Home » cursus SketchUp (3D-tekenen)

Opleiding: cursus SketchUp (3D-tekenen)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma SketchUp


Gebruiksvriendelijk, krachtig en gratisHet vertrekpunt van de cursus SketchUp (3D tekenen) is zijn gebruiksvriendelijkheid. Anders dan AutoCAD is SketchUp bruikbaar voor zowel professionals als beginners. Je begint de cursus SketchUp (3D tekenen) met het aanmaken van een account voor de software SketchUp Free. Deze software gebruik je in de browser en hoe je dus niet eerst te installeren. 
Principe van het potloodHet principe van SketchUp is gebaseerd op het aloude potlood. Met het potlood tekent immers vrijelijk in zowel 2D als in 3D. Dat kan dus met SketchUp ook! Tijdens je tekenwerk krijg je direct hulp van de slimme tekenassistent. We geven je uitleg over het tekengereedschap en hoe je een bakstenen huis met doorkijkramen en een pannendak tekent.
De basisMet de cursus SketchUp (3D tekenen) kun je heel gemakkelijk standaard componenten tekenen, zoals een tafel, een slaapkamer tot zelfs een flatgebouw of museum en deze vervolgens opslaan. De opgeslagen bestanden kun je bovendien overhalen naar AutoCAD. Je leert ook hoe je een statisch component net zo gemakkelijk dynamisch maakt door er allerlei informatie aan te hangen. Zo breng je bijvoorbeeld variatie aan in een meubelstuk met verschillende kleuren en maten.

Speel met je eigen ontwerpen via de Push-Pull techniek door vlakken uit te rekken of ineen te duwen. Of maak gebruik van FollowMe, waarmee je een oppervlak van een component in de derde dimensie sleept langs elk willekeurig contour of vlak.
Van basisinterieur tot uitgebreid museumNadat je de basis van de cursus beheerst gaan we aan de slag met het tekenen van een basisinterieur en zelfs een volledige museumzaal met schilderijen. Uiteindelijk ben je in staat om professioneel een interieur te tekenen.
PresentatieTot slot leren we je om je SketchUp model in een filmpje te presenteren. Selecteer alle aanzichten die je wilt hebben en maak er "scenes" van. Zo ´vlieg´ je heel vloeiend van aanzicht naar aanzicht.

Aan het einde van de cursus SketchUp (3D tekenen) ben je in staat op professionele wijze ontwerpen van een woning of tuin te visualiseren.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus SketchUp (3D tekenen) staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van drie uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusLeer 3D ontwerpen: volg de cursus SketchUpSketchUp is met voorsprong het toegankelijkste en meest populaire pakket voor ontwerpen in drie dimensies. Het is onmisbaar voor o.a. interieurstylisten, meubelmakers, architecten, tuinontwerpers en designers. Wanneer je dus aan de slag wil in deze beroepsgroepen, is kennis van dit programma essentieel. Wil jij op professionele wijze een 3D-ontwerp van bijvoorbeeld woningen of tuinen leren maken? Met de cursus SketchUp ontdek je de eindeloze mogelijkheden van dit unieke tekenprogramma. 


Wil jij je omscholen naar binnenhuis- of tuinarchitect? Wil je werken op een makelaarskantoor of als landschapsontwerper?  Dan is het krachtige, maar toch eenvoudige tekenprogramma SketchUp een onmisbare vaardigheid op jouw cv. In tal van vacatures staat dan ook dat kennis van dit programma vereist is. Kortom: een cursus SketchUp biedt uitkomst.


Ook wanneer je als zelfstandige in een van de bovenstaande beroepen aan de slag wil, is deze cursus een uitstekende keuze. In de cursus SketchUp (3D tekenen) leer je hoe dit programma te gebruiken is. 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A0Dd4 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren