Home » opleiding Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Opleiding: opleiding Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener


In de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener komen de volgende onderdelen aan bod:

  • doelgroepenkennis;
  • methodisch en planmatig werken;
  • administratie en organisatie;
  • zelfredzaamheid stimuleren en eigen regie cliënten stimuleren;
  • belangenbehartiging;
  • samenwerken;
  • netwerken.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener staat een studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf636.65euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Interesse in maatschappelijk werk? Volg de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener


Sociaal werker, het is een baan die alleen voor sociaal bewogen mensen is weggelegd. Spreekt mensen helpen je aan? Met de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener leg je de perfecte basis voor dit interessante en veelzijdige beroep.


Een sociaal maatschappelijk dienstverlener helpt mensen die allerlei soorten problemen hebben. Bijvoorbeeld op het gebied van sociale voorzieningen, huisvesting, werk, uitkering of reclassering.


Als sociaal maatschappelijk dienstverlener vang je mensen op en help je – indien mogelijk - bij het oplossen van problemen.
Kwetsbare mensenHet werk van een sociaal maatschappelijk dienstverlener is veelzijdig. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij instellingen voor thuiszorg, ouderenzorg, jongerenadviescentra, dienstencentra of vrijwilligersorganisaties.


Soms zijn informeren en adviseren je belangrijkste bezigheden. Soms ondersteun je juist cliënten bij materiële behoeften.


Je werkt met mensen van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. Denk aan ouderen, vluchtelingen of van huis weggelopen jongeren. Kwetsbare doelgroepen die niet altijd goed voor zichzelf kunnen opkomen en soms je hulp hard nodig hebben.
Samenwerken en organiserenBen je sociaal, oplossingsgericht en doortastend? Dan past het beroep sociaal maatschappelijk dienstverlener uitstekend bij jou.


In de Basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener maak je kennis met de basisbeginselen van het vak. Je leert samenwerken, netwerken, organiseren en planmatig werken.
De eerste stap naar een carrière als Sociaal WerkerStreef jij een carrière als Sociaal Werker na? Of wil jij jouw kennis van het vakgebied opfrissen of uitbreiden? Ook dan is het een goede keuze om te starten met deze Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener basisopleiding. Sociaal Werker is namelijk een combinatie van de werkzaamheden van een Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener en een Sociaal Cultureel werker.


Wanneer je een mbo-opleiding Sociaal Werker overweegt en je alvast basiskennis op wilt doen, is deze basisopleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlener opleiding geschikt.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3b557 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren