Home » cursus Gedistilleerdbrevet

Opleiding: cursus Gedistilleerdbrevet

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Gedistilleerdbrevet


Je start de cursus met het bestuderen van de geschiedenis van gedistilleerd en de basisgrondstoffen voor distillaat. Zo leer je bijvoorbeeld dat wij als Nederlanders in het verleden door onze vele verkennings- en handelsreizen de kunst van het distilleren naar diverse landen en gebieden hebben gebracht. Ook krijg je alle achtergrondinformatie over het distillatieproces.

Vervolgens ga je verder met het proeven van gedistilleerd. Hoe proeven we? Waar letten we op bij de kleur, geur en smaak? En vooral: herken je de basisgrondstoffen in het distillaat?

Ook niet onbelangrijk is de theorie achter alcohol en gezondheid. Wat is goed voor ons en wat gebeurt er als we te veel alcohol nuttigen? Nu kun je dieper ingaan op de fascinerende processen rondom distillaten en beginnen we met de gedistilleerde dranken gemaakt uit granen. Denk daarbij aan jenever, gin, wodka en natuurlijk whisky. Belangrijk hierbij zijn ook de (inter)nationale producenten die door de geschiedenis heen vorm hebben gegeven aan deze producten.

Na granen leer je over de gedistilleerde dranken die uit vruchten zoals druiven, appels en peren zijn gemaakt. Rum is hiervan het grootste voorbeeld, ontstaan als bijproduct uit de suikerindustrie. Ook uit planten wordt alcohol gedistilleerd. Het meest bekende voorbeeld hiervan is tequila. Daarnaast komen ook anijsdranken, cocktails, likeuren en bitters aan bod. De cursus sluit af met de complete Europese wetgeving rondom gedistilleerd.

Kortom, een zeer boeiende cursus, die je als specialist niet mag missen!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Gedistilleerdbrevet duurt 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusEen expert worden in sterke en gedistilleerde dranken? Volg de cursus GedistilleerdbrevetWanneer je in de horeca of detailhandel (drankhandel) werkt of wil werken, is sterke dranken kennis essentieel. Wil jij optimaal adviseren, smaken herkennen, verschillen proeven en kennismaken met de boeiende verhalen achter bijvoorbeeld Schotse whisky en Hollandse jenever? Met de cursus Gedistilleerdbrevet word je een ware expert.


Na het volgen van deze cursus kun je SDEN-niveau 3 examen doen. Heb je je diploma gehaald? Dan bewijs jij dat je over uitgebreide kennis van gedistilleerd beschikt. 
Een boeiende wereldAchter iedere fles sterke drank gaat een boeiend en verrassend verhaal schuil: een opmerkelijke smaaksensatie, een specifieke productiemethode, een bijzonder ingrediënt, een uniek productiegebied of een bijzonder stuk historie.


In de cursus Gedistilleerdbrevet vergroot jij je kennis op het gebied van sterke en gedistilleerde dranken. Deze opleiding is beslist een aanrader wanneer je in een drankenwinkel, bar of restaurant werkt, of je wilt omscholen naar deze beroepsgroepen. 
Leren proevenBen je benieuwd naar de geschiedenis van sterke drank en geïnteresseerd in het productieproces? Wil je leren proeven en weten hoe je de basisgrondstoffen herkent? Het komt allemaal aan bod in deze handige cursus.
Likeuren, cocktails en wetgevingJe krijgt inzicht in de verschillende soorten sterke dranken en maakt kennis met de gedistilleerde dranken uit granen, zoals whisky, en uit vruchten, zoals cognac en calvados. Je ontdekt de dranken die uit planten worden gemaakt, denk aan tequila, en leert over likeuren en cocktails.


In de cursus Gedistilleerdbrevet is er ook aandacht voor de effecten van alcohol op de gezondheid, de Europese wetgeving en etikettering.
Goed op je cvMet de kennis die je in de cursus vergaart, groei je uit tot een specialist op het gebied van sterke en gedistilleerde dranken. Een mooie aanvulling op je cv wanneer je in de horeca werkt of wilt werken. Behaal het Gedistilleerdbrevet en je waardeert de drank en alles wat daarbij hoort nog meer.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Fe56F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren