Home » cursus Social Media Marketing

Opleiding: cursus Social Media Marketing

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Social Media Marketing


Het studieprogramma bestaat uit de volgende onderwerpen:

  • via sociologie en deeleconomie naar sociale media;
  • sociale onderneming: merkverhaal en sociaal verkopen;
  • marketingstrategie sociale media: een stappenplan;
  • betrokkenheid, likeability en sociale invloed;
  • campagnes voor sociale media;
  • sociale media en contentmarketing;
  • analyse en tools;
  • het socialemediaplan.
     
Ga strategisch aan de slag met de cursus Social Media MarketingIn deze Social Media Marketing cursus ga je op strategisch niveau aan de slag met social media. Stap voor stap leer je de toepassingsmogelijkheden kennen van de verschillende sociale netwerken en platforms. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een goede social media strategie te schrijven voor jouw bedrijf en te integreren in jouw communicatie-, marketing- of PR-strategie.


Na afronding van deze cursus ben je een social media specialist. Je hebt de kennis om social media planmatig van strategie naar operatie succesvol in te zetten. Wil je inspelen op de mogelijkheden van social media? Dan heb je de toekomst in handen!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur cursus Social Media Marketing


Voor de opleiding Social Media Marketing staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf379,00 euro

Bijzonderheden

Zet je social media effectief in,Vergroot je bereik richting b2b en b2c,Leer de do's en don'ts op social media

Algemene informatie over de cursusOntwikkel je bedrijf verder met de Social Media Marketing cursus


Hoe laat je een bedrijf groeien met behulp van sociale media? Hoe stel je een succesvolle social media strategie op? Hoe zet je social media platforms effectief in en op welke kanalen moet je vooral actief zijn? Volg de Social Media Marketing cursus en verdiep je in verschillende aspecten van social media en hoe je die effectief inzet.


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Breid je kennis uit over social media marketing
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Behaal al in 3 maanden een diploma
[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">   Kies voor hulp van een ervaren vakdocent


Facebook, Instagram, LinkedIn: voor bedrijven bieden social media een perfecte manier om de dialoog met hun klanten aan te gaan.


Er zijn al veel inzichten vergaard over wat wel en niet werkt. Hoe je klanten vindt, boeit en bindt met sociale media leer je in deze cursus Social Media. En dat in slechts 3 maanden tijd!
Social Media Marketing cursus: verdiep je in het social media-landschap In de cursus Social Media Marketing verdiep je je in het social media-landschap. Zo leer je de eigenschappen en de kracht van de verschillende social media-netwerken en community's kennen. Daarnaast leer je meer over de sociologische en psychologische aspecten van social media.


Ook leer je in deze cursus hoe je in 10 stappen een succesvol social media-strategie opstelt. In de cursus Social Media ontdek je hoe je via verschillende communicatiekanalen een imago opbouwt en je bedrijfsidentiteit versterkt. Je verdiept je in begrippen als engagement, likeability en social influence.
 


Zet een succesvolle social media strategie opOm socialmediacampagnes op te zetten heb je als bedrijf de keuze uit verschillende tools. In de Social Media Marketing cursus leer je aan de hand van voorbeelden en modellen hoe je succesvol een socialmediacampagne opzet en waar je rekening mee moet houden.


Ook contentmarketing speelt een belangrijke rol in het succes van social media marketing. Het verhaal en de overtuiging achter de content moeten ervoor zorgen dat de betrokkenheid van de bezoeker toeneemt. Je maakt kennis met verschillende vormen van content, zoals branded content, user generated content en curated content.
 


Social media-analyse: van KPI tot trafficVoor een succesvolle social media campagne is het van belang dat de juiste doelen worden gesteld en dat de resultaten goed gemonitord kunnen worden. In de cursus Social Media leer je meer over social media-analyse en de verschillende tools die je hiervoor kunt gebruiken.


Na de Social Media Marketing opleiding heb je kennis over het stellen van doelen en KPI’s, het meten van bereik, (in)links en traffic, en het analyseren van data via dashboards en Google Analytics.
 


Aan de slag met het Social Media PlanNadat je inzicht hebt gekregen in de ins en outs van social media marketing leer je hoe je aan de slag gaat met het Social Media Plan. Dit is een stappenplan om kanalen als Twitter en LinkedIn te integreren in de bedrijfsvoering en dagelijkse communicatie.


Als je sociale media wilt implementeren, is het belangrijk dat alle betrokkenen in je organisatie er ook echt klaar voor zijn. Wat dat betekent en waarom dat belangrijk is, leer je met de 7 stappen van het Social Media Plan.


Wil je weten hoe je de juiste social media-strategie bepaalt voor jouw bedrijf en wil je leren hoe je het bedrijf verder ontwikkelt? Volg dan deze Social Media Marketing cursus.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Ba7d6 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren