Home » Financieel Management

Opleiding: Financieel Management

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Financieel Management


De volgende onderwerpen worden behandeld:
De fasen van het financieel managementproces


 • de plek van financieel management binnen een organisatie;
 • de kenmerken van financieel management op verschillende beleidsniveaus.

De eisen en uitgangspunten van een volwaardig financieel managementsysteem


 • de behoefte en eisenpakket aan een volwaardig financieel systeem binnen de verschillende organisatietypen;
 • de verhouding tussen het financiële beleidsterrein en de overige hoofdfuncties binnen de organisatie.

Strategisch financieel beleid


 • het financieel beleid als onderdeel van de totale strategische beleidsvorming;
 • de doelstellingenhiërarchie van een organisatie in financieel opzicht, formulering van financiële hoofddoelen en de uitwerking naar werkbare financiële taken.

Het vastleggen van de financiële planning in de vorm van een begroting


 • de gemaakte beleidskeuzes in financi-?ële termen vertalen met het oog op een doelmatige planning op lange en korte termijn;
 • een begroting beoordelen op doelmatigheid, verwachte effectiviteit en duidelijkheid.

Van begroten naar budgetteren


 • de kostensoorten van een geproduceerde begroting te verdelen over relevante organisatorische delen of kostenplaatsen;
 • de kosten volgens de standaard verbijzonderings- en calculatiemethoden te verdelen over de productie en de organisatie.

Budgettering als instrument voor de leiding


 • de afgeleide beleidskeuzes op het terrein van budgettering;
 • de systematiek rond de budgettering als een motiverings- en communicatiemiddel.

Aan het eind van deze cursus kun je de financiële gegevens binnen jouw bedrijf veel beter interpreteren en verwerken. Een must voor iedereen die een beter inzicht wil verkrijgen in cijfers en resultaatgericht wil sturen.

Diploma Financieel Management


Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
Examen: elke dag en dicht bij huisDe opleiding Financieel Management kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/Algemeen/examenlocaties%20kaart%20%20.png? [klik hier voor het telefoonnummer] Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
Getuigschrift
Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
Niet geslaagd? Lesgeld terugJe krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.VooropleidingVoor deze opleiding is een vooropleiding op HAVO/MBO-niveau of de opleiding Middle Management gewenst.NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Financieel Management uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Financieel Management, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 


Studieduur


12 maanden bij een gemiddeld studietempo van zes uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 369,00 euro

Algemene informatie over de cursusKom financieel goed voor de dag: volg de opleiding Financieel Management


De financial controller komt aan je bureau en vraagt: ‘heb je op basis van het vastgestelde budget al een tussentijdse calculatie gemaakt?’ Enige (basis)kennis van financieel management helpt je verder. Volg deze opleiding op HBO-niveau en je weet precies wat je te doen staat op het gebied van financieel management.

‘s Avonds sla je direct aan het googelen: hoe maak je ook alweer een tussentijdse berekening?

Je weet alles van je vakgebied. Maar naarmate je verder komt in je ontwikkeling, kom je ook meer in aanraking met begrotingen, kengetallen en kostenplaatsen. Wat nu?
Goed begrijpenHoe voorkom je dat je met je mond vol tanden staat? Hoe zorg je ervoor dat je goed begrijpt wat de controller bedoelt? En: hoe en wanneer maak je eigenlijk zo’n calculatie?

Natuurlijk kun je op internet alles opzoeken. Maar voor inzicht in financieel management, beleid en planning heb je meer uitleg nodig. Veel meer.
Kennis meteen benuttenIn de opleiding Financieel Management krijg je de uitleg zodanig dat je alle begrippen goed in een kader kunt plaatsen. Je verwerft financieel-economisch inzicht. De cursus is praktisch van aard waardoor je nieuwe inzichten direct toepast.

In je cursus krijg je antwoord op vragen als:

 • Hoe ziet een solide financieel managementsysteem eruit?
 • Wat zijn precies de verschillen tussen begroten en budgetteren?
 • Hoe moet ik cijferoverzichten interpreteren?
 • Welke marge hanteer ik voor onvoorziene kosten?
 • Hoe monitor ik de besteding van het budget?

Overschrijden en voorkomenHeel belangrijk: hoe voorkom je overschrijding van het budget? Ook dat leer je in de cursus Financieel Management. Je ontdekt hoe je met je budget of subsidie netjes uitkomt.

Maar als je geld overhoudt, krijg je het jaar erop toch minder? Of dat een broodje-aapverhaal is, achterhaal je in de cursus.
Gesprekspartner wordenLaat je niet verrassen. Verwerf financieel inzicht en word een gesprekspartner voor de controller en directie. Volg de opleiding Financieel Management.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
B8739 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren