Home » cursus Zakelijke Correspondentie Engels

Opleiding: cursus Zakelijke Correspondentie Engels

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Zakelijke Correspondentie Engels


Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leer je in deze cursus Zakelijke Correspondentie Engels:

 • hoe een brief er uit moet zien;
 • hoe je een logische opzet maakt;
 • hoe je tot een duidelijke stijl komt;
 • hoe je zorgt voor zuiver taalgebruik;
 • hoe je de juiste, vriendelijke toon treft;
 • hoe je voor een correcte inhoud zorgt.
Zo leer je het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door jou gewenste doel te bereiken.
Schrijf zakelijke brieven volgens de regelsEen zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Engels de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

 • aanhef;
 • beginformuleringen;
 • slotformuleringen;
 • grammaticale bijzonderheden;
 • typische eigen zegswijzen.
Met deze praktische cursus van NHA leer je een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zul je niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat je veel praktische oefening krijgt. Jouw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt je kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De cursus Zakelijke Correspondentie Engels duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf229,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief Taal-app,Kies voor persoonlijke begeleiding,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Foutloos Engels schrijven? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Engels


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">

Is het ‘to specialise’ of ‘to specialize’? Heb je in je werk te maken met Engelstalige relaties? En wil je op de juiste manier communiceren met mensen in het Engels? Dan is de cursus Zakelijke Correspondentie Engels een absolute aanrader.


Brieven, contracten, offertes en e-mail, het valt allemaal onder zakelijke communicatie. Laat jouw basiskennis van de Engelse taal daarbij nog wat te wensen over? Volg de cursus van NHA en je bent snel weer up to date!
Cursus Zakelijke Correspondentie Engels: boost jouw carrière!De cursus Zakelijke Correspondentie Engels is erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Engelse taal nodig hebt voor je werk. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk.


Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest. Er is specifieke aandacht voor werkgerelateerde zaken zoals het schrijven van brieven, het voeren van telefoongesprekken, het maken van afspraken, en niet geheel onbelangrijk: social talk. 


Door deze cursus Zakelijke Correspondentie Engels te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden. Door het volgen van deze cursus behaal je B2 niveau. Om de cursus te kunnen volgen is basiskennis van de Engelse taal gewenst (A2 niveau).
 


Breid je zakelijke woordenschat uitIn de cursus Zakelijke Correspondentie Engels leer je onder meer hoe een brief eruit moet zien, hoe je een duidelijke, maar vriendelijke toon kiest en hoe je voor goed taalgebruik zorgt. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op. Want hoe zit het ook al weer met ‘than’ en ‘then’?


De nadruk ligt in de cursus op de praktijk. Je oefent met herkenbare situaties, zoals documentatie aanvragen, een offerte maken, een sollicitatie- of klachtenbrief schrijven en een hotel reserveren. 
Haal een internationaal erkend Cambridge diplomaDe cursus Zakelijke correspondentie Engels is ontwikkeld op ERK (Europees Referentiekader voor Talen) niveau B2. Je kunt na afloop van de cursus deelnemen aan het Cambridge English examen (tot 2024) of aan de Cambridge Linguaskill Business toets. Zo kun je een wereldwijd erkend diploma of certificaat behalen van Cambridge Assessment English, onderdeel van de prestigieuze University of Cambridge.


Dit examen wordt doorlopend in heel Nederland afgenomen. Deelnemen aan het examen is zeker niet verplicht. Je kunt na afloop ook examen doen voor het NHA-instituutsdiploma of een NHA-getuigschrift aanvragen.
Verdiep je in alle aspecten van het zakelijk EngelsDe cursus Zakelijke Correspondentie Engels bestaat uit de 4 hoofdvakken Correspondentie, Woordenschat, Grammatica en Samenvatting.


Na afloop van de cursus ben je goed in staat om op een correcte manier in het Engels te corresponderen. Een vaardigheid die je nog vaak van pas zal komen en een mooie aanvulling op je curriculum vitae.


Be prepared for the future in order to leverage your capabilities as a proficient English writer. Excellent.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
819b0 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren