Home » opleiding Medisch Secretaresse

Opleiding: opleiding Medisch Secretaresse

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Medisch Secretaresse


De opleiding Medisch Secretaresse bestaat uit verschillende onderdelen:
Secretariële vaardighedenDeze module maakt je meester in essentiële vaardigheden voor een drukke baan: efficiënt afspraken en telefoontjes beheren, boodschappen aannemen en werkzaamheden vlekkeloos organiseren.
Medische correspondentieZowel de algemene correspondentie als de medische correspondentie zoals brieven van diverse specialisten en verslagen van onderzoeken komen in dit onderdeel aan bod. De gegevens van de arts, meestal een specialist, worden vaak in dictaatvorm aangeleverd. Het dictaat leer je uitwerken tot een medisch inhoudelijk correcte brief. In deze lessen oefen je met het uitwerken van diverse brieven.
Medische administratieDit onderdeel behandelt de meestvoorkomende administratieve processen in een artsenpraktijk en ziekenhuis. Denk hierbij aan de organisatie van de administratie, de routing en inschrijving van patiënten. Maar ook het medisch (elektronisch) dossier en archivering, de privacy en persoonsregistratie komen aan bod.


Ook krijg je zicht op de activiteiten en verrichtingen van een ziekenhuis en medisch specialist die voortvloeien uit de zorgvraag waarmee een patiënt de specialist in het ziekenhuis consulteert, de Diagnose Behandel Combinatie. Daarnaast doe je kennis op van diverse geautomatiseerde systemen die gebruikt worden in de gezondheidszorg. Je maakt kennis met diverse wet- en regelgevingen en klachtenafhandeling. Ook het geven van voorlichting aan een patiënt komt aan bod.
Medische terminologieIn het onderdeel medische terminologie leer je de vaktermen en uitdrukkingen uit de medische wereld kennen. Met de kennis die je opdoet, begrijp je zaken sneller en communiceer je gemakkelijker en professioneler. Dankzij de bijgeleverde luisteroefeningen krijg je ook de uitspraak van lastig termen spelenderwijs onder de knie.


Dit onderdeel bevat ook een uitgebreide woordenboekfunctie waardoor je termen achteraf snel kunt opzoeken. Verder leer je in dit onderdeel over de bouw en het functioneren van het menselijk lichaam en wordt er aandacht besteed aan pathologie (ziekteleer). Heb je het diploma Medische Terminologie in je bezit, dan kun je in aanmerking komen voor vrijstelling voor dit onderdeel.
Organisatie van de gezondheidszorgJe leert in dit onderdeel over de verschillende instanties en de verschillende mogelijkheden voor zorgverlening zoals dit mogelijk gemaakt wordt door de overheid. Met het diploma Medisch Secretaresse van NHA op zak bewijs je over alle benodigde vakkennis te beschikken die nodig is om als medisch secretaresse aan de slag te gaan!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De opleiding Medisch Secretaresse duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo. 


Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf819,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusArtsen en patiënten ondersteunen? Volg de opleiding Medisch Secretaresse


Wil jij je in slechts 12 maanden tijd volledig voorbereiden op een baan als secretaresse in een ziekenhuis, op de polikliniek of bij een huisartsenpraktijk? Dat kan met de opleiding Medisch Secretaresse van NHA. In deze verantwoordelijke functie ben jij de schakel tussen zorgvragers en artsen. Zet nu de eerste stap en schrijf je in voor de cursus!
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles. 
 


Veel behoefte aan medisch secretaressesOp veel plekken is er behoefte aan goed opgeleide medische secretaresses. Als medisch secretaresse kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een huisartsenpost of in een verpleeghuis. Ook op de polikliniek of op een verpleegafdeling in een ziekenhuis of universitair medisch centrum werken medisch secretaresses. Daarnaast kun je ook aan de slag bij een particuliere kliniek.


De opleiding Medisch Secretaresse bereidt je voor op een verantwoordelijke en representatieve functie. Als secretaresse of baliemedewerker op een medisch secretariaat ben jij namelijk het eerste aanspreekpunt voor patiënten en cliënten. Je vormt de schakel tussen de zorgvragers en de artsen. Voor artsen en therapeuten ben jij de administratieve steun en toeverlaat. 
Opleiding Medisch Secretaresse – voor echte duizendpotenEen medisch-administratieve medewerker is een echte duizendpoot. Als medisch secretaresse zorg jij er bijvoorbeeld voor dat meneer Janssen een follow-up afspraak krijgt met de uroloog. Ook beheer jij de binnenkomende mail en zorg jij ervoor dat deze bij de juiste specialisten en basisartsen terechtkomt.


Daarnaast verzorg je de patiëntenadministratie en zorg jij ervoor dat deze er tiptop uitziet. In de opleiding Medisch Secretaresse leer jij de vaardigheden die je nodig hebt om dit beroep optimaal te kunnen uitoefenen. 
Breid je medische kennis uitEen medisch geschoolde secretaresse moet niet alleen netjes en accuraat zijn, maar beschikt uiteraard ook over de nodige medische kennis. Dit komt uitgebreid aan bod in de opleiding Medisch Secretaresse. In de opleiding maak je kennis met termen uit de medische wereld zoals aneurysma en mitose. En jij weet straks precies wat de arts met "in dubio abstine" bedoelt.


Na de opleiding Medisch Secretaresse weet je ook hoe je termen als hyperparathyreoïdie uitspreekt zonder te struikelen. Zo ben jij in staat om de internist zelfverzekerd vragen te stellen. Daarnaast leer je in de opleiding hoe je diagnose-behandelcombinaties (dbc's) verwerkt.Toekomst als medisch secretaresse
In een opleiding Medisch Secretaresse ontdek jij precies hoe gezondheidsorganisaties werken zodat jij goed voorbereid bent op de praktijk. De opleiding combineert accuraat denken en handelen met gedegen medische kennis. Schrijf je in voor de opleiding Medisch Secretaresse en werk toe naar een mooie toekomst in de medische wereld!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
86Db1 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren