Home » opleiding Werkvoorbereider

Opleiding: opleiding Werkvoorbereider

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Werkvoorbereider


Tijdens de opleiding Werkvoorbereider komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • functieprofiel van de werkvoorbereider;
 • de organisatie, bedrijfsprocessen en werkvoorbereiding;
 • projectvoorbereiding;
 • wet- en regelgeving en aanvullende eisen;
 • offertes;
 • project- en onderhoudsplan;
 • sociale en commerciële vaardigheden;
 • projectadministratie;
 • logistiek en inkoop;
 • productieproces en processtromen;
 • kwaliteit;
 • projectafronding.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduurDe opleiding Werkvoorbereider duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: e-mail.

Kosten van de cursus

Vanaf459,00 euro

Bijzonderheden

Begeleiding van vakdocenten,Praktijkgerichte opdrachten,Studeer in je eigen tempo

Algemene informatie over de cursusMet de Werkvoorbereider opleiding heb jij alle kennis in huis om projecten vlekkeloos te laten verlopen


De functie van werkvoorbereider is erg veelzijdig. Calculeren, tekenen, plannen, organiseren en nog veel meer kan tot jouw taken behoren. In de cursus Werkvoorbereider leer jij berekenen wat nodig is aan machines, materialen én mankracht om een product te maken. Je bent een onmisbare schakel in het proces!


De precieze invulling van je werk na de Werkvoorbereider opleiding is afhankelijk van het bedrijf of de branche waarin je actief bent.


Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de procesindustrie, bijvoorbeeld bij het ontwerpen of onderhouden van machines. Je dient dan offertes op te stellen, een netwerk op te bouwen en zorg te dragen dat de benodigde materialen en producten op tijd aanwezig zijn.


Met de Werkvoorbereider opleiding kun jij ook aan de slag in de bouw. Je bent dan betrokken bij de uitvoering van bouwprojecten. De gehele werkvoorbereiding, planning en begroting van projecten kunnen tot jouw taken behoren.
 


Werkvoorbereider opleiding voor elke brancheDe opleiding Werkvoorbereider kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding is bijzonder geschikt voor zowel startende als ervaren werkvoorbereiders voor alle branches zoals bouw, productie, installatie, onderhoud en procesindustrie.


De opleiding is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te kunnen starten.
Van basis tot de essentiële vaardighedenJe leert alles over het beroep werkvoorbereider in deze opleiding. Werkvoorbereider is een belangrijke functie voor het proces in een organisatie om producten of diensten conform klanteisen te leveren.


De cursus Werkvoorbereider start bij de basis. Je ontdekt bijvoorbeeld wat de rol van een werkvoorbereider precies is en welke taken bij de functie kunnen behoren. Vervolgens doe je kennis op over projectvoorbereiding. Je leert hoe je op eenvoudige wijze een begroting kunt maken op basis van directe en indirecte kosten. Ook doe je kennis op over wet- en regelgeving en aanvullende eisen.


Vervolgens leer je hoe je offertes opstelt én aanvraagt. Ook leer je hoe je een projectplan en onderhoudsplan kunt opstellen en werk je aan je sociale en commerciële vaardigheden. Tenslotte doe je kennis op over de nazorgfase tijdens deze cursus. Werkvoorbereider worden is meer dan alleen rekenen en tekenen.


Kortom, tijdens de Werkvoorbereider opleiding leer je alle essentiële vaardigheden en theorie om projecten in goede banen te leiden. 


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
3aD64 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren