Home » opleiding Management Assistent

Opleiding: opleiding Management Assistent

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Management AssistentDe opleiding Management Assistent bestaat uit een aantal modules:


 


Communicatie & ManagementKennis van communicatie en management is voor allerlei functies van groot belang. Je doet kennis op over management en organisatie, PR, bedrijfscommunicatie, marketing, projectmanagement en evenementenorganisatie. Deze lessen helpen niet alleen jouw communicatie- en managementactiviteiten beter uit te voeren, maar komen ook van pas wanneer je een meerdere ondersteunt in zijn werkzaamheden.


 


NotulerenKennis van notuleren is onmisbaar voor een managementassistent. Een vergadering correct samenvatten vraagt om specifieke vaardigheden: grammaticaal foutloos schrijven, hoofd- en bijzaken scheiden en opmerkingen objectief samenvatten.


 


SecretariaatspraktijkDeze module behandelt verschillende onmisbare vaardigheden van een managementassistent, zoals agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten/evenementen/reizen, postbehandeling, archivering en het ontvangen van bezoekers. Na het volgen van deze lessen heb jij deze taken goed in de vingers.


 


Zakelijke Correspondentie NederlandsIn deze module leer je zelfstandig en foutloos brieven opstellen en redigeren. In deze module wordt voornamelijk aandacht geschonken aan de universele regels die gehanteerd worden in zakelijke boodschappen. Je gaat tijdens deze module zelf aan de slag met het schrijven van diverse briefsoorten.


 


Basiskennis Boekhouden (BKB)In deze module maakt je kennis met een aantal boekhoudkundige basisbegrippen en modellen, zoals de balans, grootboekrekeningen en inventaris. Met deze begrippen en modellen ga je vervolgens praktisch aan de slag.


 


VrijstellingMocht je een onderdeel van deze opleiding al met succes hebben afgerond, dan kun je hier vrijstelling voor krijgen. Je krijgt bij inschrijving de complete opleiding toegezonden, maar je kunt het betreffende onderdeel overslaan. Je voordeel is, dat je sneller door de opleiding heen gaat en dus sneller het diploma of getuigschrift kunt behalen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur opleiding Management Assistent


De studieduur voor de opleiding Management Assistent bedraagt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf749,00 euro

Bijzonderheden

Met persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusBen jij een echte duizendpoot? Volg de opleiding Management AssistentAmbieer jij een carrière als managementassistent of wil jij in jouw secretariële functie je kennis opfrissen en vergroten? Dan is de opleiding Management Assistent écht iets voor jou! Je leert alle theoretische en praktische kennis die nodig is om een manager efficiënt te kunnen ondersteunen in zijn werkzaamheden.
 


Ben jij een duizendpoot?Steeds meer managers werken met een managementassistent. Als managementassistent ben jij in staat om werk uit handen te nemen van de manager en fungeer je als ware duizendpoot.


Jouw werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het bijhouden van de agenda, het organiseren van bijeenkomsten of evenementen, notuleren of het uitvoeren van diverse administratieve taken. Al deze onderdelen komen uitgebreid aan bod in de opleiding Management Assistent, zodat jij je werkzaamheden optimaal kunt uitvoeren.
Praktijkgerichte cursusAls managementassistent is communicatie een ontzettend belangrijk onderdeel van jouw werkzaamheden. In de cursus Management Assistent komen dan ook diverse vormen van communicatie, die van essentieel belang zijn in jouw functie uitgebreid aan bod, zoals zakelijke correspondentie.


Tijdens de Management Assistent opleiding ga je praktisch aan de slag met diverse opdrachten die jou alle ins en outs leren van het vak. Door deze praktische aanpak kom jij in jouw werkzaamheden niet voor verrassingen te staan en ben je in staat om snel en efficiënt te switchen tussen diverse werkzaamheden.


Daarnaast ga jij je tijdens de cursus ook verdiepen in boekhouding. Je maakt kennis met diverse boekhoudkundige basisprincipes en modellen, zodat jij mee kan praten met jouw manager en collega’s over financiële zaken en je administratieve werkzaamheden kan verrichten. Dit maakt jou breed inzetbaar!
Voor wie?Wil jij aan de slag als managementassistent, ambieer je een secretariële functie of wil jij je kennis opfrissen en vergroten? Dan is de cursus Management Assistent écht iets voor jou! Na afronding van de opleiding Management Assistent ben jij breed inzetbaar bij diverse typen organisaties en bedrijven in een secretariële functie. 


Je bepaalt zelf of je na afronding van de opleiding Management Assistent wil deelnemen aan de officiële examens van de Associatie voor Examinering. Als je de examens succesvol hebt behaald ontvang je erkende diploma’s, hiermee kun jij de door jou opgedane kennis en vaardigheden aantonen. Je kunt er ook voor kiezen geen examen te doen en een getuigschrift te behalen.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
00F94 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren