Home » opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Opleiding: opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Praktijkdiploma Boekhouden (PDB)De PDB opleiding is samengesteld aan de hand van de nieuwste exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit houdt in dat de stof die je bestudeert ook gevraagd wordt op het examen. De cursus bestaat uit de volgende 3 modules:
Bedrijfsadministratie (niveau 4)Je leert in deze module berekeningen maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. Ook leer je overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening of een kolommenbalans.
Kostencalculatie (niveau 4)Hoe staat het bedrijfsresultaat ervoor? Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich deze tot de verkoopprijs? In deze module leer je antwoord te geven op deze vragen. Je leert hoe je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe je het resultaat van productie en verkoop berekent. Je krijgt inzicht in resultaten en presentatiemethoden.
Financiering (niveau 4)Je leert o.a. over de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Na het volgen van deze module kun je betrekkingen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen.

Het officieel erkende PDB-diploma wordt veel gevraagd in personeelsadvertenties. Dankzij deze goed te volgen cursus op mbo-4 niveau, toon je aan over de juiste kennis te beschikken en wordt de kans op een leuke baan als administratief medewerker of (toekomstig) financieel-administrateur extra groot.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De studieduur van de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) is 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf339,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusPraktijkdiploma Boekhouden (PDB) : onmisbaar bij een administratieve baan 


Heb je gevoel voor cijfers en wil je daar je werk van maken? Of heb je al een administratieve functie en wil je daarin doorgroeien? De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden stoomt je klaar voor een veelgevraagd diploma.


Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles. 
 


Professionele Praktijkdiploma Boekhouden opleidingBoekhouden is van essentieel belang voor elk bedrijf. Als boekhouder ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van alle financiële transacties, zoals inkomsten, uitgaven, ontvangsten en betalingen. Het is een verantwoordelijke en gevarieerde baan die je een goed inzicht geeft in de financiële gezondheid van een bedrijf. Vanwege dit inzicht word je vaak beschouwd als een vertrouwenspersoon van de directie.


De lesstof van deze compacte opleiding is gebaseerd op de exameneisen van de Nederlandse Associatie voor Examinering en bestaat uit drie modules:

  • bedrijfsadministratie;
  • kostencalculatie;
  • financiering. 
Je leert onder meer grootboekrekeningen maken, kostprijsberekeningen en kolommenbalansen. In de PDB opleiding krijg je inzicht in resultaten en presentatiemethoden en je maakt kennis met verschillende ondernemingsvormen.


VooropleidingJe hebt geen specifieke vooropleiding nodig voor de PDB opleiding. Maar het is wel handig als je al wat basiskennis hebt van boekhouden. Bijvoorbeeld met de opleiding Basiskennis Boekhouden.


 


Verder leren?Heb je na deze opleiding de smaak te pakken? Het officieel erkende Praktijkdiploma Boekhouden is een goede basis voor de cursus MBA.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A39e8 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren