Home » cursus Wijnbrevet

Opleiding: cursus Wijnbrevet

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Wijnbrevet


Je begint in de wijngaard en maakt kennis met de wijnbouw, de wijnbereiding en de diverse wijnstijlen. Hierna bezoeken wij even Brussel als het hoofdkwartier van de EU waar alle regelgeving op Europees niveau wordt vastgesteld. Na deze regelgeving krijg je alle informatie over het proeven van wijn. Waar moet je aan denken, waar moet je rekening mee houden en wat is toch een kwispedoor?

Na deze lessen heb je inmiddels een goede basis en een algeheel begrip over wat wijnbouw en wijnbereiding inhoudt maar ook welke regels hieraan ten grondslag liggen. Dan is het tijd om ook daadwerkelijk onze reis te beginnen en van start te gaan. Deze start vraagt natuurlijk om een feestje; we ontkurken daarom als eerste de feestwijn bij uitstek, een champagne.

Je begint je wijnreis in Frankrijk. De spannende reis die je met deze cursus maakt, omvat natuurlijk niet alleen de gebieden van Frankrijk. Je zult kennis maken met de wijngebieden van over de hele wereld. Heb je weleens een wijn geproefd uit Libanon? Of een wijn uit China?

Vanuit Frankrijk vervolgen wij onze reis naar Italië en daarna naar Spanje en Portugal. Heb je wel eens een wijn uit Oostenrijk geproefd? En hoe zit dat met onze buurlanden België, Luxemburg en Duitsland? Wist je dat er in Engeland ook wijn wordt geproduceerd? Recent heeft zelfs een mousserende wijn uit Engeland alle bekende champagnes verslagen op een wijnconcours. Wist je dat wijnbouw in de landen van Oost-Europa al eeuwen terug gaat? Heb je ooit gehoord van de Stierenbloed uit Hongarije?

Na de landen van Oost-Europa bekijken wij de landen in het Middellandse Zeegebied, waarna wij de oversteek wagen en in de Verenigde Staten weer aan land gaan. Hierna zul je nader kennismaken met Chili, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Om vervolgens onze reis af te sluiten met de opkomende landen zoals China en India. Wat kunnen we verwachten van deze landen en hoe heeft men in deze landen de wijnbouw georganiseerd.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De wijncursus Wijnbrevet duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf359,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusOntdek de boeiende wereld van wijn in de cursus WijnbrevetWil je meer weten over wijn? Met de wijncursus Wijnbrevet word je een echte kenner. Werk je in de horeca dan kun je gasten voortaan uitstekend adviseren. Ben je kok, dan leer je passende wijnen adviseren. De cursus Wijnbrevet neemt je mee op een fascinerende reis door de wereld van wijnen.

Van de druivenrassen Chardonnay tot Sauvignon Blanc: welkom in de boeiende wereld van wijnen. In de cursus Wijnbrevet maak je niet alleen kennis met de verschillende druivensoorten en wijnlanden, maar ook met de beginselen van de wijnbouw. Kennis die je helpt om de wereld van wijn beter te begrijpen en er nog meer van te genieten.


 


Werkzaam in of omscholen naar de horeca?Deze wijncursus is een uitstekende keuze. Na deze cursus beschik jij namelijk over uitgebreide kennis van wijnen. Zo geef je jouw cv een echte boost. Wanneer je interesse hebt in een baan in de horeca of bijvoorbeeld de eerste stappen wil zetten richting een carrière als vinoloog, dan zit je hier goed. Ook wanneer je ambities hebt op het gebied van de detailhandel zorg  je er met deze cursus voor dat je de kennis opdoet die je nodig hebt. 


 


SDEN3 examenDoor het volgen van deze cursus kun je het SDEN3 examen (Stichting Wijnexamens Nederland) afleggen om het Wijnbrevet te behalen. Met dit officiële diploma toon je aan dat je over uitgebreide kennis van wijn beschikt. Het examen is dan ook met name bedoeld voor medewerkers in de detail- of groothandel en horeca, waarvoor uitgebreide kennis van wijn voor hun werk noodzakelijk is. 


 


Je leert proeven en keurenDeze wijncursus maakt van jou een echte wijnkenner. Deze kennis komt bijvoorbeeld van pas wanneer je in de horeca werkt en gasten wil voorzien van een professioneel wijnadvies.Je leert over de verschillende soorten wijnen en maakt kennis met bekende en onbekende wijnlanden. In de wijncursus is natuurlijk veel aandacht voor het proeven en keuren van wijnen. Je leert geuren en smaken herkennen en waarderen.

De wijncursus is op een uiterst professionele manier opgezet. Stap voor stap groei je uit tot een ware kenner. Rode wijnen, champagne, mousserende wijnen, roséwijn: geen wijnsoort heeft nog geheimen voor je.
Meer genietenNa de cursus ga je gegarandeerd nóg meer genieten van wijn. Bij gelegenheden waar wijn geschonken wordt, kun je indruk maken met de kennis die je hebt opgedaan. Je weet hoe wijn geschonken en geproefd moet worden. Je kunt smaken benoemen en wijnlanden herkennen.

Een echte wijnwizard worden? Volg de cursus Wijnbrevet!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
64Df1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren