Home » opleiding Barbier

Opleiding: opleiding Barbier

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Barbier


Tijdens de opleiding Barbier opleiding komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

Huid en haar[/li]De opbouw en technische aspecten van het haar worden besproken. Ook komen diverse huidtypen aan bod.

Huid- en haaraandoeningen[/li]Zowel veelvoorkomende als minder voorkomende huid- en haaraandoeningen worden besproken.

Klassieke herencoupes[/li]Je leert welke producten en materialen nodig zijn voor het vervaardigen van klassieke herencoupes.

Scheertechnieken en baardverzorging[/li]Je leert alles over scheertechnieken en de producten en materialen die je dient te gebruiken voor optimale baardverzorging.

Massage technieken[/li]Massagetechnieken zoals hoofdhuidmassage, wrijfmassage, kneedmassage, klopmassage, strijkmassage en trilmassage komen aan bod.

Faden en effileren[/li]Je leert de kenmerken en technieken van het faden kennen. Hierbij komt het effileren aan bod.

Föhnen van herencoupes[/li]Tenslotte leer je diverse föhntechnieken en de volgorde van föhnen.


 


Schriftelijke lessen en videolessenAlle lessen hebben dezelfde opbouw. Na een korte inleiding ga je telkens aan de slag met de lesstof. De volgorde is duidelijk en je weet precies wat je te doen staat. Tussentijds maak je praktijkopdrachten en huiswerkopgaven. In de online module maak je de oefenopgaven én kun je vragen stellen aan je docent.


De online leermodules en videolessen van de extra online leeromgeving blijven twee jaar beschikbaar, dus je kunt de opleiding in een snel tempo, maar ook in een rustig tempo doorlopen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur3 maanden bij een normaal studietempo. Maar sneller of langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt je eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf359,00 euro

Bijzonderheden

Met begeleiding van vakdocent,Veel praktijkopdrachten,Leer in je eigen tempo

Algemene informatie over de cursusKlassieke herencoupes creëren?
Volg de Barbier opleidingHet eeuwenoude barbiersvak is de laatste jaren razend populair. Met de cursus Barbier leer jij de fijne kneepjes van dit prachtige vak. Pompadour, flat top of executive contour. Al deze haarcoupes creëer jij probleemloos na afronding van de opleiding.


Het grootste verschil tussen een kapper en een barbier? Als barbier werk je voornamelijk met mannen. Tijdens de Barbier opleiding leer je dan ook zowel hoofdhaar als gezichtshaar van mannen op de juiste manier te vormen en onderhouden.
Specialiseren in het kappersvakDe opleiding Barbier kan door iedereen worden gevolgd die ervaring heeft met haarknippen. De opleiding is bijzonder geschikt wanneer jij het klassieke barbiersvak onder de knie wilt krijgen. Ook als jij het kappersvak al onder de knie hebt en je graag verder wilt specialiseren is deze opleiding echt iets voor jou.


Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om te kunnen starten. Wel is het van belang dat jij ervaring hebt met haarknippen.
Praktische handvatten met een Barbier opleidingAls barbier ben je een specialist in het knippen, verzorgen en scheren van snorren, baarden en haren. Tijdens de opleiding maak je de barbiertechnieken eigen aan de hand van duidelijke video’s en instructies.


De opleiding biedt veel praktische handvatten die je meteen kunt toepassen in de praktijk. Kortom, na het volgen van de Barbier cursus beschik je over ruime kennis en vaardigheden om het barbiersvak te kunnen uitoefenen.  


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
27AaA Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren