialen;
 • bloemschikregels;
 • geschiedenis van de bloemsierkunst;
 • speciaal bloemwerk;
 • seizoensgebonden bloemwerk;
 • kleuren;
 • vormen en lijnen.

Wat kun en weet je na het volgen van de cursus? Na het volgen van de cursus Bloemschikken weet je onder andere welke materialen en gereedschappen er gebruikt worden voor het maken van een bloemstuk, hoe je bloemen moet verzorgen, en welke stijlen en soorten bloemstukken er gemaakt kunnen worden voor diverse gelegenheden. Daarnaast leer je over stijlen van bloemwerk, welke bloemstukken passen bij welk interieur en hoe je kleuren en vormen op de juiste manier kunt toepassen.

Je leert ook hoe je diverse bloemstukken in de praktijk kunt maken: van klassiek tot modern en van natuurlijk tot experimenteel. Je kunt na het volgen van deze cursus bloemwerken maken met behulp van steekschuim, maar ook handgebonden en draadgebonden. Daarnaast kun je diverse andere technieken toepassen, zoals vlechten, weven, kransen wikkelen en lijmen. Je leert de basis van de technieken en stijlen, zodat je hiermee verder kunt met het maken van bloemstukken in een stijl die bij je past. Bij de praktijkopdrachten kun je je creatief uitleven en heb je de mogelijkheid om met aansprekende materialen en kleuren te werken.
Jouw docentDe auteur van deze cursus heeft veel ervaring als florist en is leerkracht bloemsierkunst. Het overbrengen van plezier in het werken met bloemen, en het aanleren van de kennis en kunde van het bloemschikken zijn dagelijkse werkzaamheden van de auteur. De lessen zijn dan ook vanuit de praktijk geschreven en de informatie is actueel. Jouw docent zal je vakkundig begeleiden bij de theorie- en praktijkonderdelen en hij leert je bij de praktijkopdrachten de fijne kneepjes van het vak, die net het verschil maken tussen een ‘leuk’ en een ‘prachtig’ bloemstuk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur cursus BloemschikkenVoor de cursus Bloemschikken staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 279.00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding, Studeer in jouw eigen tempo, Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusMaak de mooiste bloemstukken met de cursus Bloemschikken


Mensen houden van bloemen. Hou jij van bloemen? Ben je  graag creatief met je handen bezig? Volg de cursus Bloemschikken.

Bloemschikken, ook wel bloemsierkunst genoemd, is het vormgeven of creëren van werkstukken met bloemen, blad, takken en mos. Is het een hobby? Is het kunst? Is het een professionele vaardigheid?

De cursus Bloemschikken bestaat uit zestien afwisselende lessen. Bij de lessen zitten praktische stap voor stap foto’s.

Een goede theoretische basis is belangrijk. Praktijk en theorie versterken elkaar. Daarom leer je bij elke les de theorie waarmee je vervolgens direct aan de slag kunt.

Van gereedschap gebruiken tot op draad zetten, vormen en lijnen toepassen en nog veel meer: aan het eind van de cursus Bloemschikken weet je precies hoe je bloemstukken in verschillende stijlen maakt.?
Voorkennis?De cursus Bloemschikken is bedoeld voor iedereen die bloemstukken wil leren maken of hier meer over wil leren. Speciale voorkennis heb je niet nodig.

Als je wel ervaring in het bloemschikken hebt, is de cursus ideaal om je kennis op te frissen en verder uit te breiden.
Gratis naslagwerkBij de cursus Bloemschikken ontvang je een naslagwerk waar je makkelijk snel bloemen in opzoekt. Weet wanneer bloemen leverbaar zijn en bloeien. Erg praktisch!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
DbB14 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren