Home » cursus Tuinarchitectuur

Opleiding: cursus Tuinarchitectuur

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusProgramma Tuinarchitectuur


Ideale tuin voor iedereenAl mijmerend komen allerlei vragen in je op. Hoe realiseer ik mijn ideale tuin? Hoe maak ik paden en terrassen? Hoe maak ik een goed tuinontwerp? Welke planten kunnen in de schaduw en welke moeten in de zon? Hoe hard groeien ze en hoe groot worden ze? Welke speelornamenten wil ik gebruiken en eigenlijk zou ik ook wel iets met water willen doen.


De kunst is om een heel eigen tuin te maken, geheel aangepast aan de persoonlijke wensen en passend op jouw grondstuk. Misschien heb je ook kinderen of een huisdier. Dan moet met hen ook zeker rekening worden gehouden in jouw tuinontwerp. Iedereen moet het fijn vinden om in de tuin te vertoeven.


Tijdens deze veelzijdige cursus Tuinarchitectuur, merk je dat de persoonlijke stijl en sfeer van jouw tuin niet afhangen van de grootte, de kostbaarheid of extreem plant- of materiaalgebruik. Je leert hoe je een zo groot mogelijk resultaat bereikt, zonder extreme inspanningen en investeringen.
Stap voor stap: van tuinontwerp naar droomtuinDe cursus Tuinarchitectuur geeft antwoord op jouw vraag hoe jij je ideale tuin kunt realiseren. Jouw wensen verwerk je in een helder tuinontwerp. Geholpen door jouw persoonlijke docent verwerk je deze wensen stap voor stap. Les voor les wordt je droomtuin realiteit.


Je gaat met andere ogen naar de wondere wereld van planten en dieren kijken. Wellicht raak je door de verrassende varianten die tijdens de cursus Tuinarchitectuur aan bod komen wel zo enthousiast, dat je besluit om jouw hele tuin "op zijn kop" te zetten. Hoe het ook zij, jouw tuin zal mooier worden dan ooit!
Klimaat en grondsoort van de lage landenDeze unieke cursus is speciaal toegespitst op de diverse grondsoorten en het klimaat van de lage landen. Allereerst maak je kennis met alle belangrijke wetenswaardigheden over deze grondsoorten. De grondsoort heeft namelijk een belangrijke invloed op de manier waarop jij jouw tuin kunt aanleggen.


Vervolgens gaat de cursus uit van jouw persoonlijke leefsituatie. Met de invloeden van factoren als de ligging van jouw tuin ten opzichte van zon en wind, de grondsoort, het microklimaat en de standplaatseisen van de planten leer je perfect rekening te houden. Je krijgt daarbij creatieve ideeën en waardevol advies voor jouw tuinontwerp; de aanleg van terrassen, paden en tuinafscheidingen.
Jouw eigen tuin als uitgangspunt
Jouw eigen tuin vormt het uitgangspunt bij de cursus Tuinarchitectuur. Je begint met het inventariseren van de huidige situatie en het in kaart brengen van de beschikbare ruimte. De planten worden ingedeeld in groepen: bomen, coniferen, heesters, vaste planten, een- en tweejarige planten. Deze groepen worden weer uitgesplitst in loofbomen, fruitbomen, naald- en schubconiferen, rozen, bloem- en besheesters, kruidachtigen, water- en moerasplanten. Hierbij wordt uiteraard aandacht geschonken aan de plantkwaliteiten en aanduidingen, zoals die worden vermeld in plantencatalogi.


Planten zijn levende organismen. In de cursus Tuinarchitectuur wordt daarom veel aandacht besteed aan de ruimte die ze kunnen innemen (de groene massa), de ontwikkeling van de planten (de habitus), waar ze het beste groeien (de standplaatseis), hun karakter en hun voorkomen.


Tuinonderhoud en de keuze van jouw tuingereedschap maken ook een belangrijk deel uit van deze cursus. Aan de hand van een jaarkalender tref je voor het onderhoud bij veel onderwerpen de nodige tips en aanwijzingen. Gazonaanleg, plantverzorging, bemesting, snoeien, vijveronderhoud, je leert er alles over.


Bijzonder interessant zijn de lessen over diverse thematuinen, zoals kleur- en geurtuinen en de kruidentuin. De moestuin en de fruittuin completeren deze gevarieerde cursus Tuinarchitectuur.
Na afloop van de cursusAan het eind van de cursus Tuinarchitectuur ben je in staat om jouw eigen tuin én die van anderen te ontwerpen. Tijdens de cursus groeit jouw tuin uit tot de droomtuin die je altijd al wilde verwezenlijken.


Heb je al een prachtige tuin, dan vormt deze cursus een nuttige handleiding met veel informatie om jouw tuin perfect te beheren, te verbeteren en aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Kortom, de cursus verschaft je veel tuinplezier met een zichtbaar resultaat.
Combinatiecursus Binnenhuisarchitectuur & Tuinarchitectuur

Veel cursisten volgen naast de cursus Tuinarchitectuur ook de cursus Binnenhuisarchitectuur. Deze cursussen vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie. 

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur cursus TuinarchitectuurVoor de opleiding Tuinarchitectuur staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
Tuinarchitectuur + SketchUpVoor de combinatiecursus Tuinarchitectuur + SketchUp staat een studieduur van 17 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf369,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van tuinontwerper,Praktijkgerichte opleiding,Studeer in je eigen tempo

Algemene informatie over de cursusVan tuinontwerp naar droomtuin: volg de cursus Tuinarchitectuur


Van viooltjes planten tot een vijver ontwerpen en aanleggen: leer het met de cursus Tuinarchitectuur. Weten welke planten het beste bij elkaar passen en welke planten het meeste onderhoud vragen? Dat en meer leer je in deze cursus!


Ontwerp de mooiste tuinen en leer ze aanleggen met de cursus Tuinarchitectuur. Een kruidentuin aanleggen? Een tuin vol geuren en kleuren? Een tuin met een sprookjesachtig paadje van boomschors langs een appelboompje? Maak je verbeelding werkelijkheid en zet de eerste stap richting tuinarchitect.
De invloed van grondsoorten op de tuinHoe verbeter je de grond van een tuin? Wat is er mogelijk en met welke beperkingen houd je rekening? Leer alles over grondsoorten. De beste tuin begint niet bij de beste planten: de mooiste tuinen beginnen met de juiste grond.


Leer alles over klimaat, ligging, zonuren, wind en schaduw. Volg deze cursus Tuinarchitectuur en leer optimaal rekening houden met omstandigheden.


Zet de omstandigheden naar je hand. Iedereen weet dat een druif zon nodig heeft. Wie kent een geschikt alternatief voor een druif dat met minder zon bloeit en groeit?
Tuinen ontwerpen en vooruitzienBij een tuinontwerp leer je rekening houden met de toekomst. Hoeveel ruimte nemen planten in als ze groter groeien? Hoeveel onderhoud vergen planten? Hoeveel snoeiafval levert een tuin op? Wanneer snoei je? Welk gereedschap vraagt de aanleg van een tuin en welk gereedschap is er nodig voor het onderhoud?


Een tuin die minimaal onderhoud vraagt met minimale inspanning aanleggen? Je leert het met de opleiding tot Tuinarchitect.


In de Tuinarchitect opleiding komen alle onderwerpen stapsgewijs aan bod:

  • grondsoorten;
  • ligging van de tuin;
  • plantensoorten;
  • tuinsoorten;
  • tuinonderhoud;
  • bemesting;
  • vijveraanleg;
  • vijveronderhoud;
  • planten en hun kenmerken;
  • paden en terrassen aanleggen.

Combineer de cursus Tuinarchitectuur: leer werken met SketchUpEen tuin die minimaal onderhoud vraagt met minimale inspanning ontwerpen? Dan is het krachtige, maar toch eenvoudige tekenprogramma SketchUp de uitkomst. Wil jij leren werken met dit programma? Dan is de combinatiecursus Tuinarchitectuur + SketchUp de ideale oplossing.


Met de kennis die jij opdoet in deze cursus leer jij de prachtigste tuinen ontwerpen. Zo word jij extra voordelig een echte professional in jouw vakgebied!


 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">Gratis TuinplantenlexiconAls jij je nu inschrijft voor de cursus Tuinarchitectuur, krijg je dit Tuinplantenlexicon meegeleverd. Een handig naslagwerk voor de beginnende én gevorderde tuinier. Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
93CfE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren