Home » opleiding Logistiek Teamleider

Opleiding: opleiding Logistiek Teamleider

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Logistiek Teamleider


De opleiding is opgebouwd uit tien onderdelen:
Ontvangst en opslagVoordat de goederen in opslag liggen, worden een aantal handelingen verricht. Je krijgt inzicht in het lossen, de controle, de etikettering en het sorteren. Daarna worden de goederen opgeslagen.
MagazijnbeheerHierbij is er aandacht voor diverse opslag- en verzamelsystemen, magazijnindelingen, interne transportmiddelen en onderhoudswerkzaamheden.
Orderproductie en interne expeditieDe goederen bevinden zich in het magazijn. De afnemer plaatst een order. Deze order wordt in productie genomen en de goederen worden afgeleverd. Er wordt aandacht besteed aan de administratieve verwerking, de orderverzameling en de afronding. Je leert de meest effectieve aanpak!
Voorraadbeheer & wet- en regelgevingDe voorraden worden beheerd en waar nodig aangevuld. Hiervoor bestaan voorraad- en bestelsystemen die worden behandeld in deze cursus. Ook is er aandacht voor inventarisatiemethodes. Tot slot worden de logistieke wetten en regels behandeld.
Werken in de logistiekJe leert alles over transport- en opslagmiddelen, milieubesparende maatregelen, communicatie, derving, automatisering, enzovoort.
Commerciële administratieWe gaan uitgebreid in op de inkoop- en verkoopadministratie, de wijze van bestellen en de informatietechnologie die hiermee samengaat.
LogistiekJe krijgt inzicht in het verschil tussen material management en fysieke distributie. Ook gaan we dieper in op prestatie indicatoren en de bedrijfskolom.
LeidinggevenLeidinggeven is meer dan communiceren en opdrachten verstrekken. Je leert technieken op het gebied van besluitvorming, gespreksvoering, delegeren, controleren en conflicthantering. Daarnaast is er aandacht voor planning en sociale wetgeving.
PersoneelsbeleidHRM betekent: hoe krijg ik de juiste mensen op de juiste plaats. Zaken als sollicitatie, selectie, introductie, beoordelings- en functioneringsgesprek komen uitgebreid aan de orde.
Kwaliteits-, milieu- en ArbozorgTenslotte is er volop aandacht voor kwaliteit, veiligheid, gezondheid en welzijn. De essentiële kennis krijg je aangereikt.

Schrijf je nu in voor de opleiding Logistiek Teamleider: een populaire opleiding voor een leidinggevende functie binnen de logistiek!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur Opleiding Logistiek Teamleider


De logistiek teamleider opleiding duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf539,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVolg de Logistiek Teamleider opleiding en leer leiding geven in een magazijn


Zeecontainers uit China, rolcontainers met dozen en pakken melk met een houdbaarheidsdatum. Jij weet precies wat je er mee aan moet. De goederen sla je zo snel en efficiënt mogelijk op. Jij zorgt ervoor dat producten snel richting klanten gaan. Met de Logistiek Teamleider opleiding laat jij straks de zaken op rolletjes lopen in het magazijn.


Snelheid is niet het enige dat telt binnen de logistiek. Efficiëntie en controle zijn ook héél belangrijk. Daarnaast is het van groot belang dat de magazijnmedewerkers goed worden aangestuurd. Welkom in de dynamische wereld van de logistiek. Met de Logistiek Teamleider opleiding ben jij goed voorbereid op een carrière in deze sector.Aan de slag met pakbonnen en vrachtbrieven
Order picking, pakbonnen en vrachtbrieven. Jij draait er je hand niet voor om. Na de opleiding Logistiek Teamleider weet je straks precies:

  • hoe je pakbonnen controleert;
  • hoe je een vrachtbrief moet ondertekenen;
  • wat je met kapotte artikelen doet;
  • hoe het werkt met statiegeld op de pallets;
  • waar je op moet letten wanneer je artikelen uit het magazijn haalt.
In je werk in de logistiek maak je gebruik van nieuwe technologie. Je ontdekt in de opleiding Logistiek Teamleider hoe het logistieke proces geautomatiseerd is. En welke apparaten je gebruikt om de goederenstromen te stroomlijnen.Jij weet het antwoord op alle vragen
In je baan als Logistiek Teamleider komen medewerkers naar je toe met vragen over sorteren, retourzendingen, administratie en nog veel meer. Jij weet al deze vragen te beantwoorden en je team goed aan te sturen. Met de informatie uit de Logistiek Teamleider opleiding heb jij straks de benodigde kennis om alle vragen goed te kunnen beantwoorden.   In de opleiding Logistiek Teamleider leer jij leidinggeven
Zijn er problemen met vrachtbrieven, statiegeld of producten die over de datum zijn? Jij helpt je teamleden om ze op te lossen. Maar als teamleider doe je nog veel meer: jij stuurt het team aan, je geeft leiding en neemt de besluiten. Ook stel je dienstroosters op en voer je sollicitatiegesprekken, functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken.


In de Logistiek Teamleider opleiding bereid je jezelf voor op een rol als leidinggevende in het magazijn.Jij bewaakt de veiligheid én kent de wet
Als teamleider moet je uiteraard ook het nodige over wet- en regelgeving weten. In de opleiding Logistiek Teamleider verdiep jij je bijvoorbeeld in veiligheidsvoorschriften, logistieke wetten en regels en arbowetgeving. Belangrijke wetten komen uitgebreid aan de orde. Ook wordt er aandacht besteed aan milieu en gezondheid.Werk jij straks bij een grote webwinkel?
Na de Logistiek Teamleider opleiding kun je aan de slag in een magazijn of depot. Ook kun je terechtkomen bij een opslagplaats van een grote webshop, expediteur, supermarktketen, groothandel of logistiek dienstverlener.Vind jouw droombaan na de Logistiek Teamleider opleiding
Na een opleiding Logistiek Teamleider weet jij precies hoe een magazijn, distributiecentrum of een depot werkt. Daarnaast heb jij binnen de opleiding de vaardigheden ontwikkeld om als teamleider personeelsleden aan te sturen.


De opleiding sluit je af met een veelgevraagd diploma. Dit kan al binnen een jaar. Begin vandaag nog met de Logistiek Teamleider opleiding en voor je het weet sta jij op de werkvloer in een magazijn!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5a3e2 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren