Home » cursus Rouwverwerking

Opleiding: cursus Rouwverwerking

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Rouwverwerking


Tijdens de cursus Rouwverwerking komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • verlies;
  • factoren die meespelen bij verlies;
  • gebieden waar verlies in doorwerkt;
  • rouwen;
  • hechting;
  • emoties;
  • de omgeving;
  • verstoorde rouw;
  • krachtbronnen;
  • leren leven mét verlies.
Met de kennis die je opdoet tijdens deze rouwverwerking opleiding ontdek je wat het rouwproces precies inhoudt. Je krijgt veel praktische handvatten om met verlies in je leven om te gaan.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De cursus Rouwverwerking duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf467.10euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusLeer omgaan met verlies met behulp van de Cursus Rouwverwerking


Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verliezen. Dit kan het verlies van een dierbare zijn maar ook een scheiding of het verlies van een huisdier. Hoe ga je om met zo’n ingrijpend verlies? De opleiding Rouwverwerking biedt een goede houvast gedurende het rouwproces.


Bij rouw wordt al snel gedacht aan overlijden. Toch zijn er veel meer verliezen die rouw met zich meebrengen.


Verliezen waarbij rouw komt kijken zijn bijvoorbeeld het verlies van een relatie (echtscheiding, emigratie of het verbreken van contact) of het verlies van gezondheid (psychisch, lichamelijk, ongeval met blijvend letsel, chronische of progressieve aandoening). Maar ook onzichtbare of levende verliezen (ongewenste kinderloosheid, alleenstaand, abortus of een droom die niet uitkomt) of verlies van bestaanszekerheid (ontslag, faillissement, et cetera).


Iedereen komt op een bepaald moment in zijn leven verlies tegen. De cursus rouwverwerking helpt jou hiermee om te gaan.
 


Omgaan met verliesDe cursus rouwverwerking kan door iedereen gevolgd worden. De cursus is bijzonder geschikt wanneer jij wilt leren omgaan met verlies.


De cursus is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig, om met deze cursus te kunnen starten.
 


Inzicht in het rouwproces met een opleiding RouwverwerkingRouwen is onderdeel van het proces wanneer je te maken krijgt met verlies. Tijdens de rouwverwerking opleiding maak je kennis met verschillende vormen van verlies. Ook krijg je zicht op de verliezen in jouw eigen leven en de impact hiervan.


Je ontdekt hoe het rouwproces verloopt en de verschillen van rouwen tussen mannen, vrouwen en kinderen. Ook leer je welke emoties er komen kijken bij verlies en hoe je met heftige emoties kunt omgaan.


Daarnaast leer je tijdens de opleiding rouwverwerking wat jou kan helpen in het rouwproces. Je leert wat veerkracht is en hoe je die kunt vergroten. Het rouwproces kost veel energie terwijl het leven gewoon doorgaat. De cursus wordt daarom afgesloten met het onderwerp: leren leven mét verlies.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2c196 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren