Home » Autotechniek

Opleiding: Autotechniek

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Autotechniek


In de cursus Autotechniek raak je bekend met de techniek achter je auto. Terwijl jij met de cursus bezig bent raak je vertrouwd met de werking van de motor, zijn elektrisch systeem, de aandrijving, het onderstel en de carrosserie.

Je doet kennis op waarmee je veel automonteurs zult verbazen omdat je hen precies kunt vertellen wat er bij een bepaald defect moet gebeuren. Dat werkt prettig voor de monteurs. Bovendien word jij niet meer verrast door een te hoge rekening van de garage!

In de Automonteur opleiding krijg jij informatie over onderhouds- en reparatiewerkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren aan schokdempers, remmen, koppeling, dynamo, smeer- en koelsystemen, enzovoort.

Je ontdekt welke gereedschappen je daarbij nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk te werk gaat. Zo doe jij kennis op die heel nuttig is bij het uitvoeren van reparaties en het onderhouden van jouw voertuig.

Maar ook als je een tweedehands auto wilt kopen weet jij voortaan precies waar je op moet letten. Verder komt in de cursus onder andere aan bod:

 • banden en wielen;
 • het motor-elektrisch systeem;
 • de elektronica in de auto;
 • de carrosserie.

De automonteur cursus is zo opgebouwd dat per les steeds een deel van de auto wordt behandeld.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Autotechniek uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Autotechniek, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. StudieduurDe cursus Autotechniek heeft een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 229.00 euro

Algemene informatie over de cursusLeer auto's van binnen en buiten kennen met de cursus Autotechniek
Hoe werkt een auto precies? Wil jij je auto voortaan zelf onderhouden? Van nieuwe bougies tot remblokken en olie verversen: wil jij de rekening van de garage in een oogopslag controleren? Volg de cursus Autotechniek en leer hoe je jouw auto beter onderhoudt en zelf repareert!
Wat zit er onder de motorkap? Zuigers, geleiders, chips en nog veel meer. Een moderne auto herbergt een brok technologie. Valt daar eigenlijk nog wel aan te sleutelen? Van oldtimers tot de modernste auto's. De opleiding Autotechniek leert je hoe auto's werken. Van Saab tot BMW en van Jaguar tot Fiat.
Na de cursus Autotechniek weet jij wat het verband is tussen motorinhoud en vermogen. Jij bent in staat om zelf een uitlaat of een remschijf te vervangen. Met deze cursus is zelf sleutelen binnen handbereik.


Benieuwd of deze cursus Autotechniek iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar automonteur worden heb jij al gezet!
Repareer zelf auto's met de cursus AutotechniekIn de cursus Autotechniek maak jij kennis met onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Remschijven vervangen, de koppeling repareren, het koelsysteem bijvullen. Het komt allemaaal in bod in deze cursus.

De Autotechniek cursus maakt je stapsgewijs vertrouwd met de auto, van de werking van de motor tot het elektrische systeem en van de aandrijving tot de carrosserie. Na deze opleiding Autotechniek voer jij reparaties voortaan zelf uit. Jij leert welke gereedschappen je nodig hebt en hoe je zo efficiënt en veilig mogelijk werkt. 
Bespaar flink op je garagekostenHet volgen van de cursus Autotechniek kan je flink voordeel opleveren en in het ideale geval betaalt de cursus zich zelfs terug. Een goed onderhouden auto brengt bij verkoop namelijk meer op. Ook bespaar jij dankzij zelf uitgevoerde reperaties flink op de garagekosten. En bij aanschaf van een occasion weet jij nauwkeuriger de waarde en de staat van de auto te bepalen.

Schrijf je in voor de cursus Autotechniek en leer zelf jouw auto onderhouden en repareren! 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Dc85B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren