Home » Game Designer

Opleiding: Game Designer

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Game Designer


De cursus Game designer is volgens een stapsgewijze structuur opgezet. De volgende onderwerpen worden uitvoerig behandeld:

 • Game Maker installeren en gebruiken;
 • werken met sprites, objecten en rooms;
 • achtergronden en geluid invoegen;
 • scores bijhouden en de high-score weergeven;
 • levels ontwerpen en toevoegen;
 • ouderobjecten gebruiken;
 • een raamwerk maken en begin- en eindschermen toevoegen;
 • multiplayergames en het gebruik van gezichtsvelden;
 • werken met tijdlijnen, regels, statussen en reactief gedrag;
 • tegen de computer spelen: intelligentie toevoegen;
 • aan de slag met Game Maker Language (GML);
 • gamedesign: uitdagingen, features en balans.

De cursus Game Designer is op een uiterst professionele manier opgezet. Stap voor stap leer je de kneepjes van het Game Designvak onder de knie, doordat je tijdens de verschillende lessen al kleine games bouwt. Zowel hobbyisten als professionals zullen de cursus Game Designer waarderen om de kwalitatieve, duidelijke aanpak. Een succesvolle afronding van de cursus Game Designer geeft je recht op een waardevol getuigschrift: je bent Game Designer.

Het aanbod van online game-aanbieders groeit als ook de advertentiemarkt binnen de "game markt" fors toeneemt. Kortom er is volop werk te vinden binnen deze branche.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Kosten van de cursus

Vanaf419,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Zelf een computerspel maken? Je leert het met de cursus Game DesignerGrand Theft Auto, Halo, World of Warcraft… Houd je van gamen? En heb je ideeën om zelf games te maken met vernieuwende gameplay? Ontwikkel zelf een computerspel. Met de praktische cursus Game Designer leer je de beginselen van spellen ontwerpen en kun je direct aan de slag.

Ben jij de volgende Gabe Newell, Peter Molyneux of Chris Roberts? Natuurlijk maak je niet direct een volwaardige Triple A game, maar als echte gameliefhebber droom je er misschien wel eens van om zelf een game te ontwikkelen. Dat hoeft zeker niet bij dromen te blijven. Soms komen dromen uit. Maar dan moet je er wel wat voor doen.
Leren spelen = spelend lerenMet de professionele cursus Game Designer krijg je ‘spelenderwijs’ de fijne kneepjes van het vak onder de knie.
BasiselementenIn de cursus Game Designer maakt je kennis met de basiselementen van games, krijg je inzicht in de genres binnen de gamewereld en leer je de belangrijkste principes van gamedesign. Game Designer is een uiterst praktische cursus en je gaat meteen aan de slag met het ontwerpen van je eigen computerspel.

Misschien ligt er wel een carrière bij een grote games ontwikkelstudio voor je in het verschiet.

In totaal ontwikkel je tijdens de cursus negen zeer verschillende, professioneel ogende games. Je beschikt daarna over voldoende vaardigheden om de spellen verder uit te bouwen en te verbeteren. Je hebt een goed inzicht in de basisprincipes van gamedesign.
Werk of hobbyZelf een computerspel maken, is een verrassend uitdagende hobby waar je ook je werk van kunt maken. Steeds vaker laten bedrijven als marketinginstrument een eigen game ontwikkelen. En er is natuurlijk ook serious gaming om mensen met een spel nieuwe vaardigheden aan te leren.

Waar je interesse ook ligt: na afronding van de cursus Game Designer ben je een volleerd designer van computerspellen.
GetuigschriftNa succesvolle afronden van de cursus Game Designer kun je een getuigschrift krijgen. Een waardevol bewijs dat je over ruime kennis en voldoende vaardigheden beschikt om succesvolle en professionele games te ontwikkelen.

Zet nu de eerste stap richting gamedesinger en volg de cursus. Dromen zijn er om uit te laten komen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
99265 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2022 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren