Home » opleiding Expediteur

Opleiding: opleiding Expediteur

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma opleiding Expediteur


Tijdens de opleiding Expediteur komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • introductie en vervoersstromen;
 • vervoersmodaliteiten;
 • infrastructuur;
 • documenten in de logistiek;
 • wegvervoer;
 • lading zekeren;
 • transportplanning;
 • calculatie;
 • incoterms, vervoersrecht en transportverzekering;
 • douane;
 • export.
 


Gratis proeflesTwijfel je nog over de Expediteur opleiding? Schrijf je dan in voor de gratis proefles. Hier leer je meer over de opbouw van de cursus. Bekijk ook alvast de oefen- en huiswerkopgaven en ontdek over welke onderwerpen jij meer komt te weten in de eerste les van de opleiding Expediteur!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Expediteur staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf599,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusOptimaal functioneren als transportbemiddelaar? Volg de opleiding Expediteur


Als expediteur ben jij de organisator van het verzenden van goederen via weg, zee, rivieren, lucht en spoor. Het vak omvat dus veel meer dan alleen het vervoer van goederen van A naar B over de weg. Als expediteur moet je beschikken over gespecialiseerde kennis en deskundigheid om alles in goede banen te kunnen leiden. Die kennis doe je op met de Expediteur opleiding van NHA!


Als expediteur ben jij het tussenstation tussen de verzender van de goederen en de transporteur. Een onmisbare schakel in het proces. Tijdens de opleiding Expediteur vergroot je jouw kennis en ben je op de hoogte van alle vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren als expediteur.


Doe nieuwe kennis op óf fris je kennis op. Van transportplanning en calculatie tot douaneregelingen, export en transportverzekering, al deze onderwerpen én meer komen uitgebreid aan bod tijdens de opleiding Expediteur.


 


Word expediteur; Opleiding voor iedereenDe opleiding Expediteur kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding is bijzonder geschikt voor iedereen die meer wil leren op het gebied van transportbemiddeling.


De opleiding is laagdrempelig en start bij de basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te kunnen starten met de opleiding. Expediteur worden ligt binnen handbereik.


 


Van vervoer tot administratieTijdens de opleiding leer je alles over het beroep expediteur. De opleiding start met een korte introductie. Vervolgens leer je meer over onder andere vervoerstromen en infrastructuur. De Expediteur opleiding voert je geleidelijk mee door de theorie waardoor jij de nodige kennis snel onder knie hebt.


Naast het vervoer zorg je als expediteur ook voor de afhandeling van diverse administratieve formaliteiten. Deze formaliteiten zijn bijvoorbeeld het aanvragen van vergunningen, prijsaanvragen, het boeken van ladingen bij rederijen, het vervullen van eventuele douaneformaliteiten, de coördinatie tussen alle betrokken partijen en meer. Al deze zaken komen uitgebreid aan bod tijdens de opleiding. Als expediteur heb jij een diverse baan!


Kortom, tijdens de opleiding Expediteur komen alle elementen aan bod, die van belang zijn voor de verantwoordelijke functie van expediteur. Je hebt na afronding van de opleiding alle kennis in huis die nodig is om het vervoer van middelen in goede banen te kunnen leiden.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
71347 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren