Home » opleiding Communicatie Management

Opleiding: opleiding Communicatie Management

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursus



Studieprogramma Communicatie & Management
Tijdens de opleiding Communicatie & Management leer je alles wat je nodig hebt om de communicatie binnen een organisatie soepel te laten verlopen. De opleiding bestaat uit de volgende hoofdonderwerpen;



Management en organisatie


Wanneer je de lesstof uit de opleiding Communicatie & Management gaat toepassen in de praktijk, doe je dit bij een organisatie. Tijdens de eerste lessen leer je alles over organisatievormen, structuren, leiderschapsstijlen en functiewaardering.



Public relations


Zowel mensen als bedrijven communiceren de hele dag door. In deze lessen maak je niet alleen kennis met het communicatieproces, maar leer je ook hoe je communicatie effectief kunt inzetten om het begrip tussen een organisatie en haar publiek te bevorderen.



Bedrijfscommunicatie


Tijdens de opleiding Communicatie & Management wordt er volop aandacht besteed aan de praktische kant van communicatie. In deze lessen worden zowel de schriftelijke als de mondelinge manieren van communiceren uitgebreid besproken. Tijdens deze lessen komen onder andere het opstellen van een zakelijke brief op e-mail, telefoongesprekken, schrijven voor het web en het gebruik van social media aan bod.



Marketing


Naast de bedrijfscommunicatie die plaatsvindt binnen de organisatie is er ook sprake van commerciële communicatie. Tijdens deze lessen leer je meer over marketingcommunicatie waarmee organisaties haar producten of diensten aan de man brengen. Je leert onder andere de zes fasen waaruit de marketing funnel bestaat en welke zes stadia consumenten doorlopen bij het kopen van een product of dienst.



Projectmanagement en evenementenorganisatie


Tot slot besteden we aandacht aan het managen van projecten en het organiseren van evenementen, twee werkzaamheden waarvan de kans groot is dat jij ze in jouw functie zult uitvoeren.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursus



Studieduur


De opleiding Communicatie & Management duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?



Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf359,00 euro

Bijzonderheden

Ontwikkel je communicatie vaardigheden,Veelzijdige cursus,Ontwikkel je managementkennis

Algemene informatie over de cursus



Leer effectief communiceren met de opleiding Communicatie & Management!


Wil jij bijdragen aan een goede communicatie binnen jouw bedrijf? Heb jij de ambitie om door te groeien? Of wil jij jouw werkzaamheden nóg beter uitvoeren? Dan is de opleiding Communicatie & Management van NHA écht iets voor jou. Volg deze cursus en til jouw vaardigheden naar een hoger niveau!


Een mens is een sociaal wezen. We kunnen niet zonder contact met anderen. Met communicatie hebben we dus allemaal te maken, ook binnen een organisatie. Hier goed mee om kunnen gaan, is van belang voor allerlei functies. Of je nu secretaresse of managementassistent bent, jij hebt te maken met communicatie en management. Een opleiding Communicatie & Management komt altijd van pas!
 


Sta steviger in je schoenen met de Communicatie & Management opleiding



Op welke manier je communiceert is afhankelijk van de situatie en de mensen waarmee je communiceert. Ongeacht de uiteindelijke manier van communiceren doorlopen we allemaal hetzelfde communicatieproces. 


Tijdens de opleiding Communicatie & Management ga je hier dieper op in, zodat jij niet alleen steviger in je schoenen staat, maar ook je werkzaamheden beter uit kunt voeren.



Management en organisatie




Effectieve managers worden niet geboren, maar gemaakt. Dat wil zeggen dat jij die managementvaardigheden ook kunt leren. Communicatievaardigheden zijn daar een groot onderdeel van. Met de opleiding Communicatie & Management ontdek jij hoe een organisatie in elkaar steekt en hoe een hiërarchie eruit ziet. Zo leg je een goede basis om aan de slag te gaan als effectief manager.   




Bedrijfscommunicatie



Binnen een organisatie heb je dagelijks te maken met verschillende vormen van communicatie. Simpel gezegd: bedrijfscommunicatie helpt om de organisatie bij elkaar te brengen en houden. Je verbindt afdelingen en teams op de werkvloer en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van wat er binnen het bedrijf gebeurt. Wil jij ervoor zorgen dat de communicatie binnen jouw bedrijf goed verloopt? Dan zit je met de opleiding Communicatie & Management helemaal goed!


Zakelijke brieven, rapporten, notulen, telefoongesprekken. Ze dragen allemaal bij aan een goede bedrijfscommunicatie. Tijdens de opleiding Communicatie & Management leer jij meer over onderwerpen als schriftelijke communicatie, overleg en besluitvorming en het gebruik van sociale media.



Marketing




Marketing is een belangrijk onderdeel dat nodig is voor een organisatie om te kunnen blijven bestaan. Deze externe communicatie is niet te vergelijken met de interne bedrijfscommunicatie. Tijdens de cursus Communicatie & Management maak je kennis met de verschillende vormen van marketingcommunicatie en online marketing.




Management en Communicatie; boost je CV



De cursus is geschikt voor iedereen die bij wilt dragen aan goede communicatie binnen een organisatie. Na afronding van de cursus Communicatie & Management ben jij op de hoogte van alle aspecten op dit vakgebied en weet jij wat er nodig is om jouw werkzaamheden goed uit te voeren.


Geef jouw CV een boost met de cursus Management & Communicatie van NHA en sta sterker op de arbeidsmarkt!


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
Dc4eE Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
© Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren