Home » opleiding Logistiek Medewerker

Opleiding: opleiding Logistiek Medewerker

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Logistiek Medewerker


De cursus is opgebouwd uit zes onderdelen:
Ontvangst en opslagVoordat de goederen in opslag liggen, wordt een aantal handelingen verricht. Je krijgt inzicht in het lossen, de controle, de etikettering en het sorteren. Daarna worden de goederen opgeslagen.
MagazijnbeheerHierbij aandacht voor diverse opslagen verzamelsystemen. De indeling van het magazijn is bepalend, samen met de interne transportmiddelen. Dit geheel wordt ondersteund door onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden.
Orderproductie en interne expeditieDe goederen bevinden zich in het magazijn. De afnemer plaatst een order. Deze order wordt in productie genomen en de goederen worden aan de afnemer geleverd. Met aandacht voor de administratieve verwerking, de orderverzameling en de afronding. Je leert de meest effectieve aanpak!
Voorraadbeheer & wet- en regelgevingDe voorraden worden beheerd en waar nodig aangevuld. Hiervoor bestaan voorraad- en bestelsystemen die worden behandeld in deze cursus. Ook aandacht voor inventarisatie methodes. Tot slot worden de wetten en regels behandeld die samenhangen met werkzaamheden in de logistiek.
Werken in de logistiekAlles over transport- en opslagmiddelen, milieubesparende maatregelen, communicatie, derving, automatisering enzovoort.
Commerciële administratieWe gaan uitgebreid in op de inkoop- en verkoopadministratie, de wijze van bestellen en de informatietechnologie die hiermee samen gaat.

Een boeiende opleiding die uitstekend te volgen is.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De studieduur voor de opleiding Logistiek Medewerker is 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf359,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusWerken in een magazijn? Volg de opleiding Logistiek medewerker


Heb je ruimtelijk inzicht en werk je nauwkeurig? Als logistiek medewerker in een magazijn zorg je voor overzicht. Je weet precies wat er binnenkomt en wat er vertrekt en je controleert of alles klopt.

Wat controleer je? Je gaat bijvoorbeeld na of het aantal afgeleverde producten overeenkomt met de bestelling, pakbon en factuur.
Bananen tellen?Stel: je bedrijf heeft 54.716 trossen bananen besteld. Er staat nu een zeecontainer uit Costa Rica voor de deur. Hoe controleer je of er inderdaad 54.716 trossen in die container zitten? Je leert hoe alles werkt in deze uitgebreide cursus Logistiek Medewerker.

En waar zet je de dozen vervolgens neer? Dat hangt af van het opslag- en verzamelsysteem. Je ontdekt alles over opslag- en verzamelsystemen in je opleiding.
Lossen, opslaan en leverenIn de opleiding Logistiek leer je ook meer over:

 • voorraadbeheer;
 • transport- en opslagmiddelen;
 • milieubesparende maatregelen;
 • inkoop- en verkoopadministratie;
 • laden, lossen en etiketteren.

Registreren voorraadEn als de voorraad eenmaal in het magazijn is opgeslagen en een afnemer bestelt 500 producten. Wat gebeurt er dan precies? En hoe registreer je dat? Ook dat komt allemaal aan bod in de opleiding Logistiek Medewerker.
Veilig werkenJe werkt met zware objecten zoals zware stellages, pallets met vracht en machines. Ook belangrijk: hoe werk je veilig en welke voorschriften zijn er? Je leert het in de cursus logistiek medewerker.
Volledig bevoegdNa acht maanden opleiding en succesvol afronden van het examen krijg je het NHA diploma. Het diploma is van grote waarde in de logistieke wereld.

Je bent bevoegd om in een magazijn te werken. Je kunt nu solliciteren op banen als:

 • logistiek medewerker;
 • warehouse medewerker;
 • magazijnmedewerker.

Weet je al waar je wilt werken? Je kunt aan de slag bij een:

 • service-point;
 • xxl-distributiecentrum;
 • productiebedrijf;
 • expediteur;
 • logistiek dienstverlener.

Wil je graag in de logistiek werken als leidinggevende? Zie ook: de beroepsopleiding Logistiek Teamleider.
Werken in de logistiekBereid jezelf goed voor op werken in een warehouse. Weet hoe je zo snel mogelijk zoveel mogelijk goederen verplaatst en opslaat. Volg de opleiding Logistiek medewerker.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
34998 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren