Home » opleiding Particulier Onderzoeker / Detective

Opleiding: opleiding Particulier Onderzoeker / Detective

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Particulier Onderzoeker / Detective


In de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective komen de volgende onderdelen aan bod:
 


BasiskennisIn de opleiding doe je de basiskennis op die voor een particulier onderzoeker van belang is. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

rechercheren
waarheidsvinding
interviews
observaties
sporenonderzoek
plan van aanpak opstellen
falsificaties
open bronnen
 


Wettelijke KadersOok leer je in de opleiding meer over wettelijke kaders, waarbij onderwerpen aan bod als: 

WPBR
Wetboek van Strafrecht
Wetboek van Strafvordering
Grondwet
Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG)
Burgerlijk wetboek
Privacygedragscode
 


Onderzoek & RapportageJe leert in deze opleiding ook meer over het uitvoeren van onderzoek en het maken van rapportages. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

intakegesprek
plan van aanpak
observatierapport
interview rapport
onderzoeksrapport
 


Na afloop van de opleidingMet het wettelijk erkende diploma van deze hoog aangeschreven opleiding Particulier Onderzoeker/Detective op zak, kun je bijvoorbeeld gaan werken bij een door het Ministerie van Veiligheid en Justitie erkend recherchebureau.


Maar je kunt natuurlijk ook voor jezelf beginnen! Het beroep van particulier onderzoeker, oftewel privé detective, is een vrij beroep dat uitgeoefend kan worden door iedereen die het diploma van de opleiding Particulier Onderzoeker heeft behaald.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Particulier Onderzoeker/Detective duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVasthoudend en oog voor detail? Word privé detective / particulier onderzoeker


Wil jij privé detective worden? Ga jij graag in opdracht van bedrijven en particulieren op onderzoek uit en haal jij de waarheid boven tafel? Dan is een spannende baan als particulier onderzoeker echt iets voor jou!


Je gaat binnen de kaders van de wet op zoek naar aanwijzingen en bewijzen voor bepaalde misstappen. Van fraudeurs tot vreemdgangers tot dieven, jij past je werkwijze aan op de persoon of personen die jij onderzoekt.


Een spannend beroep waarbij geen énkele dag hetzelfde is. Met de privé detective opleiding van NHA leg je een goede basis voor jouw toekomst als particulier onderzoeker.
 


Welke werkzaamheden voer je uit?Een privé detective onderzoekt bijvoorbeeld fraudegevallen bij bedrijven of observeert en volgt mensen die verdacht worden van iets wat niet toegestaan is. Ook kun je in opdracht van particulieren op onderzoek uit, bijvoorbeeld wanneer er overspel vermoed wordt. De opdrachten die je als privé detective / particulier onderzoeker krijgt, zijn dus zeer divers.
 


Privé detective opleiding volgen via NHAHet klinkt misschien als iets dat alleen in films en series voorkomt, maar privé detective is een serieus beroep. Een bijzonder afwisselend beroep bovendien, waar je specifieke vakkennis en bepaalde vaardigheden voor nodig hebt.


In de Particulier Onderzoeker / Privé Detective opleiding maak je kennis met deze verschillende aspecten en leer je alles wat je moet weten om dit beroep goed te kunnen uitoefenen.


Zo ontdek je hoe je objectief en doelgericht onderzoek doet. Je leert sporen, aanwijzingen en gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld via internet, door observatie of door persoonlijke gesprekken.


Het beroep van privé detective is soms behoorlijk strategisch en je moet de administratie goed op orde hebben. Je leert ook intake- en adviesgesprekken voeren, een plan van aanpak opstellen en rapportages maken. 
 


Erkend diplomaDe erkende opleiding Particulier Onderzoeker / Detective is afgestemd op de exameneisen van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).


Je moet voldoen aan de regels die onder andere worden gesteld in de Wet en de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus en in de AVG.


Voor het uitvoeren van je werkzaamheden heb je ook een vergunning van de minister van Justitie nodig. Deze kun je aanvragen via Justis, een website van het ministerie van Justitie en Veiligheid.
 


Past het beroep Privé Detective bij jouw kwaliteiten?Ben je integer, vasthoudend en analytisch? Vind je het leuk om je ergens in vast te bijten? Dan sluit de opleiding Particulier Onderzoeker / Detective naadloos aan bij jouw kwaliteiten!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A1A17 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren