Home » opleiding Juridisch Medewerker

Opleiding: opleiding Juridisch Medewerker

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Juridisch Medewerker


Tijdens de opleiding Juridisch Medewerker komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat uit vier modules, namelijk juridische vaardigheden, privaatrecht, bestuursrecht en arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4.




Juridische vaardigheden



In de eerste module van de opleiding Juridisch Medewerker maak je kennis met diverse juridische vaardigheden, die als basis dienen voor het vervolg van de cursus. Je leert bijvoorbeeld hoe je relevante wetsartikelen kunt vinden in jouw wettenbundel en hoe je wetsartikelen moet ontleden.


Ook het gebruiken van juridische literatuur en parlementaire stukken, dossierbeheer en dossiermanagement komen aan bod tijdens de cursus Juridisch Medewerker. In deze module ga je nog niet inhoudelijk in op een van de verschillende rechtsgebieden.




Privaatrecht



In de tweede module ga je inhoudelijk in op het privaatrecht. Je leert alle facetten van het privaatrecht kennen. Onderwerpen zoals personen- en familierecht, ondernemingsrecht, vermogensrecht, goederenrecht, verbintenissenrecht, erfrecht, burgerlijke rechtsvordering, faillissementsrecht, de notaris en het kadaster komen aan bod.




Bestuursrecht



Tijdens de derde module van de opleiding Juridisch Medewerker maak je kennis met het bestuursrecht. Onderwerpen zoals bevoegdheden van het openbaar bestuur, beschikkingen, handhaving van bestuursrecht, privaatrechtelijke instrumenten, klachten en aansprakelijkheid komen aan bod.




Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4



In de laatste module van de opleiding Juridisch Medewerker komen het arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht aan bod komt. Tijdens deze module leer je meer over: arbeidsovereenkomsten, arbeidsverhoudingen, arbeidsomstandigheden, ondernemingsraad, ontslagrecht en arbeidsongeschiktheid. Maar ook sociale wetgeving, sociale verzekeringen, beëindiging van dienstverband en arbeidsprocesrecht komen aan bod.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus





Studieduur









12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.





Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf969,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot €1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Leer hoe je juridische vraagstukken oplost met de opleiding Juridisch Medewerker


Kom jij geregeld in aanraking met juridische vraagstukken, wil je jouw juridische kennis opfrissen of jouw CV een boost geven? Dan is de opleiding Juridisch Medewerker de opleiding die je zoekt.


In veel bedrijven en instellingen is behoefte aan juridische kennis. Met behulp van de opleiding Juridisch Medewerker doe je kennis op over het privaatrecht, bestuursrecht, arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht.




Opleiding Juridisch Medewerker; start bij de basis



De opleiding Juridisch Medewerker kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding start bij de basis en is bijzonder geschikt wanneer jij juridische vraagstukken wilt kunnen oplossen.


Een juridisch medewerker kan bijvoorbeeld werkzaam zijn bij een advocatenkantoor, rechtbank of gemeente. Maar ook in het bedrijfsleven is er veel vraag naar juridisch medewerkers. Na een opleiding Juridisch Medewerker kun jij bijvoorbeeld het management adviseren over juridische vraagstukken die in een onderneming spelen.




Essentiële juridische vaardigheden



Na afronding van de cursus Juridisch Medewerker beschik je over verschillende essentiële juridische vaardigheden, die nodig zijn om wetten en jurisprudentie te vinden en deze vervolgens juist te interpreteren en toe te passen. Daarnaast doe je uitgebreide kennis op over het Nederlandse recht, specifiek op de (hoofd)gebieden privaatrecht, bestuursrecht en arbeidsrecht.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
70C4C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren