Home » cursus Encaustic Art

Opleiding: cursus Encaustic Art

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Encaustic Art


Tijdens de cursus Encaustic Art komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • introductie en benodigdheden;
  • aan de slag met de basis;
  • kleurgebruik;
  • patronen en kaders;
  • presentatiemogelijkheden;
  • mini-hotplate;
  • landschappen;
  • werken met stof;
  • werken met tissues;
  • fantasiewerk.
Na afronding van de cursus Encaustic Art verras je jezelf en je vrienden en familie met prachtige creaties.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur cursus Encaustic ArtDe cursus Encaustic Art duurt 5 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf299,00 euro

Bijzonderheden

Met begeleiding van vakdocent,Incl. gratis materialenpakket,Met handige instructievideo's

Algemene informatie over de cursusCursus Encaustic Art: leer schilderen met een Encaustic schildersijzer en wasblokjes


Schilderen met een strijkijzer, is dit een grap? Nee hoor! Sterker nog, het is een eeuwenoude techniek in een modern jasje. Tijdens de cursus Encaustic Art leer je hoe je prachtige creaties maakt met een Encaustic schildersijzer en wasblokjes.


Enkele honderden jaren voor Christus waren het de Egyptenaren die was verwarmden en het gesmolten goedje aanbrachten op hun sarcofagen. In de cursus Encaustic Art leer je hoe je de bijenwasverf kunt smelten op een kleine elektrische strijkbout en die was vervolgens kunt aanbrengen op een ondergrond.
Voor hobbyisten en kunstenaarsDe cursus Encaustic Art kan door iedereen gevolgd worden. Van jong tot oud. Om de cursus te kunnen volgen is geen ervaring met schilderen nodig. De techniek is voor beginners en gevorderden. De basis wordt zo uitgelegd dat jij je op je eigen manier en eigen niveau verder kan ontwikkelen.


De cursus is bijzonder geschikt voor hobbyisten die zich laten verwonderen door de vele mogelijkheden en combinaties met andere hobby’s en materialen. Maar ook voor kunstenaars die creativiteit vinden in eeuwenoude schilderkunst. Daarbij kunnen kinderen en ouderen veel voldoening halen uit deze bijzondere en creatieve manier van schilderen.


 

 


Praktische cursus; Encaustic ArtDe cursus Encaustic Art start bij de basis. Je leert het ijzer en de was samen gebruiken en begint met de basistechnieken. Je ontdekt technieken zoals smoothing, lifting, shuffling, wriggling en nog veel meer! Daarnaast leer je alles over kleurentheorie, het mixen van kleuren of ze juist gescheiden houden.


Ook het creëren van een prachtig landschap komt aan bod tijdens de cursus. Je leert bijvoorbeeld vier belangrijke horizonvormen.


Het lesmateriaal is voorzien van diverse instructievideo’s. Met behulp van de vele video’s leer je hoe je de technieken op de juiste manier toepast. Naast de theorie die je leert, ga je vooral ook veel zelf aan de slag. De cursus Encaustic Art is dan ook een leuke combinatie tussen theorie en praktijk!
Gratis materialenpakketOm aan de slag te kunnen met de cursus Encaustic Art, heb je natuurlijk wel materialen nodig. Je ontvangt daarom bij de cursus een gratis materialenpakket. Dit pakket bevat alle materialen die nodig zijn om een vliegende start te maken. Het pakket bevat een Encaustic schildersijzer, Encaustic Art papier, wasblokjes, een schraper en een instructieboekje.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3fC6F Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren