Home » cursus Urdu

Opleiding: cursus Urdu

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma UrduUrdu leren sprekenDe taalcursus Urdu begeleidt je stap voor stap door de nieuwe taal. De nadruk ligt in de lessen op spreekvaardigheid. Je krijgt praktische luisteroefeningen, heldere uitspraaktips en bruikbare woordenlijsten. Door veel te oefenen tijdens de taallessen, gaan je vaardigheden vlot vooruit en bouw je snel een flinke woordenschat op.

In de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende zaken:

  • basisconversatie: o.a. begroeting, algemene uitdrukking, cijfers/tijd, kleuren, het weer, eten en drinken, geld, winkelen, ontspanning;
  • kantoor, postkantoor, telefoon;
  • bezienswaardigheden, reizen, vragen van de weg, luchthaven, douane;
  • noodgevallen en medische noodsituaties;
  • lokale gewoonten en gebruiken;
  • basis grammatica;
  • veel dialogen van alledaagse situaties;
  • uitspraaktips en praktische woordenlijsten.

In de cursus Urdu komen ook verschillende lokale gewoonten en gebruiken, kenmerkend voor Pakistan en India, aan de orde. Dat maakt de lesstof nog leuker en interessanter.

Deze taalcursus is een zelfstudiecursus vanuit het Engels. Elke les wordt afgesloten met oefeningen, waarvan de antwoorden zijn bijgevoegd. Hierdoor kun je zelf beoordelen of je de antwoorden juist hebt. Het is niet mogelijk om huiswerk in te sturen of een getuigschrift aan te vragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week.
 

LeerboekenVoor deze cursus heb je geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. 
RingbandBij de lessen ontvang je een fraaie ringband om jouw lessen in te bewaren.
Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf179,00 euro

Bijzonderheden

Tijdelijk met gratis Taal-app,Goede basis voor werk en vakantie,Taal leren in je eigen tempo

Algemene informatie over de cursusUrdu leren? De nationale taal van Pakistan


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">

Wereldwijd spreken zo’n 100 miljoen mensen Urdu. Wil je deze taal ook aan jouw vaardigheden toevoegen? Met de cursus Urdu leg je een goede basis.

Urdu is de nationale taal van Pakistan en wordt ook gesproken door een groot deel van de moslimbevolking in India.
Arabische schriftIndia en Pakistan waren tot 1947 één land. Daarna is het gesplitst in het Hindoeïstische India, met het Hindi als belangrijkste taal en het Islamitische Pakistan met Urdu als hoofdtaal.

Hindi en Urdu lijken sterk op elkaar. Het grootste verschil is dat het Hindi wordt geschreven in het Sanskriet-schrift en het Urdu in het Arabische schrift.

De ongeveer 10 miljoen Pakistanen hebben Urdu als moedertaal. Veel Pakistanen zijn echter geëmigreerd. Daardoor hebben wereldwijd ongeveer 60 miljoen mensen Urdu als moedertaal. Daarnaast zijn er nog zo’n 40 miljoen mensen die Urdu als tweede taal beheersen.
Vakantie of zakenreis?Binnenkort op vakantie of zakenreis naar Pakistan? Of heb je in je werk te maken met mensen uit Pakistan of India? Dan komt de taalcursus Urdu je zeker goed van pas.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
FbA1B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren