Home » cursus Basiskennis Marketing

Opleiding: cursus Basiskennis Marketing

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Basiskennis Marketing


We gaan extra diep in op de marketingmogelijkheden voor jouw bedrijf, waardoor je nog beter leert hoe je de klant tegen lage kosten kunt benaderen.
MarketingkennisJe leert hoe je klanten het beste kunt benaderen, middels een goede planning en strategie. En hoe je jezelf kunt onderscheiden t.o.v. de concurrentie. Ook de psychologie achter het klantengedrag en marketingonderzoek komen uitvoerig aan de orde.
Producten, markten en dienstenJe krijgt in beeld op welke markt je jezelf begeeft en hoe je de juiste productmix samenstelt: vormgeving, verpakking, service, garantie, kwaliteit enz. Ook het assortimentsbeleid en klachtenafhandeling zijn belangrijke onderwerpen.
Prijs- en distributiebeleidWanneer je alle soorten prijsbeleid kent, weet je op het juiste moment de beste variant in te zetten. Daarbij leer je kostprijsberekeningen te maken, te budgetteren en analyseren. Ook de distributiekanalen worden in beeld gebracht, zodat je de juiste keuze zult maken.
Communicatie, reclame en verkoopKlanten komen niet vanzelf, daarvoor dient een communicatiemix te worden opgesteld, met daarin advertenties, radio, loyaliteitsprogramma's, joint promotions, barterdeals, direct marketing of sponsoring enz. Zo stel je jouw eigen mix samen!
Detailhandelsmarketing en E-marketingHier wordt de specifieke marketing voor de detailhandel uitgelicht. Daarbij ook aandacht voor marge, omloopsnelheid, vloerproductiviteit enz. En natuurlijk ook de E-commerce, het werven via internet: E-business en E-marketing.

Je kunt deze goed te volgen cursus afsluiten met een examen voor het diploma Basiskennis Marketing. Met dit diploma op zak gaat de marketingwereld voor jou open.


NHA heeft al duizenden mensen opgeleid tot succesvolle marketeers!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Basiskennis Marketing duurt 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf319,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusKen de basis van marketing; volg de cursus Basiskennis Marketing


Hoe zet je haarshampoo in de markt? Of is de markt voor haarproducten verzadigd? Heeft adverteren nog wel zin? En wat zijn de voordelen van een doortimmerd marketingplan?


Je kunt een geniaal idee hebben, maar zonder marketing breng je een product of dienst moeilijk aan de man. Of vrouw.
Je adviesdienst vermarktenGewoon maar wat over je nieuwe assortiment vertellen op social media dan maar? Was het maar zo eenvoudig. Wil je nieuwe shampoo, bamboeplanten of een consultancytak vermarkten? Dan is er meer nodig. Een strategie bijvoorbeeld.


Waarom is de ene webshop succesvoller dan de andere? Welke invloed heeft marketing op het marktaandeel?
Een marketingmix makenEen van de bouwstenen voor succesvol ondernemen is het hanteren van een ideale marketingmix. De mix tussen de 6P’s: product, personeel, prijs, presentatie, plaats en pr.


De 6P’s zijn samen de basis van de marketingstrategie. De 6P’s zijn bekend. Je kunt er gewoon naar googelen. Maar echt inzicht in de P’s verwerf je pas in de cursus Basiskennis Marketing.
Verdienen aan een productIn de cursus ga je in op vragen als:

  • Hoe verdien ik aan mijn product?
  • Hoe maak ik een kostprijsberekening?
  • Hoe vermarkten we onze expertise?
  • Hoe komen klanten naar ons toe?
  • Hoe zet ik een loyaliteitsprogramma als de bonuskaart van Albert Heijn op?

Ook andere vragen komen aan bod. Bijvoorbeeld: moet ik een breed of juist smal assortiment bieden? Hoe bereken ik de omloopsnelheid? Wat moet ik weten over E-commerce?
Marketing-diploma halen?Na de cursus kun je opgaan voor het examen Basiskennis Marketing.
Goed voorbereidenRaak vertrouwd met de marketing-basics en weet wat er allemaal komt kijken bij een effectieve marketingstrategie. Volg de opleiding Basiskennis Marketing.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
47A7E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren