Home » cursus Zakelijke Correspondentie Engels

Opleiding: cursus Zakelijke Correspondentie Engels

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Zakelijke Correspondentie Engels


Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leer je in deze cursus Zakelijke Correspondentie Engels:

 • hoe een brief er uit moet zien;
 • hoe je een logische opzet maakt;
 • hoe je tot een duidelijke stijl komt;
 • hoe je zorgt voor zuiver taalgebruik;
 • hoe je de juiste, vriendelijke toon treft;
 • hoe je voor een correcte inhoud zorgt.
Zo leer je het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door jou gewenste doel te bereiken.
Schrijf zakelijke brieven volgens de regelsEen zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Engels de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

 • aanhef;
 • beginformuleringen;
 • slotformuleringen;
 • grammaticale bijzonderheden;
 • typische eigen zegswijzen.
Met deze praktische cursus van NHA leer je een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zul je niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat je veel praktische oefening krijgt. Jouw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt je kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De cursus Zakelijke Correspondentie Engels duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf239,00 euro

Bijzonderheden

Nu met gratis Taal-app,Kies voor persoonlijke begeleiding,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusFoutloos Engels schrijven? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Engels


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">

Is het ‘to specialise’ of ‘to specialize’? Heb je in je werk te maken met Engelstalige relaties? En wil je op de juiste manier communiceren met mensen in het Engels? Dan is de cursus Zakelijke Correspondentie Engels een absolute aanrader.


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Leer Engels op ERK-niveau B2
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Behaal een erkend Cambridge English certificaat
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Studeer met hulp van een ervaren vakdocent


Brieven, contracten, offertes en e-mail, het valt allemaal onder zakelijke communicatie. Laat jouw basiskennis van de Engelse taal daarbij nog wat te wensen over? Volg de cursus van NHA en je bent snel weer up-to-date!
Cursus Zakelijke Correspondentie Engels: boost jouw carrière!De cursus Zakelijke Correspondentie Engels is erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Engelse taal nodig hebt voor je werk. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk.


Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest. Er is specifieke aandacht voor werkgerelateerde zaken zoals het schrijven van brieven, het voeren van telefoongesprekken, het maken van afspraken, en niet geheel onbelangrijk: social talk. 


Door deze cursus Zakelijke Correspondentie Engels te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden. Deze cursus is ontwikkeld op ERK-niveau B2. Om deze cursus te kunnen volgen is basiskennis van de Engelse taal gewenst (A2 niveau).
 


Breid je zakelijke woordenschat uitIn de cursus Zakelijke Correspondentie Engels leer je onder meer hoe een brief eruit moet zien, hoe je een duidelijke, maar vriendelijke toon kiest en hoe je voor goed taalgebruik zorgt. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op. Want hoe zit het ook al weer met ‘than’ en ‘then’?


De nadruk ligt in de cursus op de praktijk. Je oefent met herkenbare situaties, zoals documentatie aanvragen, een offerte maken, een sollicitatie- of klachtenbrief schrijven en een hotel reserveren. 
Haal een internationaal erkend Cambridge certificaatDe cursus Zakelijke correspondentie Engels is ontwikkeld op ERK (Europees Referentiekader voor Talen) niveau B2. Je kunt na afloop van de cursus deelnemen aan de Cambridge Linguaskill Business toets. Zo kun je een wereldwijd erkend certificaat behalen van Cambridge Assessment English, onderdeel van de prestigieuze University of Cambridge.


De toets wordt doorlopend in Nederland afgenomen. Deelnemen aan de toets is zeker niet verplicht. Je kunt na afloop ook examen doen voor het NHA-instituutsdiploma of een NHA-getuigschrift aanvragen.
Verdiep je in alle aspecten van het zakelijk EngelsDe cursus Zakelijke Correspondentie Engels bestaat uit de 4 hoofdvakken Correspondentie, Woordenschat, Grammatica en Samenvatting.


Na afloop van de cursus ben je goed in staat om op een correcte manier in het Engels te corresponderen. Een vaardigheid die je nog vaak van pas zal komen en een mooie aanvulling op je curriculum vitae.


Be prepared for the future in order to leverage your capabilities as a proficient English writer. Excellent.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
4a404 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren