Home » cursus Zakelijke Correspondentie Duits

Opleiding: cursus Zakelijke Correspondentie Duits

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Zakelijke Correspondentie Duits


Omdat de brief het visitekaartje van een bedrijf of organisatie is, leer je in deze cursus Zakelijke Correspondentie Duits:

 • hoe een brief er uit moet zien;
 • hoe je een logische opzet maakt;
 • hoe je tot een duidelijke stijl komt;
 • hoe je zorgt voor zuiver taalgebruik;
 • hoe je de juiste, vriendelijke toon treft;
 • hoe je voor een correcte inhoud zorgt.
Zo leer je het vertrouwen van de geadresseerde te winnen en daarmee het door jou gewenste doel te bereiken.
Verdiep je in de regels van het zakelijk DuitsEen zakenbrief schrijven naar een buitenlandse relatie in een vreemde taal is meer dan een Nederlandse brief vertalen. Daarom leer je in de cursus Zakelijke Correspondentie Duits de regels die daarvoor gebruikelijk zijn:

 • aanhef;
 • beginformuleringen;
 • slotformuleringen;
 • grammaticale bijzonderheden;
 • typische eigen zegswijzen. 
Met deze praktische cursus van NHA leer je een goede zakenbrief te schrijven. Met overbodige studiestof zul je niet worden lastiggevallen. De correspondentie-opdrachten in de lessen zorgen ervoor dat je veel praktische oefening krijgt.


Jouw woordenschat wordt uitgebreid met zakelijke woorden. Op bijzonder praktische wijze wordt je kennis van grammatica en spelling opgefrist.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De studieduur van de cursus Zakelijk Correspondentie Duits is 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf215.10euro

Bijzonderheden

Nu met gratis Taal-app,Kies voor persoonlijke begeleiding,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusEen foutloze brief of e-mail in het Duits? Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Duits


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">

Heb je in je werk regelmatig te maken met Duits sprekende relaties? Ach so. Dan is het sehr wichtig dat je de taal beheerst en je op een correcte manier (punktlich!) schriftelijk kunt communiceren.


Veel contacten tussen bedrijven verlopen nog altijd schriftelijk. Brieven, contracten, offertes en e-mail: het valt allemaal onder schriftelijke communicatie. Wil jij jouw correspondentie in het zakelijk Duits verbeteren? Dan is de deze cursus zeer geschikt!
Boost je carrière met een cursus zakelijk DuitsDe cursus Zakelijke Correspondentie Duits is erg geschikt om te volgen wanneer je kennis van de Duitse taal nodig hebt voor je werk/carrière. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin je te maken hebt met internationale klanten en/of collega’s. Om het vertrouwen van een klant te winnen en om misverstanden te voorkomen, is het belangrijk dat je helder communiceert en de juiste woorden kiest. 


Er is specifieke aandacht voor werkgerelateerde zaken zoals het schrijven van brieven, het voeren van telefoongesprekken, het maken van afspraken, en niet geheel onbelangrijk: social talk.


Door deze cursus Zakelijke Correspondentie Duits te volgen vergroot je jouw algemene inzetbaarheid en verbeter je jouw communicatieve vaardigheden. Door het volgen van deze cursus behaal je ERK-niveau B2. Om de cursus te kunnen volgen is basiskennis van de Duitse taal gewenst (A2 niveau).


 


Oefen met herkenbare situatiesIn de cursus Zakelijke Correspondentie Duits leer je onder meer hoe een brief eruit moet zien, hoe je een duidelijke, maar vriendelijke toon kiest en hoe je voor goed taalgebruik zorgt. Je vult je woordenschat aan met zakelijke woorden en je frist je kennis van grammatica en spelling op.


De nadruk ligt in de cursus op de praktijk. Je oefent met herkenbare situaties, zoals documentatie aanvragen, een offerte maken, een sollicitatie- of klachtenbrief schrijven en een hotel reserveren. Je leert wanneer je een brief begint met Lieber en Sehr geehrter.
 


[klik hier voor het telefoonnummer] " border="0" alt="">


Jouw docentMijn naam is Maaike; ik ben één van de docenten van deze cursus. Een aantal jaren geleden ben ik begonnen aan de deeltijdopleiding leraar Duits. Sinds het afronden van die studie combineer ik het werk voor de krant met docentschap, ben ik examinator Duits, heb ik meegeschreven aan een lesmethode Duits voor VWO en doe ik vertaalwerk. Ik hoop dat ik je kan begeleiden en ondersteunen bij de moeilijke én hopelijk vele mooie momenten die je gaandeweg tegenkomt tijdens de studie.  Verdiep je in zakelijk Duits met 4 hoofdvakkenDe cursus Zakelijke Correspondentie Duits bestaat uit de 4 hoofdvakken Correspondentie, Woordenschat, Grammatica en Samenvatting.


Volg de cursus Zakelijke Correspondentie Duits. Na afloop ben je in staat om op een correcte manier in het zakelijk Duits te corresponderen. Een mooie aanvulling op je cv. Viel glück!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
8499B Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren