Home » opleiding Preventiemedewerker

Opleiding: opleiding Preventiemedewerker

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma cursus Preventiemedewerker


Tijdens de cursus Preventiemedewerker komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

  • Arbowet- en regelgeving;
  • Functieprofiel van de preventiemedewerker;
  • RI&E en Plan van Aanpak;
  • Taak Risico Analyse (TRA) en Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA);
  • Werken met collega’s en derden;
  • De praktijk voor en na een arbeidsongeval;
  • Risico’s;
  • Beheersmaatregelen;
  • Communicatie, observatie en inspectie.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Preventiemedewerker staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf299,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVolg de cursus Preventiemedewerker en draag zorg voor de dagelijkse veiligheid en gezondheid binnen je organisatie


Als preventiemedewerker werk je actief aan het bevorderen van de veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Tijdens de opleiding Preventiemedewerker doe je alle kennis op die nodig is, om goed te kunnen functioneren in deze belangrijke functie. 


Wist je dat in Nederland iedere werkgever, met minimaal 25 werknemers in dienst, verplicht is om ten minste één preventiemedewerker aan te stellen? Het volgen van de cursus Preventiemedewerker, vergroot jouw kans op het verkrijgen van een dergelijke functie.


Van het opstellen van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) met Plan van Aanpak tot het adviseren van je leidinggevende over arbeidsveiligheid, arbeidsrisico’s en maatregelen, je kan het allemaal na afronding van deze opleiding Preventiemedewerker.
  


Cursus voor iedereenDe cursus Preventiemedewerker kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding is bijzonder geschikt wanneer jij je wil ontwikkelen tot preventiemedewerker. Maar ook wanneer jij jouw kennis met betrekking tot arbozorg wil opfrissen, is deze opleiding geschikt.


De opleiding is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig voor het volgen van deze opleiding. Preventiemedewerker worden kan iedereen!
  


Opleiding Preventiemedewerker; van wetgeving tot een Plan van AanpakJij leert alles over het beroep Preventiemedewerker tijdens deze cursus. Preventiemedewerkers ondersteunen werkgevers en collega’s, als interne deskundige, om hen dagelijks een veilige en gezonde werkomgeving te bieden.


Tijdens de cursus Preventiemedewerker doe je kennis op over relevante wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Daarnaast leer je hoe je een RI&E en Plan van Aanpak opstelt. Ook het eenvoudig opstellen van een Taak Risico Analyse (TRA) en Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA) komen aan bod.


Tevens komen onderwerpen zoals gevaarlijke stoffen, de arbeidshygiënische strategie, collectieve maatregelen, adviesvaardigheden én meer aan bod tijdens de opleiding.


Naast de uitdagende taken van een preventiemedewerker is het ook een zeer waardevolle functie. Je werkt nauw samen met het management, medewerkers en diverse deskundigen. Als preventiemedewerker voel je de noodzaak om arbeidsongevallen te voorkomen en ziekteverzuim tot een minimum te beperken.


Na afronding van de cursus Preventiemedewerker kun jij de opgedane kennis succesvol implementeren en vertalen naar je eigen bedrijfssituatie.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
14Be6 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren