Home » cursus Basiskennis Boekhouden (BKB)

Opleiding: cursus Basiskennis Boekhouden (BKB)

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Basiskennis Boekhouden (BKB)


De cursus Boekhouden (BKB) is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is dus volledig up-to-date en de examenstof wordt compleet behandeld zodat jij uitstekend bent voorbereid op het examen.


De volgende onderwerpen zijn onder andere opgenomen:

 • inventaris;
 • balans;
 • dagboeken;
 • journaalposten;
 • grootboek;
 • kolommenbalans;
 • mutatielijsten;
 • administratie van duurzame produktiemiddelen, enz.
Deze onderwerpen  brengen jou de basiskennis van het boekhouden bij. Kennis waar je veel mee kunt, dat blijkt als je ermee bezig bent. NHA ontwikkelde een van de beste cursussen Basiskennis Boekhouden van Nederland.
 


Combinatie cursus boekhouden of doorstromen? Bij NHA helpen we je graag verder, dus we geven je een paar mogelijkheden rondom de cursus Boekhouden. Zo kun je bijvoorbeeld de voordelige combinatiecursus Financial Assistant volgen. Hierin wordt BKB gecombineerd met BKC (Basiskennis Calculatie). 


Wil je juist dieper op het onderdeel boekhouden ingaan? Dan kun je na de cursus Boekhouden de vervolgcursus Praktijkdiploma Boekhouden volgen. Hiermee vergroot je je kennis op het gebied van administratieve processen en boekhouden nog verder. 
 


Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact OnlineIn de combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online leer je enkelvoudige journaalposten maken voor een eenmanszaak en voor een bv. Ook leer je voorafgaande journaalposten te verwerken in een saldibalans en het samenstellen van boekhoudkundige modellen.


Daarnaast maak je uitgebreid kennis met het programma Exact Online in de module Computerboekhouden met Exact Online. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Inventaris
 • Balans
 • Dagboeken
 • Journaalposten
 • Grootboek
 • Kolommenbalans
 • Mutatielijsten
 • administratie van duurzame productiemiddelen

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de cursus Boekhouden staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo met de cursus boekhouden van NHA.
Combinatiecursus Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact OnlineVoor de combinatie opleiding Basiskennis Boekhouden + Computerboekhouden met Exact Online staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo met de cursus boekhouden van NHA.
 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf149,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusCursus Basiskennis Boekhouden: snel de basis onder de knie


Wil jij graag aan de slag als boekhouder? Wil je de basis van het boekhouden onder de knie krijgen? Met de cursus Boekhouden van NHA leer jij al in slechts 4 maanden hoe je de meest relevante boekhoudkundige werkzaamheden uitvoert en het overzicht bewaart! Want een correcte omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf van levensbelang. Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles


 


Ga praktisch aan de slag met een cursus BoekhoudenHet is voor een boekhouder de uitdaging om gegevens zo goed mogelijk te verwerken. Tijdens deze cursus Boekhouden ga je daarom veel oefenen. Je past jouw opgedane kennis direct toe in de praktijk. 


Uitgaven en inkomsten verwerk je in de boekhouding en dat geldt ook voor winst of verlies. Met de cursus Basiskennis Boekhouden leer je een balans en een verlies- en winstrekening lezen. Een belangrijke vaardigheid voor mensen op sleutelposities zoals filiaalmanagers, penningmeesters, magazijnmanagers.
 


Behaal het officieel erkende diploma Basiskennis BoekhoudenDe cursus Boekhouden leidt je op voor het officieel erkende diploma Basiskennis Boekhouden van de Associatie voor Examinering. De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten van Nederland.


Dit door het bedrijfsleven erkende diploma maakt je succesvolle deelname aan de cursus waardevol én waardevast.Up-to-date lesstof
De BKB cursus is ontwikkeld aan de hand van de eisen van de Associatie voor Examinering en sluit aan bij het nieuwste examenprogramma. De lesstof is volledig up-to-date en de volledige examenstof komt aan bod.


Van inventaris tot balans, grootboek en mutaties: alle onderwerpen die met boekhouden te maken hebben, worden uitgebreid besproken tijden deze opleiding. Dat betekent dat jij met deze cursus Boekhouden optimaal bent voorbereid voor jouw examen. 


Werk je beroepsmatig veel met cijfers? Of wil je dat graag maar mis je een boekhoudkundige achtergrond? Start vandaag nog met de cursus Basiskennis Boekhouden (BKB) van NHA en begin direct.
 


Praktijkdiploma Boekhouden.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
2466E Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren