Home » opleiding Basisopleiding Onderwijsassistent

Opleiding: opleiding Basisopleiding Onderwijsassistent

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Basisopleiding Onderwijsassistent


In de Basisopleiding Onderwijsassistent komen de volgende onderdelen aan bod:

  • observatiemethoden en technieken;
  • ontwikkelingspsychologie;
  • gesprekstechnieken en planmatig werken;
  • activiteiten voorbereiden, uitvoering en plannen;
  • communicatie en organisatie;
  • samenwerken;
  • ondersteuning bieden;
  • didactische begeleiding;
  • klassenmanagement.

De goed te volgen lessen krijg je in twee delen toegezonden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur basisopleiding Onderwijsassistent


Voor de Basisopleiding Ondewijsassistent staat een studieduur van 10 maanden bij een gemiddeld studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf636.65euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Wat doet de onderwijsassistent? Ontdek het met de basisopleiding


Kinderen in groep 3 leren lezen en schrijven. Hoe help je hen daarbij? En tieners? Pubers hebben overal aandacht voor, behalve voor het schoolwerk. Hoe begeleid je 12- tot 18-jarigen? De Basisopleiding Onderwijsassistent geeft antwoorden.


Een onderwijsassistent werkt met kinderen en jongeren in de klas. Je werkt nauw samen met de juf of meester van de leerlingen. Je neemt werk van de leerkracht uit handen.
Veelzijdige opleiding tot onderwijsassistentEen onderwijs- en klassenassistent helpt leerlingen bijvoorbeeld bij het maken van een rekensommetje, een project over huisdieren en een kunstwerk bij handenarbeid. Kortom, je helpt de leerlingen bij al hun taken en ondersteunt daarmee de leerkracht.


Een onderwijsassistent doet dit in het basis-, voortgezet of beroepsonderwijs. Een klassenassistent werkt over het algemeen in het speciaal onderwijs. Omdat je taken van de leerkracht overneemt, kan de leerkracht zich richten op kinderen die extra aandacht hard nodig hebben.


Mag je als assistent in het onderwijs ook lesgeven? En wat moet een onderwijsassistent eigenlijk zelf weten over aardrijkskunde, geschiedenis en spelling? Op je vragen krijg je antwoord in de Basisopleiding Onderwijsassistent. Je kunt dan zelf goed inschatten of je wilt doorleren voor onderwijsassistent.
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


"Mijn passie om met kinderen te werken was altijd groot"Metta (61) volgt de Basisopleiding Onderwijsassistent:
“Ik ben al bijna veertig jaar werkzaam in de zorg als voedingsassistent in een ziekenhuis. Hier werk ik met kinderen en ouderen, maar mijn passie om met kinderen te werken was altijd groot. Ik ben zoals velen zeggen nogal creatief en probeerde voor de kinderen altijd iets extra's te doen.


Naast mijn werk ben ik met deze opleiding gestart. Ik ben tevreden over de opleiding en de begeleiding. Ook vind ik het fijn dat je het op eigen tempo kunt doen. Ik hoop met de opleiding iets te kunnen gaan doen in de onderwijswereld. Beter laat dan nooit!"  


Leer meer over kinderpsychologieIn deze basisopleiding steek je veel op over onder andere kinderpsychologie, gesprekstechniek en veiligheid. Hoe je kinderen observeert? Hoe je volgens een plan werkt? Je ontdekt het allemaal.
  


Ontwikkel je met de Onderwijsassistent opleidingMet de Basisopleiding Onderwijsassistent ontdek je in slechts 10 maanden tijd wat een assistent in het onderwijs doet en weet je waar kansen liggen om je verder te ontwikkelen. Lijkt het jou leuk om in het onderwijs te werken? Enthousiast geworden van de basisopleiding voor Onderwijsassistent? Schrijf je dan in en start vandaag nog.


Wil jij jouw kennis uit het vakgebied opfrissen en uitbreiden? Of overweeg je een MBO-opleiding tot Onderwijsassistent en wil je alvast basiskennis van dit vak opdoen? Dan is deze opleiding ideaal voor jou!
 


Leg een stevige basis voor je onderwijsloopbaanKom erachter hoe belangrijk een onderwijsassistent is voor kinderen én de leerkracht. Doe de kennis en vaardigheden op die een goede onderwijsassistent nodig heeft en leg alvast een stevige basis voor je loopbaan in het onderwijs. Schrijf je nu in voor de Basisopleiding Onderwijsassistent!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
521d4 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren