Home » opleiding Secretaresse

Opleiding: opleiding Secretaresse

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Secretaresse


De opleiding Secretaresse bestaat uit een de volgende modules:
 


Snel TypenTijdens deze lessen in de opleiding Secretaresse leer je blind typen met tien vingers. Je leert niet alleen snel, maar ook nauwkeurig typen. Aan het einde van deze module kun je typen met een snelheid van 100 aanslagen per minuut en een foutmarge van 0,75%.
 


OfficeOffice bestaat uit verschillende programma’s die voor allerlei kantoortoepassingen worden gebruikt. Tijdens de opleiding Secretaresse ga je aan de slag met de programma’s Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Ook de applicatie OneNote komt aan bod.
SecretariaatspraktijkDeze module behandelt verschillende onmisbare vaardigheden van een secretaresse, zoals agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten/evenementen/-reizen, postbehandeling, archiveren en het ontvangen van bezoekers.
 


NotulerenKennis van notuleren is onmisbaar voor een secretaresse. Een vergadering kort samenvatten vraagt om specifieke vaardigheden: grammaticaal foutloos schrijven, hoofd- en bijzaken scheiden en opmerkingen objectief samenvatten. Na het volgen van deze lessen weet je hoe je kort de inhoud van een vergadering formuleert.
 


Zakelijke correspondentie NederlandsIn deze module maak je kennis met de universele regels die gehanteerd worden in zakelijke boodschappen en worden de onderwerpen spelling en grammatica behandeld. Vervolgens ga je zelfstandig aan de slag met het foutloos opstellen en redigeren van diverse soorten brieven.
  


VrijstellingMocht je een onderdeel van deze opleiding al met succes hebben afgerond, dan kun je hier vrijstelling voor krijgen. Je krijgt bij inschrijving de complete opleiding toegezonden, maar je kunt het betreffende onderdeel overslaan. Zo ga je sneller door de opleiding heen en kun je dus sneller het diploma of getuigschrift behalen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


De Secretaresse opleiding duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.


 

Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf499,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursus

Tot EUR1000,- GRATIS studeren met STAP-subsidie. Ook geldig op deze opleiding!

Word een waardevolle hulpkracht van de manager met de opleiding Secretaresse


Als secretaresse werk je nauw samen met de manager in het bedrijfsleven of bij een overheidsorganisatie. Maar wat doet een secretaresse precies? Het vak omvat meer dan alleen de telefoon opnemen, afspraken maken en andere alledaagse activiteiten. Je kunt de opleiding Secretaresse afronden met drie erkende diploma’s!Tijdens de Secretaresse opleiding leer je alle praktische kennis die nodig is om ervoor te zorgen dat de manager zijn of haar werk goed kan doen, zoals de afdeling leiden, projecten begeleiden en belangrijke beslissingen nemen.
 


Prioriteiten stellenWat betekent dat in de praktijk? Bij binnenkomende telefoontjes en e-mails beoordeel je wat spoed heeft en wat kan wachten. Wanneer een journalist belt, weet je wat je wilt, kunt en mag zeggen. En je weet wanneer je iemand op welke wijze doorverwijst naar de afdeling Communicatie.


Met de Secretaresse opleiding ben je voorbereid op een toekomst als snelle accurate duizendpoot. Je vergroot jouw kansen op een leuke baan met de opleiding Secretaresse. En wie weet groei je na die baan door naar een volgende functie als directiesecretaresse.
 


Notuleren van belangrijke meetingsIn de Secretaresse opleiding komen diverse onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld snel leren typen, agendabeheer en het organiseren van bijeenkomsten of evenementen.


Notuleren is ook een van de belangrijke taken van een secretaresse. In een vergadering bespreken je collega’s verschillende belangrijke zaken. Veel onderwerpen, standpunten en besluiten passeren de revue. Wat zet je wel en niet in de notulen? Je komt erachter in deze Secretaresse opleiding.
 


Helder en correct schrijvenHoe schrijf je:

  • correct Nederlands;
  • sterke e-mails en brieven;
  • over een ingewikkeld onderwerp.
Je taalvaardigheid in het Nederlands oefen je tijdens de opleiding Secretaresse.
 


Praktijkgerichte opleiding SecretaresseDe opleiding Secretaresse is een praktijkgerichte opleiding. Tijdens de opleiding ga je bijvoorbeeld aan de slag met de verschillende Office-programma’s en leer je meer over postbehandeling en het archiveren van documenten. Door de praktijkgerichte lesstof, ben jij na afronding van de Secretaresse opleiding op de hoogte van alles wat van jou verwacht wordt in de functie van secretaresse.
Vergroot je kansen op de arbeidsmarktWil jij aan de slag als secretaresse of wil je jouw kennis over het vak vergroten of opfrissen? Dan is de opleiding Secretaresse perfect voor jou! In de huidige markt is er altijd vraag naar goede secretaresses. Met de opleiding Secretaresse vergroot je niet alleen jouw kennis, maar ook jouw kansen op de arbeidsmarkt.


Na je Secretaresse opleiding, examen en het behalen van de officiële erkende diploma’s kun je meteen solliciteren naar functies als secretaresse, secretarieel medewerker en secretariaatsmedewerker.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
80173 Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2023 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren