Home » opleiding Dierenartsassistent

Opleiding: opleiding Dierenartsassistent

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Dierenartsassistent


Je leert in deze praktijkgerichte opleiding dierenartsassistent onder andere:




Hoe dierenlichamen werken



Waar zit het hart bij een hond? Hoe werkt het spijsverteringsstelsel van een konijn of paard? Hoe ziet het skelet van een kat eruit?  




Zieke dieren herkennen



Het herkennen van zieke dieren is een belangrijk onderdeel van de cursus. Zoals mensen soms kribbig zijn bij pijn, zo kunnen dieren bij ziekte ook geïrriteerd zijn, of zelfs agressief worden. De cursus behandelt daarom uitgebreid ziekteleer, waarin onder andere bacteriën, virussen, schimmels en parasieten worden toegelicht. Ook leer je over de instrumenten die gebruikt worden voor het behandelen van zieke dieren en de wijze waarop je verschillende dieren moet vasthouden. 




Onderzoekstechnieken toepassen



Technieken zoals bloed afnemen, urineonderzoek en röntgenfotografie worden helder in beeld gebracht waardoor je inzicht krijgt in hoe de dierenarts dit doet.


 


Veilig en hygiënisch werken



Omdat de dierenartsassistent dagelijks met bacteriën in aanraking komt, leer je in de dierenartsassistent opleiding het goed omgaan met gesteriliseerde instrumenten en apparaten in de laboratoriumruimte. 




Medicijnen en voeding kennen



Het beheren van de interne apotheek is vaak ook een van de taken van de dierenartsassistent. Je leert hoe je veilig omgaat met medicijnen, welke medicijnwetgeving geldt en hoe je de voorraad goed moet beheren. Bovendien verneem je alles over voeding voor de verschillende diersoorten. 




Met de eigenaars van de dieren omgaan



Een dierenartsassistent werkt niet alleen met dieren, maar ook met hun baasjes. Je bent vaak het eerste aanspreekpunt voor klanten die je om advies zullen vragen. Ook leer je hoe je klanten telefonisch te woord staat, hoe je omgaat met boze klanten en hoe je slecht nieuws brengt wanneer dit nodig is. 

Haal je voldoening uit het verzorgen van dieren én het geruststellen van hun eigenaars, dan kun je het verschil maken met de opleiding dierenartsassistent!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.



Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf559,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus



Graag met dieren werken? Volg de opleiding Dierenartsassistent


Heb jij hart voor dieren? Ongetwijfeld, anders was je niet op deze pagina uitgekomen. Dan weet je waarschijnlijk ook dat dierenartsassistent een geweldig beroep is. De opleiding Dierenartsassistent bereidt je goed voor op dit dankbare en boeiende vak.


Van knaagdieren tot reptielen en van vissen tot vogels. Elk dier is anders, en elke dag in een dierenartspraktijk dus ook. Met de opleiding Dierenartsassistent ben jij de rechterhand van de dierenarts.


Als dierenartsassistent, ofwel praktijkondersteuner, help je bij veel dagelijkse werkzaamheden waar de dierenarts zelf niet aan toe komt: je bent het aanspreekpunt voor de patiënten en hun baasjes, bemant de balie en regelt de administratie van de praktijk. Jij levert het extra paar handen dat de dierenarts nodig heeft!




Vele facetten van de Dierenartsassistent opleiding



In de opleiding Dierenartsassistent maak je kennis met de vele facetten van dit beroep. Je leert hoe dierenlichamen werken, maar ook hoe je ziektes kunt herkennen. Daarnaast krijg je inzicht in aspecten als voeding, huisvesting en verzorging van verschillende populaire diersoorten. Na de opleiding heb jij de nodige kennis om in een dierenartspraktijk te beginnen!
  


Sociale aspecten van de praktijkondersteuner



Als dierenartsassistent moet je niet alleen goed met dieren om kunnen gaan, maar ook met mensen. Jouw werk heeft namelijk ook een sociale kant. Daarom is er in de opleiding Dierenartsassistent veel aandacht voor de omgang met de eigenaren van dieren. Je biedt een luisterend oor en troost waar nodig.


Je leert welke tips je aan eigenaren van dieren kunt geven over bijvoorbeeld voeding en verzorging. Maar ook omgaan met klachten en het voeren van een slechtnieuwsgesprek komen uitgebreid aan de orde.
 


Een breed takenpakket als dierenartsassistent



Je weegt dieren, houdt ze vast, bereidt operaties voor en steriliseert instrumenten. Ook bestellingen, schoonmaakwerkzaamheden en het aannemen van de telefoon behoren tot jouw takenpakket. Niet al jouw werkzaamheden zijn diergerelateerd maar het belangrijkste gedeelte is dit wel. Voor dit verantwoordelijke werk krijg je in de cursus Dierenartsassistent alle kennis en vaardigheden aangereikt.
 


Grijp jouw kans; word Dierenartsassistent!



Na het volgen van de Dierenartsassistent opleiding heb jij een brede achtergrondkennis over het gezonde en het zieke dier en over de mogelijkheden die een dierenarts heeft om het dier te onderzoeken en te behandelen. 


Heb jij hart voor dieren en wil je van deze passie graag je beroep maken? Loop die kans niet langer mis! Start vandaag nog met de opleiding Dierenartsassistent.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ce6e9 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren