Home » opleiding Scenario Schrijver

Opleiding: opleiding Scenario Schrijver

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma


In de Scenarioschrijver opleiding leer je de kunst van het scenario schrijven, zowel voor films als voor tv-programma's. Ieder onderdeel is geschreven door een expert, iemand die zijn kennis met jou wil delen. In de cursus worden onder andere de volgende onderwerpen behandeld:
InspiratieZit er een fantastisch scenario verborgen in de geschiedenis van jouw familie? Wie weet! Wij leren jou hoe je dit op papier zet.
DialoogHeb je ooit geprobeerd om een scenario te schrijven en bleek achteraf dat alle karakters op elkaar leken? Maak je geen zorgen, dit is een veelvoorkomend probleem. In deze cursus leer je hoe je dit kunt vermijden.
GenreWeet je niet zeker of jouw scenario onder science fiction of fantasie valt? Wij leren je hoe je jouw genre uitkiest, jouw doelgroep bereikt en een fantastisch scenario schrijft.
Films, televisie en streamingsdienstenTijdens de opleiding Scenarioschrijver verdiep je je in de film- en televisie-industrie. Deze industrie verandert constant. De opkomst van online streamingsdiensten is hier een goed voorbeeld van.


In deze opleiding leer je meer over verschillende formats, scripts en hoe de filmwereld in elkaar steekt. Ook krijg je praktische tips over hoe je jouw scenario's succesvol onder de aandacht brengt bij agenten en producers.
 


Scenes opzettenWeet je hoe een achtergrond of decor de perceptie en verwachtingen van het publiek kan beïnvloeden? Onze cursus leert je hoe je de juiste achtergrond kiest voor jouw meesterwerk.
FormatsWist je dat scenario's zeer nauwkeurig moeten worden uitgewerkt? In onze cursus leer je hoe je jouw werk op een professionele manier presenteert. Veel scenario's worden afgewezen omdat ze niet in het juiste formaat worden aangeleverd. De cursus Scenarioschrijver leert je hoe je dit voorkomt.
MarketingAls je kans wilt maken op een vertoning van jouw werk dan heb je kennis nodig van de manier waarop de film- en tv-industrie werkt. Deze cursus leert je alles over het zoeken van de juiste personen, hoe je deze personen benadert en hoe je deze mensen overtuigt van de kwaliteit van jouw werk.


De cursus wordt afgerond met 10 boeiende lessen over ondernemen en het starten van een eigen bedrijf.  Ook wanneer je geen eigen bedrijf wilt starten, leer je zaken die jouw kennis, inzicht en visie op ondernemen vergroten.
Aanleveren van scenario'sBij de cursus ontvang je tips van insiders waarmee je in staat bent om jouw scenario in het juiste formaat op te stellen zodat het geschikt is om op te sturen naar alle productiebedrijven. Ook leer je hoe je jouw scripts op een overzichtelijke manier archiveert.
Je staat er niet alleen voorJe kunt gebruik maken van de tips en adviezen van jouw persoonlijke docent. Dit is een specialist in het schrijven van scenario's. Op een vriendelijke, persoonlijke manier word je begeleid op de reis naar jouw toekomst als professioneel scenarioschrijver. Je neemt de tijd en moeite om te investeren in jouw toekomst, wij doen dit ook. We zullen er alles aan doen om jouw missie te laten slagen!
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur:De opleiding Scenario Schrijver duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf669,00 euro

Bijzonderheden

Succesvol naar een eigen bedrijf,Gratis ondernemerscoach,Studeer in jouw eigen tempo

Algemene informatie over de cursusEen rijke geest en vlotte pen? Volg de Scenarioschrijver opleidingNo Time to Die, Joker, Breaking Bad: een goede film of serie laat je alles om je heen vergeten. Wil jij leren hoe je een ijzersterk script schrijft? Inclusief spanningsboog, opbouw van hoofdpersonages en gelaagdheid in het verhaal? In de cursus Scenarioschrijver leer je hoe je een aansprekend en verrassend scenario schrijft.


De Scenarioschrijver opleiding leert je hoe je jouw creatieve ideeën voor een verhaal omzet in een professioneel script.


Wat onderscheidt een goede, geloofwaardige verhaallijn van een cliché verhaal? Hoe zorg je voor een spanningsboog? En hoe schrijf je een spannende dialoog? Dit en meer leer je in de cursus Scenarioschrijver van NHA.
 


Leer creatief schrijven in de Scenarioschrijver opleidingAls scenarioschrijver schrijf je verhalen voor films, comedy’s, documentaires en (tv-)series. Scenarioschrijven vereist discipline, doorzettingsvermogen en een creatieve, vlotte pen. Specifieke voorkennis om te leren scenarioschrijven? Mag, maar dit is niet noodzakelijk.
  


Breng jouw karakters tot levenIn de Scenarioschrijver opleiding verdiep je je in de verschillende genres en leer je wat de kenmerken van deze genres zijn. Je creëert karakters en gaat aan de slag met het finetunen van jouw eigen verhaal. Je leert hoe je inspiratie opdoet en hoe je deze inspiratie omzet in een krachtig verhaal. Wie weet ontdek je een geweldig scenario in jouw eigen vriendenkring of familie.


In de opleiding Sceanrioschrijver komen ook streamingsdiensten zoals Netflix, Disney+, Videoland en Prime Video aan bod. Ook ga je praktisch aan de slag met het schrijven van jouw eigen Netflix format. 
 


Schrijf pakkende dialogen in de Scenarioschrijver opleidingEen pakkende dialoog schrijven is meer dan twee personages die met elkaar praten. In de Scenarioschrijver opleiding krijg je tips over hoe je veelvoorkomende valkuilen vermijdt en hoe je originele invalshoeken kiest.


Ervaren scenarioschrijvers begeleiden je bij het schrijfproces. Na de cursus Scenarioschrijven weet je hoe je inspeelt op de verwachtingen van de doelgroep én hoe je tegelijkertijd op een aangename manier verrast.
 


Bouw je eigen netwerk opWil je voet aan de grond krijgen in de wereld van scenarioschrijvers? In de opleiding Scenarioschrijver leer je hoe je het juiste netwerk opbouwt en in contact komt met mensen in de wereld van film en tv.


Ook bevat de cursus Scenarioschrijven 10 lessen over het starten van een eigen bedrijf. Zo leer je succesvol scenario’s verkopen als ondernemer. De droom van menig creatieve schrijver is binnen handbereik.


Schrijf jij de volgende succesvolle Netflix serie? Wek jouw unieke verhaalideeën tot leven en ga zelf aan de slag als scenarioschrijver.


 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png? [klik hier voor het telefoonnummer]''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2e656 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren