Home » cursus Bloemschikken

Opleiding: cursus Bloemschikken

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Programma Bloemschikken


De cursus bestaat uit een ideale combinatie van theorie en praktijk. Naast de praktijkopdrachten zul jij je bij de theorie kunnen verdiepen in de volgende onderwerpen:

  • gereedschap en hulpmiddelen;
  • technieken;
  • stijlen van bloemstukken;
  • op draad zetten van materialen;
  • soorten bloemen;
  • ondergronden;
  • verzorgen van snijbloemen;
  • bijmaterialen;
  • bloemschikregels;
  • geschiedenis van de bloemsierkunst;
  • speciaal bloemwerk;
  • seizoensgebonden bloemwerk;
  • kleuren;
  • vormen en lijnen.





Wat kun en weet je na het volgen van de cursus? 



Na het volgen van de cursus Bloemschikken weet je welke materialen en gereedschappen er gebruikt worden voor het maken van een bloemstuk. Je ontdekt hoe je bloemen verzorgt en welke stijlen en soorten bloemstukken je kunt maken voor diverse gelegenheden. Je leert over stijlen van bloemwerk, welke bloemstukken passen bij welk interieur en hoe je kleuren en vormen op de juiste manier toepast.


Ook leer je hoe je diverse bloemstukken in de praktijk maakt: van klassiek tot modern en van natuurlijk tot experimenteel. Na het volgen van deze cursus maak je bloemwerken met behulp van steekschuim, maar ook handgebonden en draadgebonden. Je kunt ook diverse andere technieken toepassen, zoals vlechten, weven, kransen wikkelen en lijmen.


Je leert de basis van de technieken en stijlen, zodat je verder kunt met het maken van bloemstukken in een stijl die bij jou past. Bij de praktijkopdrachten leef je je creatief uit en heb je de mogelijkheid om met aansprekende materialen en kleuren te werken.




Jouw docent



De auteur van deze cursus is een ervaren florist en is leerkracht bloemsierkunst. Het overbrengen van plezier in het werken met bloemen, en het aanleren van de kennis en kunde van het bloemschikken zijn dagelijkse werkzaamheden van de auteur.


De lessen zijn dan ook vanuit de praktijk geschreven en de informatie is actueel. Jouw docent begleidt je vakkundig bij de theorie- en praktijkonderdelen. Bij de praktijkopdrachten leert hij je de fijne kneepjes van het vak, die net het verschil maken tussen een ‘leuk’ en een ‘prachtig’ bloemstuk.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur cursus Bloemschikken



Voor de cursus Bloemschikken staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Maak de mooiste bloemstukken met de cursus Bloemschikken


Mensen houden van bloemen. Houd jij van bloemen? Ben je graag creatief met je handen bezig? Volg de cursus Bloemschikken.


Bloemschikken, ook wel bloemsierkunst genoemd, is het vormgeven of creëren van werkstukken met bloemen, blad, takken en mos. Is het een hobby? Is het kunst? Is het een professionele vaardigheid?
 


Leer zelf de mooiste bloemstukken maken



De cursus Bloemschikken bestaat uit 16 afwisselende lessen. Bij de lessen zitten praktische stap voor stap foto’s.


Een goede theoretische basis is belangrijk. Praktijk en theorie versterken elkaar. Daarom leer je bij elke les de theorie waarmee je vervolgens direct aan de slag kunt.


Van gereedschap gebruiken tot op draad zetten, vormen en lijnen toepassen en nog veel meer: aan het eind van de cursus Bloemschikken weet je precies hoe je bloemstukken in verschillende stijlen maakt.




Voorkennis?



De cursus Bloemschikken is bedoeld voor iedereen die bloemstukken wil leren maken of hier meer over wil leren. Speciale voorkennis heb je niet nodig.


Als je wel ervaring in het bloemschikken hebt, is de cursus ideaal om je kennis op te frissen en verder uit te breiden.




Gratis naslagwerk



Bij de cursus Bloemschikken ontvang je een naslagwerk waar je makkelijk en snel bloemen in opzoekt. Weet wanneer bloemen leverbaar zijn en bloeien. Erg praktisch!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
E1DeE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren