Home » Makelaar

Opleiding: Makelaar

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Opleiding Makelaar
Makelaars specialiseren zich steeds vaker in een discipline. Een makelaar die zich met alle disciplines bezighoudt komt daardoor niet meer zo vaak voor. Daarom is landelijk bepaald dat de examens worden afgestemd op het specialisme van de betreffende makelaar.
Iedere makelaar heeft een bepaalde basiskennis nodig om goed te functioneren. Daarom is er nu het diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’. Iedere makelaar die zich wil laten certificeren zal om te beginnen dit basisdiploma moeten behalen.
Vervolgens kun je kiezen welke richting je op gaat met een specialisatie: 'Wonen', 'Bedrijfsmatig vastgoed' of 'Agrarisch & Landelijk vastgoed'. Voor iedere discipline is er een ander theorie-examen en praktijktoets. De meest gekozen richting is de specialisatie Register-Makelaar-Wonen. Deze biedt NHA jou daarom ook aan.
De opleiding Makelaar bereidt je doelgericht voor op de officiële examens die worden afgenomen door SVM NIVO. In de opleiding Makelaar vind je geen overbodige ballast, maar heldere uitleg en praktijkgerichte voorbeelden en opdrachten. We raden je aan om te kiezen voor de vakkundige hulp van onze ervaren docent, die beschikt over veel praktijkervaring. Op een efficiënte manier doe je kennis op over de verschillende examenvakken.Basistheorie Vastgoeddeskundige - 5 modules


Privaatrecht
Deze module behandelt belangrijke juridische onderwerpen zoals koop- en huurovereenkomsten en pand- en hypotheekrecht. Deze worden toegelicht met interessante praktijkvoorbeelden.
Publiekrecht
In deze module komen onderwerpen als ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, milieuwetgeving, staats- en bestuursrecht aan bod. 
Vastgoedeconomie
Veel ontwikkelingen hebben invloed op de huizenmarkt. Je verdiept je o.a. in marktverhoudingen, consumenten- en producentengedrag, geldverkeer en macro-economie. 
Financiën & fiscaliteiten
Dit onderwerp is van groot belang voor het berekenen van kostprijzen, het kiezen van de beste financieringsmogelijkheden en het bijhouden van jouw boekhouding.
Bouwkunde A & B
Als makelaar moet je antwoord kunnen geven op allerlei vragen over gebruikte materialen, installaties als cv en elektriciteit, de constructie van een huis etc. Ook moet je bepaalde tekortkomingen of pluspunten hierin als eerste erkennen. In de opleiding Makelaar doe je de vereiste kennis op. Duidelijke productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen verrijken de lesstof over bestek- en tekeninglezen en materialenkennis. Dit praktijkgerichte studiepakket is boeiend en goed te begrijpen.Specialisatie module


Specialisatie Register-Makelaar-Wonen (+ instructievideo's)
Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte 'Praktijkleer Wonen' en het vaardigheidsgedeelte 'Vakbekwaamheid Wonen'. Hierin worden allerlei zaken behandeld waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, pacht, erfpacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie en meer.Modulair examen


Het officiële SVM NIVO-examen voor makelaardij wordt modulair afgenomen. Je kunt in één keer examen doen voor meerdere certificaten, je kunt ze ook één voor één halen. Bij de opleiding tref je specifieke informatie aan over het examen. Na het examen kun je aan de SVM NIVO praktijktoets deelnemen om opgenomen te worden in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars en om RMT als titel achter je naam te mogen zetten.

Diploma Makelaar


Je kunt voor bijna alle vakken doorlopend examen doen voor het officiële SVM NIVO-diploma. Deze examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.


Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar SVM NIVO.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Makelaar kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Makelaar, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


  • de studiehandleiding doornemen;
  • lessen bestuderen;
  • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
  • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
  • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
  • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
  • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
  • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
  • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 


Lesmateriaal
Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Alleen voor de vakken Privaatrecht en Publiekrecht dien je een actueel wetboek aan te schaffen (kosten: circa € 50). Het lesmateriaal wordt per module toegezonden.

Studieduur


De complete opleiding Makelaar duurt 24 maanden bij een gemiddeld studietempo van 8 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo. 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 779,00 euro

Algemene informatie over de cursusGecertificeerd makelaar worden met de opleiding Makelaar
Wil jij leren hoe je woningen aankoopt en verkoopt en hoe je de waarde van een huis bepaalt? Wil je goed leren onderhandelen? In de opleiding Makelaar leer jij de kneepjes van het vak. Binnen 2 jaar kun je al gecertificeerd makelaar worden. Schrijf je in voor de opleiding!
Elke dag besluiten er mensen om een eigen huis te kopen. Er is dus veel vraag naar professionele hulp bij de koop, verkoop of verhuur van een woning. Onderhandelen over de prijs en adviseren over financiering en verzekering behoren tot de veelzijdige taken van een makelaar. Als makelaar ben je de rots in de branding voor huizen(ver)kopers.
Om een goede register-makelaar te worden is het belangrijk om kennis van zaken te hebben en jezelf te onderscheiden. Betrouwbaar zijn en meedenken met je klant zijn onmisbare eigenschappen voor een makelaar. Ook het behalen van je diploma biedt belangrijke voordelen. Je kunt dan worden opgenomen in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars. Dit geeft vertrouwen aan je klanten. 

Benieuwd of de opleiding Makelaar iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar makelaar worden heb jij al gezet!
Ontwikkel je kennis in de opleiding Makelaar
In de opleiding Makelaar van NHA doe je de basiskennis op die elke makelaar nodig heeft om optimaal te functioneren. Ook marktkennis is essentieel om woningen goed op waarde te schatten. 


Voor officiële certificering is het diploma 'Basistheorie Vastgoeddeskundige' vereist. Daarnaast heb je een specialisatie nodig. De meeste makelaars kiezen voor de specialisatie 'Register-Makelaar-Wonen'. De opleiding Makelaar leidt daarom op voor deze populaire specialisatie.
Verdiep je in alle facetten van makelaardijDe opleiding Makelaar bereidt je voor om het diploma 'Basistheorie Vastgoeddeskundige' te behalen. Je verdiept je in onderwerpen als privaatrecht, publiekrecht en vastgoedeconomie. Ook financiën en fiscaliteiten komen aan bod en je doet de nodige bouwkundige kennis op in de modules Bouwkunde A en B.


Ook ontvang je bij de opleiding Makelaar duidelijke instructievideo's en professionele bouwtekeningen. Deze helpen je de lesstof goed te begrijpen. 
Behaal een specialisatie met de opleiding Makelaar

Met de opleiding Makelaar bereid je je ook voor op de specialisatie Register-Makelaar-Wonen. Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte 'Praktijkleer Wonen' en het vaardigheidsgedeelte 'Vakbekwaamheid Wonen'. Hierin worden allerlei zaken behandeld waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, pacht, erfpacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie en meer.
Na het examen kun je deelnemen aan de SVM NIVO praktijktoets. Je mag dan de titel RMT achter je naam voeren en de weg is vrij voor opname in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars. Wil jij makelaar worden? Start vandaag nog met de opleiding Makelaar van NHA!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
8542B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren