Home » cursus Basiskennis Calculatie (BKC)

Opleiding: cursus Basiskennis Calculatie (BKC)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Basiskennis Calculatie (BKC)


In deze cursus Basiskennis Calculatie leer je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken van een handelsonderneming en van een dienstverlenende onderneming. Je hebt na het volgen van deze cursus kennis van de theorie van handel, inkoop, verkoop en verzekeringen.


De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • rekenkunde;
 • rekenkundige bewerkingen;
 • goederenhandel;
 • inleiding in de bedrijfseconomie;
 • kostenindelingen;
 • kostensoorten;
 • kostprijsberekeningen;
 • opslagmethode;
 • handel en wetgeving;
 • verzekeringen;
 • statistiek;
 • oefenexamen.

Combinatiecursus Financial Assistant
Wil je calculeren combineren met andere verwante disciplines? Dat kan. Je kunt er ook voor kiezen om de cursussen Basiskennis Calculatie en Basiskennis Boekhouden als voordelige combinatiecursus te volgen.


Als je beide examens met goed gevolg aflegt, ontvang je naast het BKB en BKC diploma ook het erkend diploma Financial Assistant
Doorstromen naar Praktijkdiploma Boekhouden?Wil je de kennis van boekhouden en administratieve processen nóg verder vergroten? De cursus Praktijkdiploma Boekhouden is een goede vervolgopleiding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


4 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf134.10euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusBasiskennis Calculatie: leer commerciële berekeningen maken


Wil jij leren calculeren als een echte professional? In de cursus Basiskennis Calculatie leer je hoe je verschillende commerciële berekeningen maakt. Denk hierbij aan kostprijsberekeningen, statistiek en andere complexe calculaties. Vaardigheden die van pas komen in verschillende functies. Schrijf je nu in en ga direct aan de slag!Hoe bereken je gemiddelden? Wat is de ratio tussen bruto en netto? Hoe bereken je percentueel de kosten en marges? Je leert het in deze opleiding.


Verder leer je in deze BKC opleiding hoe je:

 • kostprijzen berekent;
 • voorraden waardeert;
 • kortingen berekent.

Wat kun je met een BKC opleiding?Goede rekenvaardigheid is essentieel als je op een boekhoudkundige of administratieve afdeling werkt. Ook komt calculeren bijzonder goed van pas in een commerciële functie, bijvoorbeeld op een verkoop- of inkoopafdeling.


Wil je jouw rekenvaardigheid vergroten of opfrissen? Ook dan is deze BKC opleiding zeer geschikt voor jou! 


 


Behaal een erkend Basiskennis Calculatie (BKC) diplomaDeze BKC opleiding leidt je op voor het officieel erkende diploma Basiskennis Calculatie (BKC) van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland. Dit door het bedrijfsleven erkende diploma is waardevol én waardevast.
Studieprogramma Basiskennis CalculatieIn de cursus Basiskennis Calculatie leer je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maken van een handelsonderneming en een dienstverlenende onderneming.


Na het volgen van deze BKC opleiding heb je uitstekende kennis van de theorie van handel, inkoop, verkoop en verzekeringen. Ook heb je alle vereiste rekenvaardigheden onder de knie. 


Van rekenkundige bewerkingen tot kostenindelingen, statistiek en verzekeringen: je leert calculeren vanuit verschillende disciplines. Jouw vaardigheden toets je met een oefenexamen.
Combinatiecursus Financial AssistantCalculeren combineren met andere verwante disciplines? Natuurlijk. Je kunt er ook voor kiezen om de cursussen Basiskennis Calculatie en Basiskennis Boekhouden als voordelige combinatiecursus te volgen.


Als je beide examens met goed gevolg aflegt, ontvang je naast het BKB en BKC diploma ook het erkend diploma Financial Assistant.
Doorstromen naar Praktijkdiploma Boekhouden?Wil je jouw kennis van boekhouden en administratieve processen nóg verder vergroten? De cursus Praktijkdiploma Boekhouden is een goede vervolgopleiding.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
6dA33 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren