Home » opleiding Receptioniste/Telefoniste

Opleiding: opleiding Receptioniste/Telefoniste

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e)


De opleiding Receptioniste / Telefoniste bestaat uit een aantal modules:
 


Snel TypenTijdens deze lessen leer je blind typen met tien vingers. Je leert niet alleen snel, maar ook nauwkeurig typen. Aan het einde van deze module kun je typen met een snelheid van 100 aanslagen per minuut en een foutmarge van 0,75%.
 


OfficeOffice bestaat uit verschillende programma’s die voor allerlei kantoortoepassingen worden gebruikt. Tijdens de opleiding Receptioniste/ Telefoniste ga je aan de slag met de programma’s Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Ook de applicatie OneNote komt aan bod.
 


SecretariaatspraktijkDeze module behandelt verschillende secretariële vaardigheden zoals agendabeheer, het organiseren van bijeenkomsten/evenementen/reizen, postbehandeling, archiveren en het ontvangen van bezoekers.
 


Nederlandse taal en correspondentieOfferte of orderbevestiging opstellen? Een uitnodiging of zakelijke e-mail schrijven? Dat vereist specifieke vaardigheden en goede kennis van de Nederlandse taal. In deze module komen alle vaardigheden die hiervoor nodig zijn uitgebreid aan bod! Je schrijft verschillende soorten brieven en weet wat de formele kenmerken zijn. Grammatica en spellingsregels pas je correct toe. Ook hanteer je zonder twijfel de juiste stijl en toon.
 


Telefonische spreekvaardigheidTot slot leer je in deze praktische lessen niet alleen enkele belangrijke, algemene zaken over telefoneren, maar ook hoe je moet reageren in telefonische gesprekken met buitenlandse contacten.
 


VrijstellingMocht je een onderdeel van deze opleiding al met succes hebben afgerond, dan kun je hier vrijstelling voor krijgen. Je krijgt bij inschrijving de complete opleiding toegezonden, maar je kunt het betreffende onderdeel overslaan. Je voordeel is, dat je sneller door de opleiding heen gaat en dus sneller het diploma of getuigschrift kunt behalen.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


Voor de opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) staat een studieduur van 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf519,00 euro

Bijzonderheden

Inclusief persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusWord receptionist(e) / telefonist(e): je bent hét gezicht en dé stem van het bedrijf


Ben je graag onder de mensen en wil je een baan waarbij elke dag anders is? Volg de opleiding Receptioniste / Telefoniste. Als receptionist(e) ontvang je mensen en sta je mensen te woord, zowel aan de balie als telefonisch. Bij de receptie ben jij hét gezicht van je organisatie.


Als telefonist(e) ben je ook de stem van het bedrijf. Klanten en relaties bellen naar jullie bedrijf en spreken jou als eerste.
 


Jij bent het eerste aanspreekpuntDe receptie is het hart van een organisatie. Voor gasten, bezoekers en ook medewerkers ben je voor veel zaken het eerste aanspreekpunt. Hoe je dit aanspreekpunt moet zijn, leer je in de opleiding Receptioniste / Telefoniste.


Als receptionist(e) of telefonist(e) werk je achter de balie, bijvoorbeeld bij een hotel, bedrijf, ziekenhuis, gemeente of ministerie.
 


Leer werken met kantoortechnologieWat moet een baliemedewerker kunnen en weten? Voor je werk is het belangrijk dat je kunt werken met de nieuwste kantoortechnologie. Tijdens de Receptioniste / Telefoniste opleiding ga je dan ook aan de slag met verschillende programma’s van Office die voor allerlei kantoortoepassingen worden gebruikt.
 


Ontwikkel je telefonische vaardighedenAls dé stem van het bedrijf zijn jouw telefonische vaardigheden van groot belang. Tijdens de opleiding Receptioniste / Telefoniste ga je daarom aan de slag met praktijkgerichte theorie die jou alle vaardigheden leert die nodig zijn als receptioniste of telefoniste.


Je krijgt tijdens de opleiding bijvoorbeeld antwoord op vragen als:

  • Wat doe ik als collega Jeanine in een belangrijke vergadering zit en een beller wil haar graag dringend spreken?
  • Wat kun je en mag je zeggen als een journalist belt en allerlei vragen stelt?
  • Hoe reageer ik op buitenlandse telefonische contacten?
  • Hoe ga ik om met telefonische klachten?
 


Klaar voor jouw droombaan als receptioniste?  De opleiding Receptionist(e) / Telefonist(e) is geschikt voor iedereen die zijn kennis wil vergroten of opfrissen over dit vak. Na afronding van deze opleiding ben jij breed inzetbaar en kun jij meteen aan de slag als receptioniste of telefoniste bij diverse soorten bedrijven en organisaties.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
5f55D Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren