Home » opleiding WFT Adviseur Basis

Opleiding: opleiding WFT Adviseur Basis

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma WFT Adviseur Basis


De Wet op het financieel toezicht wordt uitvoerig behandeld, evenals de hoofdlijnen van het burgerlijk recht. In het bijzonder die van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht komen aan de orde. Speciale aandacht ook voor het belastingrecht, waarbij de nadruk is gelegd op de loon- en inkomstenbelasting.

Verder leer je hoe het bank- en verzekeringswezen is georganiseerd in ons land en in Europees verband en welke rol de Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten daarbij spelen.

Als financieel adviseur dien je goed op de hoogte te zijn van de verschillende financiële producten die er op de markt zijn. Denk hierbij aan spaar- en beleggingsproducten, de belangrijkste schade- en levensverzekeringen, hypotheken, kredieten en pensioenen.

In deze Wft opleiding leer je die in hoofdlijnen kennen zodat je jouw cliënten goed kunt adviseren en voldoe je aan de primaire wettelijke vakbekwaamheidseisen.

Dankzij de cursus Wft Adviseur Basis kun je snel in het bezit komen van het waardevolle erkende diploma. Dit diploma opent vele deuren naar een goed betaalde, afwisselende baan in de financiële dienstverlening. Fulltime of parttime.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur opleiding Wtf Basis


Deze Wft Basis opleiding duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vijf uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf259,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusToegang tot financieel werk: volg de opleiding Wft Adviseur Basis


Wft basiskennis nodig? Klanten adviseren over financiële producten? Zoals verzekeringen, pensioenen of hypotheken? En wil je blijven adviseren in de toekomst? Dan heb je het  Wft-diploma nodig. Volg de opleiding Wft Adviseur Basis en leg een goed fundament voor het adviseurschap.


Het diploma Wft Adviseur Basis is verplicht voor iedereen die financiële diensten aanbiedt. Met de opleiding Wft Adviseur Basis zorg jij ervoor dat je klaar bent voor jouw toekomst.
Leer adviserenAls adviseur is het niet alleen belangrijk dat jij verstand van zaken hebt, maar ook dat je weet hoe je de informatie op een juiste en duidelijke manier moet overbrengen. En als gediplomeerd Wft Adviseur weet je zeker dat je klanten van kundig advies voorziet en ze écht helpt. In jouw werkzaamheden staat de klant altijd centraal!


Met de opleiding Wft Adviseur Basis bereid je jezelf in een half jaar tijd voor op het examen.
Verrijk jouw kennis In de opleiding krijg je antwoord op vragen als:

 • Waar moet ik op letten als ik cliënten adviseer?
 • Welke financiële producten zijn er op de Nederlandse markt?
 • Hoe regelt de wet het toezicht op financiële instellingen?
 • Hoe ziet het landschap van banken en verzekeraars eruit?
 • Wat is het verschil tussen De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten?

Je spijkert ook juridische kennis bij. Zeker op het vlak van:

 • erfrecht
 • belastingrecht
 • huwelijksvermogensrecht

Na de opleiding:

 • weet je beter welk financieel product bij welke klant past
 • heb je meer kennis van de relevante rechtsgebieden
 • kom je goed beslagen ten ijs bij het examen
Je kunt (blijven) werken als klantadviseur bij een bank, verzekeraar of kredietverstrekker.
Jezelf verzekerenVerrijk je kennis over bankrekeningen, spaarbeleggingsproducten en wet- en regelgeving. En verzeker jezelf van werk in de financiële dienstverlening. Volg de Wft Basis cursus.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
0a1f9 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren