Home » opleiding Jongerencoach

Opleiding: opleiding Jongerencoach

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Jongerencoach


De opleiding Jongerencoach bestaat uit twee hoofdonderdelen, namelijk Jongerencoach en Eigen Zaak Starten. De module Jongerencoach bestaat uit een viertal submodules.
CoachenTijdens deze module maak je kennis met het werkveld van de coach. Onderwerpen zoals het coachtraject, cognitieve psychologie, systeemdenken en attitudes van de coach komen aan bod.
Vaardigheden van de coachDeze module van de Jongerencoach opleiding vormt een uitbreiding op de informatie uit de eerste module. Er wordt dieper ingegaan op de vaardigheden van de coach. Je krijgt onder andere inzicht in de verschillende technieken die helpen om jongeren blijvend te motiveren.
Ontwikkeling en opvoedingAls jongerencoach is kennis over de ontwikkeling van jongeren natuurlijk onmisbaar. Tijdens deze module leer je daarom meer over psychologische en cognitieve ontwikkeling en over de theorieën rondom deze onderwerpen.
Coachen bij problemen in de ontwikkelingNiet ieder kind ontwikkelt zich volgens de gemiddelden. Als de ontwikkeling van een jongere bedreigd wordt door interne of externe factoren, heeft hij of zij optimale ondersteuning nodig. Tijdens deze module leer je daarom de mogelijke oorzaken van een afwijkende ontwikkeling kennen.


Je ontdekt wat gedragsproblemen zijn, hoe deze ontstaan en hoe je ermee om moet gaan. Ook factoren die de normale ontwikkeling kunnen beïnvloeden, zoals een echtscheiding of armoede, komen aan bod. Daarnaast worden ernstige bedreigingen van de ontwikkeling, zoals mishandeling nader toegelicht.
Eigen zaak startenTijdens het tweede hoofdonderdeel van de opleiding Jongerencoach ga je aan de slag met diverse onderwerpen die van belang zijn bij het starten én runnen van een eigen zaak. Onderwerpen zoals tariefberekeningen, ondernemingsvormen, administratie, marketing, websitepromotie, marktonderzoek en het ondernemingsplan komen aan bod.


Met behulp van de opleiding Jongerencoach bouw je meer theoretische kennis, zelfkennis én zelfvertrouwen op.
 

Korting voor NHA cursisten op eigen domeinnaam en webhostingMocht je voor, tijdens of na de opleiding een eigen bedrijf starten, dan hoort daar natuurlijk ook een website bij. Dankzij onze samenwerking met Mijndomein.nl kun je als cursist tegen een zeer aantrekkelijk tarief webruimte en een domeinnaam aanvragen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduurDe opleiding Jongerencoach duurt 9 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo. Zo is de studie perfect te combineren met een drukke baan en met jouw hobby's. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf569,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van ervaren docent,Met casussen uit de praktijk,Incl. gratis ondernemerscoach

Algemene informatie over de cursusJongeren op weg helpen? Volg de opleiding Jongerencoach


Wil jij leren hoe je jongeren optimaal begeleidt in hun ontwikkeling en hoe je jongeren stimuleert om hun talenten ten volle te benutten? Tijdens de Jongerencoach opleiding leer je al deze zaken én meer.


Als jongerencoach begeleid je ouders en jongeren. Je voorziet ze van professionele ondersteuning bij hun ontwikkeling en gedragsproblematiek. Met behulp van de opleiding Jongerencoach krijg je veel nieuwe inzichten, die je meteen kunt toepassen in de praktijk. 
Jongerencoach; opleiding in opvoeding en ontwikkelingDe opleiding Jongerencoach is bijzonder geschikt wanneer jij coaching vaardigheden wilt leren, kennis wilt opdoen over de ontwikkeling en opvoeding van jongeren of de ambitie hebt om een eigen praktijk te starten.


De cursus is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om met deze cursus te starten.
Begeleid jongeren én oudersTijdens de Jongerencoach opleiding ga je aan de slag met coaching in het algemeen en de ontwikkeling en opvoeding van jongeren. Tenslotte doe je kennis op over het starten van een eigen zaak. De duidelijke uitleg en praktijkgerichte lesstof met veel voorbeeldsituaties bieden diverse praktische handvatten die je meteen kunt toepassen in de praktijk.


Na afronding van de opleiding Jongerencoach kun jij ouders en jongeren maximaal begeleiden. Je herkent problemen in de ontwikkeling en weet hoe je invulling geeft aan een coachtraject. Ten slotte ben je in staat een eigen zaak te starten.
 

Nu bij inschrijving: GRATIS handboek[img] www.nha.nl/static/upload/Nederland/5%20Beroep/logo_icons/cover_in10stappen_SDP.png? [klik hier voor het telefoonnummer]''Succesvol jouw eigen bedrijf starten''

Ook wanneer je geen eigen bedrijf wil starten is het boeiend om je kennis, inzicht en visie op ondernemen hiermee te vergroten.


Inclusief 8 videolessen over coaching

De opleiding Jongerencoach bevat ook 8 uitgebreide videolessen. In de digitale leeromgeving kunnen deze worden gevolgd. Na elke les kun je aan de slag met gerichte oefeningen.
De onderwerpen van deze lessen zijn:

  • wat is coaching;
  • luisteren zonder oordelen;
  • LSD;
  • doelen stellen en motiveren;
  • omgaan met weerstand;
  • feedback geven en ontvangen;
  • gespreksopbouw;
  • evalueren en afsluiten.
Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
80B58 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren