Home » Encaustic Art

Opleiding: Encaustic Art

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Encaustic Art


Tijdens de cursus Encaustic Art komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • introductie en benodigdheden;
 • aan de slag met de basis;
 • kleurgebruik;
 • patronen en kaders;
 • presentatiemogelijkheden;
 • mini-hotplate;
 • landschappen;
 • werken met stof;
 • werken met tissues;
 • fantasiewerk.
Na afronding van de cursus Encaustic Art verras je jezelf en je vrienden en familie met prachtige creaties.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Zie studieduur

Duur van de cursusZo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt
Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Encaustic Art uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!
Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaalJe ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.
Persoonlijke begeleidingDankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Encaustic Art, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.
Direct contact met studiegenotenAlle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.
Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza


 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. Studieduur cursus Encaustic ArtDe cursus Encaustic Art duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf 249.00 euro

Algemene informatie over de cursusCursus Encaustic Art: leer schilderen met een Encaustic schildersijzer en wasblokjes


Schilderen met een strijkijzer, is dit een grap? Nee hoor! Sterker nog, het is een eeuwenoude techniek in een modern jasje. Tijdens de cursus Encaustic Art leer je hoe je prachtige creaties maakt met een Encaustic schildersijzer en wasblokjes.


Enkele honderden jaren voor Christus waren het de Egyptenaren die was verwarmden en het gesmolten goedje aanbrachten op hun sarcofagen. In de cursus Encaustic Art leer je hoe je de bijenwasverf kunt smelten op een kleine elektrische strijkbout en die was vervolgens kunt aanbrengen op een ondergrond.
Voor hobbyisten en kunstenaarsDe cursus Encaustic Art kan door iedereen gevolgd worden. Van jong tot oud. Om de cursus te kunnen volgen is geen ervaring met schilderen nodig. De techniek is voor beginners en gevorderden. De basis wordt zo uitgelegd dat jij je op je eigen manier en eigen niveau verder kan ontwikkelen.


De cursus is bijzonder geschikt voor hobbyisten die zich laten verwonderen door de vele mogelijkheden en combinaties met andere hobby’s en materialen. Maar ook voor kunstenaars die creativiteit vinden in eeuwenoude schilderkunst. Daarbij kunnen kinderen en ouderen veel voldoening halen uit deze bijzondere en creatieve manier van schilderen.


 

 


Praktische cursus; Encaustic ArtDe cursus Encaustic Art start bij de basis. Je leert het ijzer en de was samen gebruiken en begint met de basistechnieken. Je ontdekt technieken zoals smoothing, lifting, shuffling, wriggling en nog veel meer! Daarnaast leer je alles over kleurentheorie, het mixen van kleuren of ze juist gescheiden houden.


Ook het creëren van een prachtig landschap komt aan bod tijdens de cursus. Je leert bijvoorbeeld vier belangrijke horizonvormen.


Het lesmateriaal is voorzien van diverse instructievideo’s. Met behulp van de vele video’s leer je hoe je de technieken op de juiste manier toepast. Naast de theorie die je leert, ga je vooral ook veel zelf aan de slag. De cursus Encaustic Art is dan ook een leuke combinatie tussen theorie en praktijk!
Gratis materialenpakketOm aan de slag te kunnen met de cursus Encaustic Art, heb je natuurlijk wel materialen nodig. Je ontvangt daarom bij de cursus een gratis materialenpakket. Dit pakket bevat alle materialen die nodig zijn om een vliegende start te maken. Het pakket bevat een Encaustic schildersijzer, Encaustic Art papier, wasblokjes, een schraper en een instructieboekje.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
860d5 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2021 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren