Home » opleiding Personal Trainer

Opleiding: opleiding Personal Trainer

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma opleiding Personal Trainer


De Personal Trainer opleiding bestaat uit drie modules die personal training telkens vanuit een ander perspectief benaderen.
Fitnesstrainer A BranchediplomaIn deze module leer je alles wat nodig is om op de fitnessvloer het beste uit mensen naar boven te halen. In twaalf lessen behandelen we de basis van het geven van een effectieve fitnesstraining. Naast de kennis van trainingsapparatuur verdiep je je in de anatomie van het lichaam en de werking van spieren maar ook klantbegeleiding. Want een goede personal trainer zorgt niet alleen voor een duurzame conditie voor de klant, maar ook voor een duurzame klantrelatie!
Drie praktijkdagenNaast het theoriegedeelte bevat deze opleiding voor het branchediploma drie praktijkdagen. Tijdens deze praktijkdagen kom je in contact met medestudenten en breng je, onder deskundige begeleiding van onze vakdocent, het geleerde in de praktijk. De praktijkdagen worden op een professionele locatie centraal in Nederland verzorgd.
VoedingsleerIn de tweede module leer je in 22 lessen welke factoren van invloed zijn op de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam is opgebouwd. Je leert onder andere meer over voedingsstoffen en levensmiddelen, het opstellen van een behandelplan en het geven van voedingsadviezen. Aan het einde van deze module weet je precies wat de relatie is tussen lichaam en voeding.
Eigen coachingspraktijk starten als personal trainerIn tien lessen behandelen we onderwerpen die van belang zijn bij een eigen bedrijf starten en runnen, zoals: tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan. Maar ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, zijn dit onderwerpen die jouw kennis, inzicht en visie met betrekking tot het ondernemen vergroten.


 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur opleiding Personal Trainer: De Personal Trainer opleiding duurt 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuis-studie. Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf713.15euro

Bijzonderheden

Leer alles over voeding & fitness,Inclusief persoonlijke begeleiding,Inclusief drie praktijkdagen

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Personal Trainer opleiding: begeleid mensen naar een fit & gezond leven 


Anderen helpen zo fit en gezond mogelijk te blijven? Met de opleiding Personal Trainer leer je hoe je mensen motiveert en op de juiste wijze laat werken aan gezondheid. Na twaalf maanden tijd kun je starten als zelfstandig personal trainer.


Een personal trainer weet hoe je fit en gezond blijft en hoe je iemand kunt begeleiden en stimuleren zijn of haar conditie op peil te houden. Naast de technische kant van het trainen ben je ook geïnteresseerd in wat mensen wel en niet beweegt. Zowel geestelijk als fysiek.


In de cursus Personal Trainer leer je alles over de anatomie van het menselijk lichaam, inspanningsfysiologie, trainingsleer en voeding en sport. In 3 modules leer je alles wat nodig is om je te vestigen als zelfstandig personal trainer.
Word fitnesstrainerIn de module Fitnesstrainer A Branchediploma leer je alles over het menselijk lichaam, effectieve fitnesstrainingen en trainingsapparatuur.


Klanten begeleiden is een belangrijk onderdeel van de module. Een personal trainer zorgt ervoor dat de klant fit wordt en blijft. Tegelijkertijd werk je ook aan een goede klantrelatie.
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


"De opleiding helpt me om extra verdieping toe te voegen in mijn begeleiding"Joëlle Stapelkamp (35) volgt de opleiding Personal Trainer:
“Ik geef al 12 jaar groepslessen bij diverse sportscholen. Samen met een vriendin ben ik een eigen bedrijfje gestart waarin we bootcamp en personal training aanbieden. Ik wilde graag mijn kennis uitbreiden en verdiepen, daarom ben ik deze opleiding gaan volgen. Dat bevalt goed: het huiswerk wordt snel nagekeken en de docenten sturen je bij waar nodig.


Zelf heb ik een aantal jaar geleden een burn-out gehad. Toen heb ik ervaren hoe belangrijk sport en voeding is voor het lichaam, maar zeker ook voor de geest. Ik vind het heerlijk om mensen te verbinden, motiveren en enthousiasmeren. De opleiding Personal Trainer geeft me de kans net dat beetje extra verdieping in mijn begeleiding toe te voegen." 


Verdiep je in voedingsleerIn de opleiding Personal Trainer bouw je grondige kennis op over de energiebehoefte van de mens en hoe het menselijk lichaam functioneert. Je weet precies wat je kunt bereiken met de juiste trainingsdoelen.


Na de Personal Trainer opleiding weet je het nodige over voedingsstoffen en levensmiddelen. Je weet ook hoe je een behandelplan opstelt en geeft voedingsadviezen.
Zelfstandig Personal Trainer opleidingZelf als trainer aan de slag en een eigen bedrijf beginnen? In de cursus leer je stapsgewijs hoe je een succesvolle zelfstandige personal trainer wordt.


Onderdeel van de cursus zijn lessen over het starten van een eigen bedrijf waarbij je dieper ingaat op onder meer ondernemingsplan, administratie, tariefberekeningen, marketing en promotie.


Volg de opleiding tot Personal Trainer en je kunt zo als zelfstandige of bij een sport- of wellnesscentrum aan de slag.

Bekijk de video en ontdek hoe Jorrit zijn droom volgde en personal trainer werd. 
 Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png? [klik hier voor het telefoonnummer]''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.

 
Inclusief 8 videolessen over coaching
De opleiding Personal Trainer bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.
De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.
Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
B3995 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren