Home » Barbier

Opleiding: Barbier

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Barbier


Tijdens de opleiding Barbier opleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

Huid en haar[/li]De opbouw en technische aspecten van het haar worden besproken. Ook komen diverse huidtypen aan bod.

Huid- en haaraandoeningen[/li]Zowel veelvoorkomende als minder voorkomende huid- en haaraandoeningen worden besproken.

Klassieke herencoupes[/li]Je leert welke producten en materialen nodig zijn voor het vervaardigen van klassieke herencoupes.

Scheertechnieken en baardverzorging[/li]Je leert alles over scheertechnieken en de producten en materialen je dient te gebruiken voor optimale baardverzorging.

Massage technieken[/li]Massagetechnieken zoals hoofdhuidmassage, wrijfmassage, kneedmassage, klopmassage, strijkmassage en trilmassage komen aan bod.

Faden en effileren[/li]Je leert de kenmerken en technieken van het faden kennen. Hierbij komt het effileren aan bod.

Föhnen van herencoupes[/li]Tenslotte leer je diverse föhntechnieken en de volgorde van föhnen.


 


Schriftelijke lessen en videolessenAlle lessen hebben dezelfde opbouw. Na een korte inleiding ga je telkens aan de slag met de lesstof. De volgorde is duidelijk en je weet precies wat je te doen staat. Tussentijds maak je praktijkopdrachten en huiswerkopgaven, kun je vragen stellen aan onze docent en maak je in de online module oefenopgaven. De online leermodules en videolessen van de extra online leeromgeving blijven twee jaar beschikbaar, dus je kunt de opleiding in een snel tempo, maar ook in een rustig tempo doorlopen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Barbier uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Barbier, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


  • de studiehandleiding doornemen;
  • lessen bestuderen;
  • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
  • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
  • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
  • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
  • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
  • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
  • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 


Studieduur3 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 299.00 euro

Algemene informatie over de cursusKlassieke herencoupes creëren?
Volg de Barbier opleidingHet eeuwenoude barbiersvak is de laatste jaren razend populair. Met de cursus Barbier leer jij de fijne kneepjes van dit prachtige vak. Pompadour, flat top of executive contour. Al deze haarcoupes creëer jij probleemloos na afronding van de opleiding.


Het grootste verschil tussen een kapper en een barbier? Als barbier werk je voornamelijk met mannenharen. Tijdens de Barbier opleiding leer je dan ook zowel hoofdhaar als gezichtshaar op de juiste manier vormen en onderhouden.
Een opleiding voor iedereenDe opleiding Barbier kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding is bijzonder geschikt wanneer jij het klassieke barbiersvak onder de knie wilt krijgen. Ook als jij het kappersvak al onder de knie hebt en je graag verder wilt specialiseren is deze opleiding echt iets voor jou.


De opleiding is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te kunnen starten.
Praktische handvatten met een Barbier opleidingAls barbier ben je een specialist in het knippen, verzorgen en scheren van snorren, baarden en haren. Tijdens de opleiding maak je de barbiertechnieken eigen aan de hand van duidelijke video’s en instructies.


De opleiding biedt veel praktische handvatten die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Kortom, na het volgen van de Barbier cursus beschik je over ruime kennis en vaardigheden om het barbiersvak te kunnen uitoefenen.  


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Dc492 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren