Home » opleiding Hoger Management

Opleiding: opleiding Hoger Management

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Hoger Management


Het studieprogramma van de opleiding Hoger Management bestaat uit de onderdelen 'Organisatietheorie', 'Organisatietypologie', 'Organisatiefuncties', 'Vitale organisaties in de toekomst' en 'Integrale kwaliteitszorg'. Onder andere de volgende onderwerpen komen hierin aan bod:
OrganisatietheorieIn deze inleiding maken we kennis met een groot aantal vaktermen binnen het management. We leren de vaktaal, gaan dieper in op een aantal belangrijke theorieën en belichten de denkwijzen van grondleggers als Galbraith en Mintzberg.
Het bestuursprocesHier staan de taken van de manager en het organisatiebestuur centraal. Tevens leer je alles over strategische, ontwerp- en stuurvariabelen.
StrategieJe leert o.a. hoe je een stakeholderanalyse dient op te stellen en hoe je een SWOT-analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) kunt maken.
OrganisatieontwerpWe zien welke variabelen een rol spelen bij het organisatieontwerp.
LeidinggevenUiteraard komen meerdere vormen van leidinggeven aan bod in deze Hoger Management opleiding. We behandelen leiderschapstheorieën en motivatietheorieën en helpen je een team zo effectief mogelijk te maken.
OrganisatietypologieSoorten organisatietypologieën, elementen die de cultuur van een organisatie bepalen, methoden om de cultuur in een organisatie te veranderen (opleiding, aanname- en ontslagbeleid, beoordelings- en beloningsbeleid enz).
OrganisatieadviesOnderzoekstechnieken, de aanpak van een organisatieprobleem, communicatie-analyse, interim management, opleidingsmodel. Alle facetten komen aan bod.
KwaliteitszorgMiddels kwaliteitsmanagement leer je processen continu te verbeteren.

In deze overzichtelijke en praktijkgerichte cursus van NHA komt dus een breed scala aan onderwerpen aan bod. 
Scriptie

Je sluit de opleiding Hoger Management af met een scriptie waarbij je goed wordt begeleid.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


12 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf559,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Doorgroeien of de grote sprong wagen? Volg de Hoger Management opleiding


Managen is een werkwoord. Het is een vak apart. Als manager in het hoger kader moet je ook van diverse markten thuis zijn. Volg de Hoger Management opleiding en je weet wat nodig is om als manager effectief en efficiëmt leiding te geven.

Je bent als manager nauw betrokken bij zowel de kerntaken van je afdeling als bij andere zaken die in je team van kennisspecialisten spelen. Van alle ins en outs ben je volledig op de hoogte. In de Hoger Management opleiding van NHA doe je de nodige kennis op om je functie optimaal uit te voeren. 
Opleiding Hoger Management: voorbereiding op je nieuwe rol Met de opleiding Hoger Management op HBO-niveau stoom je jezelf klaar voor een nieuwe leidinggevende rol. En dat in een jaar tijd. Als bonus ontvang je ook nog eens het officieel erkende NEMAS-diploma.


Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, College van Bestuur, CEO, directie, MR en OR: in deze cursus ga je aan de slag met organogrammen. Je kunt straks exact de functies en de verschillen tussen organen duiden.
Analyseer krachten en zwakhedenOok leer je in de opleiding om aan de hand van een bekend sterke-zwaktemodel (SWOT) de kracht én achilleshiel van je afdeling of bedrijf in kaart te brengen. En strategische-, ontwerp- en stuurvariabelen? Na deze opleiding kun je ze wel dromen.
Leer een afdeling aansturen in de Hoger Management opleidingLeidinggeven aan mensen is een wezenlijk onderdeel van je werk als hoger manager. In de Hoger Management opleiding maak je kennis met leiderschapsstijlen en motivatietheorieën.


Bij effectief leidinggeven komt een dosis psychologie om de hoek kijken. Waarom loopt een collega achter op zijn ontwikkelplan? Hij ziet de laatste tijd ook best witjes. En wat maakt dat een andere collega haar targets wederom niet lijkt te halen? In de Hoger Management opleiding leer je hoe je kijkt ‘achter’ gedrag en hoe je vervolgens zaken kunt bijsturen.
Voer voortgangsgesprekken en meerBij het leidinggeven aan een team komt heel wat kijken. Waar moet je bijvoorbeeld allemaal op letten bij een ontslagprocedure? En hoe voer je voortgangsgesprekken? Ook dat komt in de Hoger Management opleiding aan bod.
Ambieer je een managementfunctie in het hoger kader? Zorg dat je thuis raakt in personeelsbeleid, organisatiekunde en kwaliteitszorg. De opleiding Hoger Management van NHA bereidt je optimaal voor!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
F864B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren