Home » Sport - Conditietrainer Voetbal Plus

Opleiding: Sport - Conditietrainer Voetbal Plus

Bij: Start2Move

Inhoud van de cursus

Tijdens de cursus Conditietrainer Voetbal Plus komen diverse onderwerpen aan bod, waaronder:

Workload Management
Aan de hand van subjectieve (o.a. Ervaren Mate van Vermoeidheid) en objectieve data (o.a. aantal acceleraties, high intensity sprints, A/C ratio, interne versus externe load) leer je de trainingsbelasting beter te monitoren aansluitend bij de individuele behoefte van de speler. Dit leidt niet alleen tot een betere performance, maar ook tot blessurereductie. Hierbij is er in het bijzonder aandacht voor de macro- en microperiodisering op basis van de individuele belastbaarheid en het trainingsprogramma van het team.

Testen en Trainen van agility
Hoe kan je niet alleen de acceleratie, maar ook de deceleratie en wendbaarheid testen en trainen op basis van een externe, visuele prikkel? Dat is één van de vragen waar we niet alleen in de theorie, maar ook in de praktijk mee aan de slag gaan. Aan het eind van de cursus heb je bovendien een groot scala aan nieuwe agility oefeningen in je rugzak waar jouw spelers op een leuke manier mee aan de slag kunnen gaan.

Krachttraining voor voetballers
We trappen af met een stuk theorie, waarin we onder andere dieper ingaan op de belangrijke rol die onze hersenen spelen bij het leveren van kracht. Aan de hand van een praktische casus gaan we ook zelf aan de slag met het opstellen en verzorgen van een specifiek krachttrainingsprogramma. We gaan bovendien aan de slag met Velocity Based Training. Een innovatieve manier van trainen waarbij niet het aantal herhalingen of aantal kilo’s, maar de snelheid centraal staat.

Motorische ontwikkeling binnen het jeugdvoetbal
Op welke leeftijd kan ik starten met krachttraining? Welke oefeningen mag ik wel/niet doen met mijn spelers? Wat doe ik met spelers die in de groeispurt zitten? Kan ik al beginnen met testen en meten? Zo ja, welke testen zijn geschikt?
Aan de hand van bestaande modellen (o.a. LTAD model en ASM) en de laatste wetenschappelijke onderzoeken gaan we kijken naar de “windows of opportunities” voor de verschillende leeftijdsfasen. Uiteraard gaan we ook dit thema vertalen maar het veld aan de hand van enkele praktijkcasussen.

(sport)Voeding voor voetballers
Om te komen tot een topprestatie is niet alleen de juiste training, maar ook de juiste (sport)voeding van essentieel belang. Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste principes van gezonde (sport)voeding voorafgaand, tijdens en na afloop van een training of wedstrijd. Bovendien staan we kort stil bij gewichtsmonitoring en de juiste voeding voor spieropbouw en herstel.

De onderwerpen die aan bod zijn gekomen tijdens de cursus Conditietrainer Voetbal (o.a. testen meten, blessurepreventie, core-stability, krachttraining, relevante energiesystemen, snelheidsvormen etc.), zullen in hoog tempo worden herhaald en verder worden uitgediept. Ter voorbereiding is het raadzaam om de behandelde stof nog eens goed door te nemen en/of deel te nemen aan het gratis webinar “Conditietrainer Voetbal (refresh)”. Deze zal medio oktober gratis worden aangeboden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Om deel te kunnen nemen aan deze cursus is een vooropleiding vereist: de cursus Conditietrainer Voetbal (basis) of een minimaal vergelijkbare opleiding. Twijfel je of jouw vooropleiding voldoende is? Neem vrijblijvend contact op met de docent Jelmer Siemons ( [stuur een e-mail]). Hij kan je van A tot Z informeren over deze nieuwe cursus, de instroomeisen en/of de kansen om in het (prof)voetbal aan de slag te gaan.

Duur van de cursus

2 lesdagen

Kosten van de cursus

€ 395,-

Bijzonderheden

Lestijden
De cursus bestaat uit twee lesdagen waarin er een combinatie plaatsvindt tussen theorie en praktijk. Bekijk de cursusdata voor de juiste tijden. Deelname aan de praktijk is niet verplicht maar wel wenselijk en natuurlijk erg leuk. Uiteraard houden we rekening met eventuele blessures of beperkte belastbaarheid.

Bij 100% deelname krijg je na afloop van de cursus het certificaat Conditietrainer Voetbal Plus en ontvang je 7 KNVB licentiepunten.

Plaatsen / leslocaties

Houten, Zwolle

Algemene informatie over de cursus

Deze door de KNVB erkende cursus is onder andere geschikt voor voetbaltrainers, verzorgers, fysieke trainers en fysiotherapeuten die op zoek zijn naar verdiepende kennis, praktische tips, innovatieve tools (o.a. Ledsreact Pro, Smartclips, Smartgoals, Johan Sports en Flex) en inspiratie om leuke uitdagende trainingen te kunnen verzorgen voor zowel het team als individu. De cursus richt zich met name op trainers die werkzaam willen zijn op hoger amateur- of professioneel niveau.

Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
A64fB Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren