Home » opleiding Assistent(e) Manager

Opleiding: opleiding Assistent(e) Manager

Bij: NHA Thuisstudies

Inhoud van de cursusStudieprogramma Assistent(e) Manager


In de overzichtelijke cursus Assistent(e) Manager komen onderwerpen aan de orde waar een assistent(e) manager bijna dagelijks mee te maken heeft. Het pakket is dan ook zo praktijkgericht mogelijk samengesteld. De cursus Assistent(e) Manager bestaat uit de volgende vakken:Bedrijfsoriëntatie


Aan de orde komen: soorten organisaties, organisatiestructuur en organogram, taken, functies en verantwoordelijkheden.Personeelsbeleid


Werving en selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprek en beoordelingsgesprek.Kantoorpraktijk


In enkele lessen leer je over dit thema een aantal nuttige zaken.Nederlandse taal en bedrijfscorrespondentie


In een aantal lessen leer je goede en foutloze brieven schrijven.Notuleren


Hier leer je hoe je korte, schriftelijke verslagen van besprekingen maakt.Leidinggeven


Behandeld worden: communicatie, gesprekstechnieken, geven van instructies, plannen, motiveren, controleren, delegeren en het omgaan met conflicten.Omgangsvormen


Goede omgangsvormen hebben vaak een positieve invloed op het zakelijk contact met managers, medewerkers, zakenrelaties en klanten.Bedrijfspsychologie


Deze lessen behandelen stress, aanpassing, hoe verklaar ik het gedrag van anderen en sociale beïnvloeding.Public relations en voorlichting


De lessen PR en Voorlichting leren je meer over onder andere communicatie, spreken in het openbaar en huisstijl.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Iedereen kan een opleiding bij NHA volgen. De meeste cursussen beginnen bij de basis en in je eigen tempo leer jij steeds beter hoe jij je kennis toepast.

Duur van de cursusStudieduur


9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de cursusduur. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie. Vragen?Bel ons: [klik hier voor het telefoonnummer] . We helpen je graag!

Kosten van de cursus

Vanaf399,00 euro

Bijzonderheden

Kies voor persoonlijke begeleiding,Studeer in jouw eigen tempo,Start binnen enkele minuten

Algemene informatie over de cursusVoor professionals: beroepsopleiding Assistent(e) Manager


Hoe ontwikkel je leidinggevende vaardigheden? Hoe word je manager? Welke route leg je daarvoor af?  Volg de beroepsopleiding Assistent(e) Manager en je krijgt de antwoorden.

In de opleiding Assistent(e) Manager leg je de basis voor een carrière als assistent teamleider, assistent manager of assistent supervisor. En omdat je een solide ondergrond creëert, groei je later misschien door naar een managementrol.
Beoordelingsgesprekken voerenIn de opleiding maak je in negen maanden tijd uitgebreid kennis met tal van onderwerpen.

Je leert hoe organisaties in elkaar steken en hoe je een functioneringsgesprek of beoordelingsgesprek voert. Ook leer je presenteren. Hoe effectiever, hoe beter.
LeidinggevenJe geeft straks leiding aan mensen. Je wilt dat je team aan het einde van het derde kwartaal een target behaalt. Hoe stuur je aan op doelstellingen? Hoe motiveer je personeel zo dat de medewerkers alles uit zichzelf halen? En dat je aan het eind van  Q3 een afdelingsfeestje bouwt? Met slingers en toeters.

Zelf bel je geen klanten meer. Dat doet je team. Je delegeert taken aan medewerkers. Hoe laat je de inhoud meer los? Of moet je er juist wel bovenop zitten?
Gedrag verklarenAls assistent(e) manager werk je vooral met mensen. Maar niets is zo complex als de mens. Kennis van bedrijfspsychologie is een noodzaak. Wat betekent het gedrag van medewerker Karlijn? En wat gaat er schuil achter de teruggetrokken houding van teamlid Pieter?

Hoe je gedrag van medewerkers interpreteert, leer je in de beroepsopleiding Assistent(e) Manager.

De nieuwe inzichten en vaardigheden komen van pas in functies als:

  • Assistent Manager;
  • Assistent Teamleider;
  • Assistent Projectleider;
  • Assistent Projectmanager;
  • Assistent Supervisor.

Bereid je grondig voorKom alles te weten over management, personeelsbeleid en de basis van organisatiepsychologie. Bereid je grondig voor op een leidinggevende baan. Volg de beroepsopleiding Assistent(e) Manager.


Zo werkt studeren bij NHA


Informatie aanvragen

Gegevens aangeduid met een * zijn verplicht in te vullen.
jaar
 
resterend: tekens
 
FaF5C Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 
Copyright 2009-2024 Particuliereopleidingen.nl | Algemene voorwaarden | Overzicht van onze aanbieders | Adverteren